Maastricht wordt gaststad MICHELIN Gids Ceremonie 2024


V.l.n.r.: Alex Verhoeve (Managing Director, Michelin – Benelux), Wim Hillenaar (Burgemeester van Maastricht), Ward Vleugels (initiatiefnemer, 3W Real Estate), Rob van de Wiel (Directeur, MECC)

Uitreiking - Michelin zal de 2024-editie van de MICHELIN Gids Ceremonie voor Nederland houden in MECC Maastricht tijdens de Horecavakbeurs BBB Maastricht. Tijdens het event worden zoals elk jaar de restaurants bekendgemaakt die worden bekroond met één of meerdere MICHELIN Sterren, maar ook wie de nieuwe Groene MICHELIN sterren en Bib Gourmands zijn.

Tijdens het event worden ook de MICHELIN Awards uitgereikt. Daarmee worden professionals in de spotlights gezet die met hun talent en knowhow indruk hebben gemaakt op de inspectrices en inspecteurs van de MICHELIN Gids. Gwendal Poullennec, Internationaal Directeur van de MICHELIN Gids: “We kijken ernaar uit om onze volgende MICHELIN Gids Ceremonie voor Nederland in Maastricht te organiseren. Deze charmante stad vol levensgenieters wordt gekenmerkt door gastvrijheid, gezelligheid en de typische Nederlandse levensvreugde. Maastricht vormt daarmee een voor de hand liggend decor om het beste dat de Nederlandse gastronomie te bieden heeft te vieren.” En Wim Hillenaar, Burgemeester van Maastricht: “Maastricht is een culinaire stad bij uitstek. Onze Limburgse hoofdstad biedt het beste van twee werelden: internationale allure maar ook die typische Maastrichtse gezelligheid. Onze stad staat bekend om haar enorme gastvrijheid. Wij zijn dan ook bijzonder trots dat wij als culinaire hotspot van Nederland de komende jaren gaststad mogen zijn van de uitreiking van de MICHELIN sterren”

Drie jaar

In het contract dat maandag is ondertekend, is vastgelegd dat de Ceremonie voor de komende drie jaren in MECC Maastricht wordt gehouden. Na evaluatie is er een optie voor nog drie bijkomende jaren.

Bron: MECC/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Vier op de tien sterrenrestaurants serveert foie gras

Onderzoek - Bij 43 procent van de Nederlandse sterrenrestaurants staat nog foie gras op de kaart. Dat blijkt uit onderzoek van Wakker Dier. De productie van deze vervette eenden- of ganzenlever is zeer dieronvriendelijk en in Nederland verboden. De dierenwelzijnsorganisatie roept de restaurants op om foie gras nog vóór de feestdagen van het menu te schrappen.

Lees bericht


Euro-Toques gaat meerjarig samenwerken met BBB Maastricht

Vakbeurzen – Euro-Toques Nederland en horecavakbeurs BBB Maastricht gaan samen met partners PALUX en Culinaire Saisonnier meerjarig de vakwedstrijden oppakken in het Euro-Toques paviljoen. Het nieuwe paviljoen is te vinden op Folie Culinaire, het exclusieve gedeelte van BBB Maastricht dat zich focust op het midden tot hoog segment.

Lees bericht


BBB Maastricht legt focus op Belgische horecamarkt

Vakbeurs - Horecavakbeurs BBB Maastricht richt zich nog meer dan voorgaande jaren op de Belgische markt. Reden hiervoor is de toenemende samenwerking tussen horecagroothandels en -leveranciers en horecaondernemers in het Nederlands- Belgisch grensgebied.

Lees berichtLimburgs Culinair Gala 2021 tijdens BBB Maastricht

Beurzen - Het Limburgs Culinair Gala 2021 vindt plaats op maandag 11 oktober in het geheel vernieuwde MECC Maastricht. Normaal gesproken is het gala altijd in januari, maar door corona kon dat niet doorgaan. Het gala vindt nu plaats op de eerste dag van BBB Maastricht, de oudste horecavakbeurs van Nederland.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid