Maastricht wordt gaststad MICHELIN Gids Ceremonie 2024

Uitreiking - Michelin zal de 2024-editie van de MICHELIN Gids Ceremonie voor Nederland houden in MECC Maastricht tijdens de Horecavakbeurs BBB Maastricht. Tijdens het event worden zoals elk jaar de restaurants bekendgemaakt die worden bekroond met één of meerdere MICHELIN Sterren, maar ook wie de nieuwe Groene MICHELIN sterren en Bib Gourmands zijn.
Tijdens het event worden ook de MICHELIN Awards uitgereikt. Daarmee worden professionals in de spotlights gezet die met hun talent en knowhow indruk hebben gemaakt op de inspectrices en inspecteurs van de MICHELIN Gids. Gwendal Poullennec, Internationaal Directeur van de MICHELIN Gids: “We kijken ernaar uit om onze volgende MICHELIN Gids Ceremonie voor Nederland in Maastricht te organiseren. Deze charmante stad vol levensgenieters wordt gekenmerkt door gastvrijheid, gezelligheid en de typische Nederlandse levensvreugde. Maastricht vormt daarmee een voor de hand liggend decor om het beste dat de Nederlandse gastronomie te bieden heeft te vieren.” En Wim Hillenaar, Burgemeester van Maastricht: “Maastricht is een culinaire stad bij uitstek. Onze Limburgse hoofdstad biedt het beste van twee werelden: internationale allure maar ook die typische Maastrichtse gezelligheid. Onze stad staat bekend om haar enorme gastvrijheid. Wij zijn dan ook bijzonder trots dat wij als culinaire hotspot van Nederland de komende jaren gaststad mogen zijn van de uitreiking van de MICHELIN sterren”
Drie jaar
In het contract dat maandag is ondertekend, is vastgelegd dat de Ceremonie voor de komende drie jaren in MECC Maastricht wordt gehouden. Na evaluatie is er een optie voor nog drie bijkomende jaren.
Bron: MECC/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
MICHELIN-effect duidelijk merkbaar bij BBB Maastricht
Vakbeurzen – Op de eerste dag van horecavakbeurs BBB Maastricht, die voor de 69ste keer werd geopend, was ook direct merkbaar welke invloed de MICHELIN-uitreiking had op de bezoekers. De beurs trok een recordaantal bezoekers op de eerste dag.
Lees berichtMichelin Gids telt 15 nieuwe Bib Gourmand restaurants
Uitreiking - Een week voor de Michelin Gids Ceremonie treden maar liefst vijftien restaurants toe tot de selectie van de Bib Gourmand. De volledige selectie wordt op maandag 7 oktober voorgesteld in het Maastrichtse MECC.
Lees berichtBBB Maastricht dag eerder van start voor fine dining
Vakbeurzen - Horecavakbeurs BBB Maastricht gaat één dag eerder van start dan voorgaande jaren. Speciaal voor geïnteresseerden van fine dining wordt een deel van de beurs al geopend op zondag 6 oktober.
Lees berichtVier op de tien sterrenrestaurants serveert foie gras
Onderzoek - Bij 43 procent van de Nederlandse sterrenrestaurants staat nog foie gras op de kaart. Dat blijkt uit onderzoek van Wakker Dier. De productie van deze vervette eenden- of ganzenlever is zeer dieronvriendelijk en in Nederland verboden. De dierenwelzijnsorganisatie roept de restaurants op om foie gras nog vóór de feestdagen van het menu te schrappen.
Lees berichtEuro-Toques gaat meerjarig samenwerken met BBB Maastricht
Vakbeurzen – Euro-Toques Nederland en horecavakbeurs BBB Maastricht gaan samen met partners PALUX en Culinaire Saisonnier meerjarig de vakwedstrijden oppakken in het Euro-Toques paviljoen. Het nieuwe paviljoen is te vinden op Folie Culinaire, het exclusieve gedeelte van BBB Maastricht dat zich focust op het midden tot hoog segment.
Lees berichtRestaurant Eden serveert eigen bieren, frisdrank en ijs
Horeca - De eigenaren van het door Michelin met een ster bekroonde restaurant Eden in Valkenswaard hechten veel waarde aan duurzaam ondernemen. Beter zelf maken dan van ver halen. Op de menukaart staan inmiddels bieren, een frisdrank en ijs uit eigen koker.
Lees bericht