Martini Ziekenhuis kiest voor horecadienstverlener Vitam


Het Martini Ziekenhuis wil de gezondheid bevorderen van zowel patiënten, bezoekers als medewerkers

Catering – Vanaf 1 januari 2023 gaat Vitam de cateringdienstverlening verzorgen in het Martini Ziekenhuis in Groningen. Hieronder valt de dienstverlening in diverse horeca- en retailoutlets voor medewerkers en bezoekers en de banqueting.

Martini Ziekenhuis is een zogenaamd voorhoedeziekenhuis op het gebied van gezonde voeding en duurzaamheid. Beide bedrijven vinden elkaar in een gedeelde visie op deze terreinen.

Aan deze start ging een intensief aanbestedingstraject vooraf, dat op een vernieuwende manier werd aangepakt door het Martini Ziekenhuis, met professionele begeleiding van The Food Office uit Baarn. Het doel was om een partner te vinden die samen met het ziekenhuis op een vooruitstrevende en innovatieve manier met oplossingen wist te komen die bijdragen aan de ambities van het Martini Ziekenhuis. Voor Vitam een uitgelezen kans hun eigen ambities op dit terrein te delen met de opdrachtgever.

Het Martini Ziekenhuis wil de gezondheid bevorderen van zowel patiënten, bezoekers als medewerkers. Een gezond voedingsaanbod is dan juist belangrijk. Het Martini Ziekenhuis wil daaraan met de horecadienstverlener volop invulling aan geven en deze partij daarin zo min mogelijk beperken. Deze vooruitstrevende manier van samenwerken geeft de opdrachtnemer veel vrijheid, met de verwachting dat de expertrol zo optimaal wordt ingevuld. Jos Nijhof, directeur Facilitair Bedrijf Martini Ziekenhuis: “Als Martini Ziekenhuis willen we koploper zijn en blijven op het gebied van gezondheid. We hebben de overtuiging dat voeding, als onderdeel van een gezonde levensstijl, een positieve bijdrage levert aan gezondheid. Niet alleen voor de patiënt, maar ook voor de medewerkers en de gasten van het Martini Ziekenhuis.”

Gezond voedingsaanbod

Om invulling te geven aan gezonde voeding, hanteert het Martini Ziekenhuis drie uitgangspunten: gezond, aantrekkelijk en duurzaam. Voor de definitie van gezond worden de Richtlijnen Schijf van Vijf van het Voedingscentrum gevolgd, met een focus op meer plantaardig, minder suiker en gevarieerd. Met een aantrekkelijk voedingsaanbod wil het Martini Ziekenhuis mensen verleiden om te genieten van gezonde keuzes. Daarnaast is een duurzaam aanbod van belang, en dat houdt in minder verspilling, meer seizoensgebonden, lokaal en inclusief. Het Martini Ziekenhuis had vóór de aanbesteding al een goede basis gelegd met het eigen voedingsconcept Smaakt Beter.

Horecaconcept

Vitam gaat starten met een concept dat is gericht op ‘terug naar de oorsprong van eten en drinken’. Dit betekent verse ingrediënten van het seizoen én van dichtbij, meer plantaardig eten, met minder verspilling en aandacht voor een circulaire werkwijze. Gezonde, duurzame en lokale voeding als uitgangspunt dus, waarbij het verleiden en inspireren tot de gezonde keuze altijd de basis is. De voorbereidingen voor de opstart zijn inmiddels in volle gang. Marlies Martens, CEO van Vitam: “We zijn erg enthousiast over de manier waarop deze aanbesteding is verlopen. En natuurlijk zijn we ook trots op dit partnership waarbij wij alle ruimte krijgen om terug te gaan naar de oorsprong en mooie stappen te zetten richting een vitale wereld.”

Bron: Vitam/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Opsplitsen ZorgTotaal in Zorg & food en Zorg & ICT goede zet

Vakbeurzen - Eigenlijk is er maar relatief weinig ruchtbaarheid aan gegeven, maar van 8 tot en met 11 april worden voor de eerste keer de drie vakevents Zorg & food, Zorg & facility en Zorg ICT gezamenlijk gehouden als opvolger van de vroegere beurs ZorgTotaal. Dat wil niet zeggen dat belangstellenden de weg naar de Jaarbeurs in Utrecht niet wisten te vinden. In tegenstelling....

Lees bericht


Onmisbare rol personeel bij gezonde voeding zorginstelling

Onderzoek - Onderzoek van het Louis Bolk Instituut laat de onmisbare rol van het personeel zien in de transitie naar een gezonder en duurzamer voedselaanbod binnen woonzorgcentra. Gebleken is namelijk dat werknemers niet alleen cruciaal zijn als het gaat om een goed eetpatroon maar ook als het gaat om ondervoeding en het verspillen van eten.

Lees bericht

Eerste ziekenhuislocatie van Bakker Bart in Rijnstate Elst

Interview – Het is de grootste Bakker Bart van Nederland en het is de eerste vestiging in een ziekenhuis. De nieuwste locatie van het horecaconcept in het net geopende Rijnstate Elst in Elst is in meerdere opzichten bijzonder. Ook voor de ondernemer zelf, want voor John Macleane, die twee Jumbo’s runt in het Gelderse plaatsje is het zijn eerste foodservicebedrijf.

Lees bericht

Wakker Dier zet tien ‘plantaardige’ cateraars in het zonnetje

Campagne – Omdat tien bedrijfscateraars zich hebben gecommitteerd aan de ‘meer plant, minder dier’-doelstelling van Wakker Dier, zet de organisatie deze in een printadvertentie in het zonnetje. De betreffende cateraars hebben toegezegd in 2030 minimaal zestig procent plantaardige eiwitten aan te bieden van alle verkochte eiwitten.

Lees bericht



Vitam test True Prices bij provincie Groningen

Catering – Cateraar Vitam is bij het provinciehuis in Groningen gestart met een test waarbij de echte prijs van een tweetal gerechten inzichtelijk worden gemaakt. Dit is de prijs die de gasten gewend zijn te betalen plús de milieukosten en sociale kosten. Deze zogenoemde meerkosten zijn berekend door samenwerkingspartner True Price.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid