McDonald’s gaat informatie verzamelen over zwerfvuil


Zwerfvuil – McDonald’s wil tot eind maart dit jaar informatie gaan verzamelen over zwerfvuil. De Landelijke Opschoondag op zaterdag 20 maart geldt daarvoor als aftrap. Op deze dag, waarin bedrijven en buurtbewoners van de bedrijven samen de strijd aangaan tegen zwerfafval, wordt dan door de restaurantketen niet alleen zwerfafval verzameld maar ook data.

McDonald’s laat weten het belangrijk te vinden bij te dragen aan een schone omgeving. Daarom draait de Landelijke Opschoondag dit jaar zowel om het inzamelen van zwerfafval als om het verzamelen van relevante data. In de Litterati-app is gedurende de Landelijke Opschoondag tot eind maart de uitdaging ‘LOD2021’ beschikbaar waarmee buurtbewoners lokale locaties kunnen doorgeven waar zwerfafval ligt.

Proef

Vrijwilligers die via de Litterati-app namens McDonald’s opruimen, verzamelen daarmee data die vervolgens door Nederland Schoon aangeboden wordt aan McDonald’s. Op basis van deze data weet McDonald’s op welke locaties het zwerfafval ligt en kan dus de juiste opruimroutes gaan inplannen. Op dit moment is het inzamelen van afval door vrijwilligers voor een merk een proefsamenwerking met Nederland Schoon. McDonald’s streeft er naar deze samenwerking structureel te maken.

Minder afval

McDonald’s wil niet alleen maximaal afval inzamelen, maar werkt ook hard aan het verminderen, verduurzamen en recyclen van al haar verpakkingen. Met onder meer de overstap van plastic naar papieren rietjes en het vervangen van de plastic McFlurry deksel voor een kartonnen beker afgelopen oktober, wordt 125 duizend kilo plastic op jaarbasis bespaard. En afgelopen zomer zijn de verpakkingen van de Chili Chicken en de McKroket Burger vervangen door een wikkelverpakking. Hiermee wordt maar liefst 250 duizend kilo karton per jaar minder uitgegeven.

Nascheiden

Daarnaast zet McDonald’s in op het zoveel mogelijk nascheiden van afval, in 2022 wil ze honderd procent van haar afval nascheiden, op dit moment is dat 30% procent.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

McDonald’s brengt Happy Meal voor volwassenen

Formulenieuws –McDonald’s biedt vanaf 27 februari een Happy Meal voor volwassenen. Hierbij heeft de gast de keuze tussen een Big Mac menu of een menu met 9 McNuggets. Daarnaast biedt het menu een speeltje als vanouds, namelijk een speciale collectors item ontworpen door het Amerikaanse talent Kerwin Frost.  Het McDonald’s Happy Meal voor volwassenen is uitsluitend als App Exclusive verkrijgbaar...

Lees bericht



McDonald’s ontwikkelt spin-off restaurantketen CosMc’s

Formulenieuws - McDonald's opende deze maand het eerste spin-offconcept met de naam CosMc's (uitgesproken als 'cosmics'). Het nieuwe format opende de deuren in de buitenwijk Bolingbrook, Illinois in Chicago. Het gaat bij CosMc’s om kleinere locaties met een assortiment dat zich meer richt op de middag.

Lees bericht

McDonald’s en Old Amsterdam vinden elkaar opnieuw

Formulenieuws - McDonald’s en Old Amsterdam hebben elkaar gevonden in de samenstelling van twee feestelijke burgers, namelijk de Homestyle Crispy Chicken met Old Amsterdam, die ook in een veggie-variant komt. McDonald’s en Old Amsterdam slaan voor de achtste keer de handen ineen.

Lees bericht


McDonald’s breidt keuze meatless uit en gaat gast ‘sturen’

Formulenieuws - McDonald’s breidt het assortiment vleesloze producten verder uit en gaat gasten in hun keuze meer sturen. De restaurantformule zet niet alleen vier nieuwe meatlessproducten op het menu, maar gaat die ook prominenter communiceren. McDonald’s hoopt hiermee routinematige keuzes van gasten te doorbreken.

Lees bericht

Subway meeste vegan opties van grote fastfood ketens

Analyse - In Nederland heeft Subway de meeste vegan opties van alle grote fastfoodketens. Bij deze lunchformule is 12% van de hoofdgerechten helemaal plantaardig te bestellen. Ook bieden ze iedere woensdag de ‘Vegan Supreme’ patty op basis van quinoa en kikkererwten aan als ‘Sub of the Day’.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid