McDonald’s komt tijdelijk met plantaardige burger McPlant
Formulenieuws – McDonald’s introduceert tijdelijk de plantaardige burger McPlant. Het rundvleesalternatief van de hamburgerketen is gemaakt met Beyond Meat en gericht op flexitariërs die interesse hebben in plantaardige producten. De McPlant is vanaf vandaag tot en met 1 november beschikbaar in vrijwel alle Nederlandse restaurants.
De tijdelijke introductie van de McPlant sluit aan op de burgerstrategie van McDonald’s om haar gasten steeds meer alternatieven te bieden voor rundvlees, kip of vis. De restaurantketen heeft de McPlant al sinds 2020. Het plantaardige vleesalternatief is al in meerdere landen beschikbaar en krijgt ook steeds voet aan de grond in Europa. McPlant heeft al tijdelijke introducties gehad in Zweden, Denemarken Oostenrijk.
De McPlant is speciaal voor McDonald’s ontwikkeld op basis van plantaardige erwteneiwit en wordt vers bereid. De McPlant bestaat uit een broodje met tomaat, sla, ui, augurk, mosterd, sandwichsaus en ketchup. Ook wordt cheddar smeltkaas toegevoegd. De McPlant heeft in Nederland geen veganistisch of vegetarisch keurmerk, maar is een optie voor flexitariërs, gasten die een dagje minder (rund)vlees willen eten. Annemarie Swijtink, Senior Director Brand Impact bij McDonald’s Nederland: “We willen onze gasten graag kennis laten maken met alternatieven voor (rund)vlees. In onze strategie focussen we ons op het verder vergroten van ons plantaardig en vegetarisch aanbod om onze gasten meer keuze te bieden. In 2024 willen we dat ons menu voornamelijk uit kip, vis en vegetarische producten bestaat, met 55 procent van de verkopen.”
Bron: McDonald's/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Beyond Meat brengt nieuwe verpakkingen en Chicken-Style producten
Introductie - Beyond Meat lanceert een nieuw verpakkingsontwerp voor zijn volledige Europese assortiment, te beginnen met Beyond Hack, dat deze week in Nederland in de winkels ligt. De nieuwe trays bestaan voor 35% uit gerecycled plastic, gebruiken minder etikettenmateriaal en zijn beter recyclebaar.
Lees berichtZoe Hamburger Managing Director McDonald’s Nederland
Benoeming – Zoe Hamburger is per 1 september 2025 benoemd tot Managing Director van McDonald's Nederland. Zij heeft meer dan tien jaar managementervaring bij McDonald's in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk & Ierland.
Lees berichtAnuga lanceert beurs voor alternatieve eiwitten
Vakbeurzen - De internationale voedingsbeurs Anuga in Keulen breidt haar portfolio uit met een nieuwe vakbeurs: Anuga Alternatives. Van 4 tot en met 8 oktober staat in Keulen voor het eerst een beurs in het teken van alternatieve eiwitten, van plantaardige innovaties tot gekweekt vlees.
Lees berichtABN AMRO: ‘Fastfoodbranche onder druk door hoge prijzen’
Analyse - De Nederlandse fastservicebranche staat voor een kentering. Waar ketens als McDonald’s, Burger King en Kwalitaria voorheen als crisisbestendig golden, blijkt uit een analyse van ABN AMRO dat consumenten structureel minder besteden aan snelle maaltijden.
Lees berichtMcDonald’s herintroduceert de Meatless McKroket
Formulenieuws – McDonalds herintroduceert de vleesloze kroket. De Meatless McKroket is gemaakt met PrimeJack-jackfruit. De vleesloze McKroket is door McDonald’s Nederland ontwikkeld in samenwerking met Van Geloven en FiberFoods Group.
Lees berichtAnyTyme opgetuigd voor verdere franchise-uitrol
Interview - Een nieuw logo, een eigentijdse uitstraling binnen en buiten, verpakkingen die in lijn zijn met de nieuwe uitstraling. Er is veel veranderd bij cafetariaformule AnyTyme. Maar de belangrijkste wijzigingen zijn misschien onzichtbaar. Aan de achterkant van het bedrijf zijn namelijk de inkoopcondities, de infrastructuur en de afspraken verbeterd en is er een organisatie opgetuigd waarmee de formule geschikt...
Lees bericht