Nederlandse restaurants van Vapiano ook failliet


Faillissement – In navolging van het Duitse moederbedrijf, zijn nu ook de Nederlandse locaties van pizza- en pastaketen Vapiano failliet. De rechtbank Gelderland sprak het faillissement uit over VAP Nederland.

Begin april ging het Duitse moederbedrijf al failliet, zo wordt gemeld in Duitsland, nadat op 20 maart de keten in financiële problemen kwam. De keten was aanvankelijk in Duitsland zeer succesvol bij jongeren en had in Nederland elf vestigingen, waaronder twee in Amsterdam, twee in Rotterdam en twee in Utrecht.

Take-away

De franchisers in Duitsland zijn sinds vandaag bezig met een soort doorstart met take-away. De afhaalservice wordt daar niet direct ingezet als economisch reddingsmiddel, maar meer om het merk levendig te houden bij de gasten. In Duitsland wordt gekeken naar een doorstart met een vorige eigenaar. In Nederland deden de meest locaties al aan take-away.

Weinig ruimte

De situatie in Nederland verschilt aanzienlijk met die Duitsland. VAP Nederland trad hier op als masterfranchiser voor alle vestigingen. Eigen vestigingen had Vapiano hier niet. In de wandelgangen werd wel met regelmaat melding gemaakt van het feit dat de Nederlandse tak weinig ruimte kreeg de formule aan te passen aan consumentenwensen hier.

Coronamaatregelen

In Nederland zijn het vooral de coronamaatregelen geweest die een rol hebben gespeld bij het faillissement. Volgens sommige media wordt er nog gekeken naar een doorstart, maar dat zou niet eerder kunnen nadat de horeca door het kabinet wordt vrijgegeven.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Van der Valk en Alpro samen aan de slag met plantaardige zuivel

Duurzaamheid - Van der Valk Hotels en Alpro Nederland slaan de handen ineen om de gasten van 67 hotels in Nederland, België en Duitsland te stimuleren vaker voor vaker voor plantaardige voeding te kiezen. Voortaan biedt de hotelketen bij de ontbijtbuffetten en bij hun koffiespecialiteiten plantaardige drinks en alternatieven voor eetzuivel.

Lees bericht


ING: Na stroeve start zet horeca in 2021 stap naar herstel

Analyse - Met de verzwaarde lockdown is in de horeca de turbulentie nog niet voorbij. De sluiting en de corona-maatregelen zijn een hard gelag voor de sector en na een omzetverlies van 40% in 2020 begint 2021 zeer stroef. Dit beeld kan mede dankzij de komst van vaccins echter ook snel kantelen. Dit concludeert het ING Economisch Bureau in het nieuwe vooruitzicht horeca.

Lees bericht


Brabantse Houben Worstenbrood failliet

Faillissement  - Houben  Worstenbrood in Eindhoven heeft faillissement aangevraagd. Minder bezoek in de bakkerij, afnemende verkopen en het niet doorgaan van verschillende evenementen als gevolg van de coronamaatregelen hebben aan de basis gestaan van de financiële problemen, zo laten de eigenaren weten.

Lees bericht


‘ING verwacht voor 2021 6.500 tot 10.000 faillissementen’

Analyse – ING Economisch Bureau verwacht dat door de coronacrisis het aantal faillissementen in 2021 kan verdubbelen of zelfs verdrievoudigen ten opzichte van 2019. Als 1,5% tot 2,5% van de bedrijven voor 2021 bankroet gaat betekent dit het faillissement voor zo’n 6.500 tot 10.000 bedrijven. In 2019 ging 0,8% van de bedrijven failliet.

Lees bericht
© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid