Nederlandse restaurants van Vapiano ook failliet


Faillissement – In navolging van het Duitse moederbedrijf, zijn nu ook de Nederlandse locaties van pizza- en pastaketen Vapiano failliet. De rechtbank Gelderland sprak het faillissement uit over VAP Nederland.

Begin april ging het Duitse moederbedrijf al failliet, zo wordt gemeld in Duitsland, nadat op 20 maart de keten in financiële problemen kwam. De keten was aanvankelijk in Duitsland zeer succesvol bij jongeren en had in Nederland elf vestigingen, waaronder twee in Amsterdam, twee in Rotterdam en twee in Utrecht.

Take-away

De franchisers in Duitsland zijn sinds vandaag bezig met een soort doorstart met take-away. De afhaalservice wordt daar niet direct ingezet als economisch reddingsmiddel, maar meer om het merk levendig te houden bij de gasten. In Duitsland wordt gekeken naar een doorstart met een vorige eigenaar. In Nederland deden de meest locaties al aan take-away.

Weinig ruimte

De situatie in Nederland verschilt aanzienlijk met die Duitsland. VAP Nederland trad hier op als masterfranchiser voor alle vestigingen. Eigen vestigingen had Vapiano hier niet. In de wandelgangen werd wel met regelmaat melding gemaakt van het feit dat de Nederlandse tak weinig ruimte kreeg de formule aan te passen aan consumentenwensen hier.

Coronamaatregelen

In Nederland zijn het vooral de coronamaatregelen geweest die een rol hebben gespeld bij het faillissement. Volgens sommige media wordt er nog gekeken naar een doorstart, maar dat zou niet eerder kunnen nadat de horeca door het kabinet wordt vrijgegeven.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Van der Valk neemt meerderheidsbelang in Dunkin’

Formulenieuws - Van der Valk International (VDVI) heeft een meerderheidsbelang verkregen in Dunkin’ Nederland en België. VDVI ziet de deelneming als een belangrijke stap in het verder verbreden van de hospitality dienstverlening. Voor Dunkin’ in Nederland en België betekent de samenwerking een fase van verdere groei.

Lees berichtOok veel ondernemers dupe faillissement Hagu

Faillissement – Het faillissement van groothandel Hagu treft ook veel ondernemers. Dat laat vakvereniging ProFri weten, die door meerdere bezorgde leden is gebeld. Het gaat vooral om ondernemers die vooraf artikelen besteld en betaald hebben en die later zouden worden afgeleverd.

Lees bericht

Hagu Horeca Groothandel in Best failliet

Faillissement - Hagu Horeca Groothandel in Best is door de rechtbank in Den Bosch failliet verklaard. De groothandel kon de betalingen bij leveranciers niet langer voldoen. Of de groothandel nog een doorstart gaat maken is niet bekend.

Lees bericht


Nederlanders besteden €2,2 miljard bij restaurantketens

Onderzoek - De grootste Nederlandse restaurantketens trokken het afgelopen jaar 6,8 miljoen bezoekers. Zij besteedden gemiddeld €115 tijdens hun bezoek en gaven gezamenlijk in totaal €2,2 miljard uit bij deze ketens. Nederlanders van 18 tot 34 jaar gaven aanzienlijk minder uit (€97) dan 50-plussers (€131). Dit blijkt uit de Nationale Benchmark Restaurantketens, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder ruim 5.000 Nederlanders.

Lees bericht

Van der Valk en Alpro samen aan de slag met plantaardige zuivel

Duurzaamheid - Van der Valk Hotels en Alpro Nederland slaan de handen ineen om de gasten van 67 hotels in Nederland, België en Duitsland te stimuleren vaker voor vaker voor plantaardige voeding te kiezen. Voortaan biedt de hotelketen bij de ontbijtbuffetten en bij hun koffiespecialiteiten plantaardige drinks en alternatieven voor eetzuivel.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid