Neerlands Glorie Groente & Fruit neemt Four Seasons Food over


Tim Hoogeboom, CEO van HAK: "Activiteiten Four Seasons Food sluiten naadloos aan bij Neerlands Glorie Groente & Fruit"

Overname -  Neerlands Glorie Groente & Fruit BV, moederbedrijf van groentefabrikant HAK uit Giessen en HAK Fresh uit Den Bosch, neemt met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2021 alle aandelen over van Four Seasons Food uit Nieuwkuijk (Brabant). Beide partijen hebben dat dinsdag bekend gemaakt.

Voor Neerlands Glorie Groente & Fruit is het een logische overname die past in haar strategie om zowel autonoom als via overnames te groeien. Het bedrijf is in 2008 opgericht en is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van soepen, sauzen en maaltijdoplossingen in stazakverpakking, grotendeels op basis van groenten en peulvruchten. Afgelopen jaar realiseerde Neerlands Glorie Groente & Fruit met circa 40 medewerkers een omzet van 10 miljoen euro.

In 2017 nam Neerlands Glorie Groente & Fruit ook al een ander bedrijf over, nu opererend onder de naam HAK Fresh en gespecialiseerd in toegevoegde waarde groenteoplossingen voor foodservice en retail. Het bedrijf dat nu wordt overgenomen blijft zelfstandig en onder eigen naam Four Seasons  Foods opereren. Wel zal er samengewerkt gaan worden op het gebied van productinnovatie en –ontwikkeling. Wat betreft internationale distributie zal er samenwerking zijn met HAK.

Timo Hoogeboom, CEO van Neerlands Glorie Groente & Fruit: “Four Seasons Food is volledig complementair binnen ons portfolio. De onderneming geeft onze beide bedrijven extra kennis en innovatiekracht voor productoplossingen in stazak, nieuwe distributie en internationale klanten, bijvoorbeeld in het Verenigd Koninkrijk waar wij nog geen diepgewortelde klantrelaties hebben. Los van ons huidige productportfolio, kunnen we straks onze bestaande en nieuwe klanten nog beter bedienen met B2B- en private labeloplossingen.“.

De Groepsondernemingsraad heeft inmiddels een positief advies afgegeven over de overname. Neerlands Glorie Groente & Fruit neemt de komende periode om de overname formeel af te ronden en de transitie van activiteiten en samenwerking binnen de holding vorm te geven.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Frans van Engelen volgt Arjen van Strien op bij Hak

Benoeming - Frans van Engelen (37) start per 18 maart als nieuwe commercieel directeur van groente- en peulvruchtenfabrikant Hak. Van Engelen volgt Arjen van Strien op, die deze rol ruim tien jaar heeft vervuld. Ook treedt Van Engelen toe tot de directie van Hak.

Lees bericht


HAK stapt met nog eens drie groenten over op biologisch

Introductie - Na de rode bieten stapt HAK bij de volgende oogst volledig over op biologische teelt van sperziebonen, boerenkool en witte kool (zuurkool) van Nederlandse bodem. Hiermee zet de groente- en peulvruchtenfabrikant de volgende stap in het behalen van de biologische ambitie, die het bedrijf vorig jaar aankondigde.

Lees bericht


Timo Hoogeboom (ex-HAK) gekozen tot FoodManager van het Jaar

Verkiezing - Op het Nationaal Food Congres is Timo Hoogeboom, voormalig ceo van Hak, uitgeroepen tot FoodManager van het Jaar. Hoogeboom komt de titel volgens de jury toe vanwege de manier waarop hij Hak transformeerde van traditionele conservenfabrikant tot een modern foodbedrijf dat een voortrekkersrol speelt in de transitie naar een eetpatroon met minder of geen vlees en daarbij ook...

Lees bericht


Belgische editie van ‘Nederlandse Week Zonder Vlees’ van start

Actie - Stichting Nationale Week Zonder Vlees van Isabel Boerdam start  maandag de eerste ‘Week Zonder Vlees-campagne’ in België.  België is het eerste land waar de in Nederland campagne naartoe gaat als onderdeel van haar Europese uitrol. Gesteund door de Europese Unie gaat de Week Zonder Vlees de komende jaren naar Denemarken (2024), Duitsland (2024), Spanje (2025) en Oostenrijk (2026). De ambitie is om...

Lees bericht

HAK teelt zwarte en witte bonen van Hollandse bodem

Duurzaamheid - HAK heeft dit jaar voor het eerst stazakken en potten met zwarte en witte bonen van Nederlandse grond in de schappen. De bonen worden doorgaans geteeld op het Amerikaanse continent. De teelt is onderdeel van een groeiend experiment om meer ‘exotische’ bonen in Nederland te telen.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid