Nieuw platform voor hospitalitybranche Daily Trade Fair Venlo


Marcel Swaghoven is hospitality-manager bij Daily Trade Fair Venlo

Inspiratieplatform - Op 24 september 2023 opent Daily Trade Fair Venlo, een nieuw beursconcept waar professionals in de hospitality- en interieurbranche zich jaarrond kunnen laten inspireren en inkopen kunnen doen. Op 15.000 m2 pakken leveranciers uit met een eigen showroom rondom een showkeuken die ook als restaurant en eventruimte kan worden ingezet. Daarnaast zijn diverse ruimtes beschikbaar voor internationale evenementen, beurzen en congressen.

Inspiratieplatform Daily Trade Fair Venlo is gevestigd op de locatie van de voormalige bloemenveiling in Venlo en is een initiatief van de ondernemers van het naastgelegen Flora Trade Parc Venlo, de inkoopboulevard voor de branches home, gift en garden. Hospitality-ambassadeur is SVH Meestergastheer Marcel Swaghoven, voormalig gastheer-sommelier en tevens eigenaar van importeur en groothandel The Wine Companions.

Zeven dagen per week

Op dit moment is Daily Trade Fair Venlo al op zondag, maandag en dinsdag ‘under construction’ open, waarna vanaf 24 september de deuren volledig worden geopend. Swaghoven: “Dat betekent dat geïnteresseerden uit de hospitality- en interieurbranche hier zeven dagen per week terecht kunnen om zich te laten inspireren door de diversiteit aan showrooms en door de events die door onze partners worden georganiseerd. De showrooms zijn deels onbemand en daardoor laagdrempelig om te bezoeken. De bezoeker wordt door onze hostesses ontvangen en bestellen kan via de verkoopapp.”

Kloppend hart

The Stage is het kloppend hart van de Daily Trade Fair Venlo. Hier bevindt zich het culinair podium en restaurant The Stage waar bezoekers de hele dag welkom zijn voor een korte stop of een maaltijd en waar in samenwerking met partners producten worden uitgelicht en gerechten op innovatieve manieren worden bereid en gepresenteerd. Onderdeel van The Stage is een geïntegreerde showkeuken én een dubbele bar, die beschikbaar zijn voor de partners. Hier worden events, demo’s, productpresentaties en andere activiteiten georganiseerd. Swaghoven: ”We zijn er trots op dat we toonaangevende exposanten als partner in huis hebben, waaronder Bidfood, Hela Thissen, Scelta Mushrooms, Swinkels Family Brewers, Spadel Nederland, Melitta Professional, Palux Keukens, Rhima, Fulin Robots Technology, Janssens Kassasystemen en Meindersma Hospitality. En we zijn nog met vele andere partijen in gesprek. Voor onze partners organiseren we onder meer netwerkbijeenkomsten, ontbijtsessies en inspirerende talks”.

Bidfood

Ralf Lacroix, vestigingsmanager van horecaleverancier Bidfood heeft voor Daily Trade Fair Venlo gekozen vanwege het vernieuwende concept. “Bidfood staat op veel horecabeurzen en die duren maar een paar dagen. Via Daily Trade Fair Venlo hebben we een permanente uitvalsbasis in een regio waar we goed aan de weg timmeren. We gaan hier onder meer de mogelijkheden van Jordy’s Keuken laten zien en proeven via de menukaart van het restaurant en we denken actief mee over wat we met The Stage kunnen neerzetten”, aldus Lacroix.

Bron: Daily Trade Fair Venlo/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

PS in Foodservice lanceert PS Impact Score

Duurzaamheid – Onder grote belangstelling van groothandels en afnemers is afgelopen woensdag de PS Impact Score gepresenteerd in het gebouw van groente- en fruitbedrijf Van Gelder in Ridderkerk. Doel van de bijeenkomst was partijen in de foodservicesector duidelijk maken dat echte stappen zetten in duurzaamheid alleen kan als data met elkaar wordt gedeeld. De gepresenteerde PS Impact Score helpt daarbij.

Lees bericht


Slootweg (Bidfood) ziet nieuwe generatie horeca aankomen

Interview – Het gaat goed met Bidfood. De omzet zit ruim boven de 1 miljard euro en de leveringsgraad ligt boven de 98 procent. Toch zit CEO Dick Slootweg niet stil, want hij ziet ook de veranderingen in de foodservicesector. “Er is een nieuwe generatie ondernemers aan de slag gegaan in foodservice, die om nieuwe standaarden vraagt. Die veranderingen vragen ook aanpassingen van...

Lees bericht


Unilever pakt 43.000 pakketten in voor voedselbank

Actie – Drie dagen lang zijn 570 medewerkers van Unilever vrijwillig bezig met het inpakken van voedselpakketten voor de voedselbank. Op maandag 4, dinsdag 5 en donderdag 7 december pakken zij in Rotterdam Ahoy 43.000 dozen in. De actie wordt mogelijk gemaakt dankzij de hulp van partners Ahoy, NIBC, Upfield, Riedel, Dr. Oetker, Mars en Bidfood.

Lees bericht10e editie Gastvrij Rotterdam sfeervol van start gegaan

Vakbeurzen – Veel bezoekende foodprofessionals, veel vakwedstrijden en veel evenementen in sfeervol aangeklede beurshallen. Zo is de jubileumeditie van Gastvrij Rotterdam het beste samen te vatten. Deelnemende bedrijven hadden er bij aanvang van de beurs dan ook duidelijk zin in.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid