Nieuwe investeerders moeten Tony’s Chocolonely laten groeien


Zoetwaren - Tony’s Chocolonely heeft twee buitenlandse investeerders binnen gehaald die het bedrijf verder moeten laten groeien. Verlinvest, de investeringsmaatschappij van de Belgische familie achter bierbrouwer AB-InBev, en het bedrijf JamJar hebben samen een minderheidsaandeel genomen in het chocolade merk.

“Dankzij deze financiële injectie zullen we sneller onze doelstelling realiseren om alle chocolade wereldwijd 100% slaafvrij te maken. Daarvoor is het belangrijk dat we internationaal verder kunnen groeien en steeds meer mensen – cacaoboeren, consumenten, retailers, andere chocoladebedrijven en overheden – kunnen betrekken bij onze missie.”, aldus Henk Jan Beltman, Chief Chocolate Officer van Tony’s Chocolonely.

Belgische investeerders

Verlinvest, de investeringsmaatschappij van de Belgische familie achter AB-InBev, heeft onder andere een belang in Oatly en Vita Coco en hecht waarde aan duurzame consumentenmerken. JamJar is het investeringsfonds van de voormalig oprichters van innocent drinks. De huidige directeur van Tony's Chocolonely was voorheen country manager van dit merk voor de Benelux.

Circus

Tony’s Chocolonely zal de investering onder andere gebruiken voor de internationale uitrol en om het Tony’s Chocolonely Chocolate Circus in Zaandam te ontwikkelen. Met deze fabriek, tevens bezoekerscentrum met achtbaan, verwacht Tony’s Chocolonely 500.000 chocofans per jaar te ontvangen om zo nog meer mensen het besef bij te brengen dat de chocolade-industrie ongelijk verdeeld is.

Het Nederlandse chocoladebedrijf, 15 jaar geleden opgericht door journalisten van het tvprogramma Keuringsdienst van Waarde, om de misstanden in de chocolade-industrie te tegen te gaan.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid