Samenwerking Ben&Jerry's en Tony's Chocolonely krijgt lovesongs


Samenwerking Ben & Jerry's en Tony's leidt tot vier nieuwe producten

Samenwerking - Om de Love A-Fair compleet te maken tussen Tony’s Chocolonely en ijsmerk Ben & Jerry’s zijn er nu drie love songs, samen met rapper/zanger Faberyayo (Pepijn Lanen).  In de liedjes maken ze hun liefde 100% openbaar, en roepen ze iedereen op om mee te doen aan de Chocolate Love A-Fair.

Vorige week maakte Ben & Jerry’s bekend zich aan te sluiten bij Tony’s Chocolonely’s missie om samen alle chocolade 100% slaafvrij te maken. Om dat te vieren werden twee chocoladerepen uitgebracht en twee ijspints.

Doordat Ben & Jerry’s zich aansluit  bij Tony’s Open Chain werken beide bedrijven samen aan Tony’s Chocolonely’s missie om een einde te maken aan moderne slavernij en illegale kinderarbeid in de cacao-industrie in Ghana en Côte d’Ivoire. Het betekent dat Ben & Jerry’s nog dit jaar zal starten met het inkopen van zijn cacao via Tony’s Open Chain. De relatie werd door de merken omschreven als een ‘Chocolate Love A-Fair’, die nu verder wordt vormgegeven door de drie love songs.

Versterken

Cheryl Pinto, Ben & Jerry's Global Head of Values-led Sourcing over de samenwerking tussen beide bedrijven: “Via Tony’s Open Chain kunnen we traceerbaarheid combineren met andere samenwerkingsprincipes die aansluiten bij Ben & Jerry’s missie. Daarbij ondersteunen we cacaoboeren om te voldoen aan hogere sociale- en milieustandaarden, en versterken we tegelijkertijd hun coöperaties.”

Internatuionaal

En ook Joke Aerts, Tony's Open Chain Lead, van Tony’s Chocolonely ziet het belang van een merk als Ben & Jerry’s: “De samenwerking zorgt niet alleen voor extra cacaovolumes die op een eerlijke manier worden ingekocht via Tony’s Open Chain. Doordat we nu samenwerken met één van ’s werelds meest geliefde social impactmerken wordt ons initiatief internationaal op de kaart gezet, wat laat zien dat onze manier van werken werkt voor alle bedrijven in de chocolade-industrie. Ik ben ervan overtuigd dat we samen grote stappen kunnen zetten in het bestrijden van moderne slavernij, illegale kinderarbeid en ontbossing, en we de levens van vele West-Afrikaanse cacaoboeren kunnen verbeteren.”

Ben & Jerry’s Chocolatey Love A-Fair ijs is vanaf 5 september te bestellen bij New York Pizza, vanaf half september bij Getir en vanaf begin oktober bij alle supermarkten. Tony's Chocolate Love A-Fair repen liggen vanaf begin 2023 in de winkel.

Bron: Tony Chocolonely/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Cafetariaomzet groeit in februari met 2,4%

Cafetaria – De omzetten in de cafetariasector zijn in januari en februari dit jaar enigszins toegenomen ten opzichte van dezelfde maanden vorig jaar, met 2,8% in totaal. In de maand februari nam de omzet met 2,4% toe in vergelijking met dezelfde maand in 2023.

Lees bericht


Nestlé komt met eerste KitKat met traceerbare cacao

Introductie - Nestlé introduceert de eerste KitKat ‘Breaks for Good’ die gemaakt is met traceerbare cacaomassa. De basis voor de KitKat is afkomstig van bonen die verbouwd zijn door de boerengezinnen die deelnemen aan het Income Accelerator programma van Nestlé.

Lees bericht






© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid