Nieuwe norm gezonder en duurzamer voedingsaanbod zorg


Personeel heeft een cruciale rol als het gaat om gezonder en duurzamer maken van voeding binnen zorgcentra / Foto bij: Vermaat

Zorg - Goede Zorg Proef Je heeft dinsdag de nieuwe norm vastgesteld voor een gezonder en duurzamer voedingsaanbod in ziekenhuizen. De factsheet is ontwikkeld in samenwerking met stichting Alliantie Voeding in de Zorg, het Voedingscentrum en een aantal voorhoedeziekenhuizen, op initiatief van Vermaat.

Jan Willem van der Flier van Vermaat: “Met de lancering van dit factsheet zijn er nu duidelijke minimale eisen bepaald voor patiënten, medewerkers én bezoekers. We zijn trots dat we samen een duidelijke visie hebben ontwikkeld ten aanzien van een gezond voedingsaanbod in ziekenhuizen. Het gaat ziekenhuizen helpen om sneller tot een 80% gezonder assortiment te komen.”

Een aantal voorhoedeziekenhuizen zoals Radboudumc, Ziekenhuis Gelderse Vallei, Dijklander Ziekenhuis en Rijnstate zetten al in op 80% en met deze richtlijnen kan elk deelnemend Goede Zorg Proef Je ziekenhuis actief een gezond en duurzaam voedingsaanbod realiseren.

Bron: Vermaat/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Younique Concepts en Vermaat bundelen de krachten aan de Amstel

Formulenieuws - Younique Concepts en Vermaat gaan samen een vernieuwde invulling geven aan de horecalocatie Amstel1. Daarmee krijgt het partnership tussen de twee bedrijven nog meer vorm.  Beide bedrijven werken al samen met de Pesca pop-ups op de Dutch Grand Prix en de TEFAF, waar Vermaat de food hospitality verzorgt.

Lees berichtThe Right Meal en SYNDLE bundelen de krachten

Samenwerking - Online diëtistenpraktijk The Right Meal gaat samenwerken met organisatieadvies- en trainingsbureau SYNDLE. Beide partijen spelen een rol in het optimaliseren van voeding in de zorg, waarbij SYNDLE zich richt op zorginstellingen en The Right Meal op de individuele thuissituatie.

Lees bericht

Omzet La Place stijgt met 24% naar €133 miljoen

Formulenieuws – De restaurantformule La Place heeft een goede groei doorgemaakt in 2023. De consumentenomzet nam toe met 24 procent naar €133 miljoen euro, zo laat Jumbo Food Group weten. Die omzettoename was inclusief een viertal nieuwe locaties.

Lees berichtThe Bar by Bavaria open op Eindhoven Airport

Luchthaven – Op Eindhoven Airport is na een verbouwing The Bar by Bavaria geopend. De verbouwing en uitbreiding van dit horecaconcept is gebeurd in samenwerking met Vermaat, Eindhoven Airport NV, PSV en Royal Swinkels Family Brewers.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid