Bezorgomzet Sligro 70 tot 75% lager tijdens coronamaatregelen


Zowel in Nederland als in België heeft Sligro over de afgelopen twee jaar marktaandeel gewonnen

Groothandel – Sligro wordt hard geraakt door de coronamaatregelen. De omzet ligt momenteel zo’n 70 tot 75% lager. De groothandel uit Veghel heeft veel klanten in de Nederlandse horeca, die sinds zondagavond allemaal verplicht hun zaken hebben moeten sluiten.

Ook in België waar Sligro sinds enige tijd actief is, zijn de restaurants en cafés dicht als gevolg van de maatregelen die zijn genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Sligro levert daarentegen ook aan de zorg- en overheidsinstanties en daar is de omzet redelijk stabiel gebleven, zo laat Sligro weten in een bericht.

Sinds donderdag zijn ook de zelfbedieningswarenhuizen opengesteld voor consumenten. De omzet daar lag al iets hoger dan normaal. Het hamsteren in de supermarkten, zal ongetwijfeld effect hebben gehad op de aankopen in de zb-locaties. Het bedrijf geeft aan dat, door alle ontwikkelingen, de winst dit jaar fors lager zal uitvallen.

Licht positief

In navolging van het wegvallen van de bezorgomzet heeft Sligro direct een groot pakket aan maatregelen in gang gezet om de terugval in omzet, zo veel mogelijk in kostenafbouw te compenseren. In combinatie met het gebruik van steunmaatregelen die vanuit onze overheden worden geboden verwacht de groothandel uit Veghel dat in de maanden waarin de corona-maatregelen op de horeca van kracht zijn de EBITDA nog break even tot licht positief zal zijn. Als de markt herstelt zal ook de winstgevendheid van de groothandel weer verbeteren.

Sligro overlegt tevens met de met banken om tot een plan te komen waarbij ‘liquiditeit en financiering geborgd is, ook als de druk verder zou toenemen’. Daarnaast worden alle lopende investering en samenwerkingsverbanden bekeken. Voor zover deze niet direct opportuun zijn worden ze tijdelijk stopgezet. De samenwerking met Heineken wordt wel doorgezet. Verder kijkt Sligro of het vaart kan maken met de verkoop van enkel vastgoedobjecten.

(Bericht gecorrigeerd op 20-3-2020 om 9.36 uur)

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Foodservice groeit met 44,4% in periode 5

Cijfers – De periodemonitor van Foodservice XS laat over periode 5, week 17 t/m 20, (25 april t/m 22 mei 2022) met een groei van 44,4% een zeer goede ontwikkeling zien van de foodservicemarkt. Tegelijkertijd wordt gewaarschuwd voor een al te positief beeld van de omzetgroei op termijn, want oplopende inflatie en toenemende kosten bij de consument kunnen gaan zorgen voor krimp.

Lees bericht


Omzet horeca mogelijk tien procent hoger dan in 2019

Analyse - Rien de Koning van More2market heeft drie scenario’s opgesteld van te verwachten ontwikkelingen in de Nederlandse horeca. De scenario’s zijn gebaseerd op de cijfers van het Foodservice Instituut Nederland (FSIN) en het CBS. De drie scenario’s laten in alle drie de gevallen een positief beeld zien.

Lees bericht

Plaza digitaliseert verder met orderkiosken

Formulenieuws - Plaza ’t Krûûspunt op Ameland is in mei gestart met orderkiosken. Het cafetariabedrijf wil met de plaatsing van de bestel- en afrekenzuilen inspelen op de toenemende vraag naar snelheid en gemak. Het is de derde Plaza-locatie die de stap naar verdere digitalisering maakt.

Lees berichtKick-off Week van de horeca tijdens Gastvrij Rotterdam

Actieweek - Na een succesvolle editie vorig jaar wordt ook dit jaar weer de Week van de horeca georganiseerd. De week, die van 19 tot en met 24 september wordt gehouden, staat volledig in het teken van alle horecaprofessionals, ondernemers, leveranciers, opleiders – en studenten binnen de horeca. De week wordt afgetrapt samen met de officiële opening van Gastvrij Rotterdam op 19 september...

Lees bericht

Baro, bohemien kustplaats aan de Amsterdamse gracht

Horeca - Openluchtrestaurant Baro brengt de bohemien flair van badplaatsen op Ibiza en de energie van Tulum aan de Postjesweg in Amsterdam West. Met kleurrijk streetfood en verfrissende tequilacocktails serveert Baro zorgeloze vakantiedagen. Donderdag ging de locatie open.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid