Bezorgomzet Sligro 70 tot 75% lager tijdens coronamaatregelen


Groothandel – Sligro wordt hard geraakt door de coronamaatregelen. De omzet ligt momenteel zo’n 70 tot 75% lager. De groothandel uit Veghel heeft veel klanten in de Nederlandse horeca, die sinds zondagavond allemaal verplicht hun zaken hebben moeten sluiten.

Ook in België waar Sligro sinds enige tijd actief is, zijn de restaurants en cafés dicht als gevolg van de maatregelen die zijn genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Sligro levert daarentegen ook aan de zorg- en overheidsinstanties en daar is de omzet redelijk stabiel gebleven, zo laat Sligro weten in een bericht.

Sinds donderdag zijn ook de zelfbedieningswarenhuizen opengesteld voor consumenten. De omzet daar lag al iets hoger dan normaal. Het hamsteren in de supermarkten, zal ongetwijfeld effect hebben gehad op de aankopen in de zb-locaties. Het bedrijf geeft aan dat, door alle ontwikkelingen, de winst dit jaar fors lager zal uitvallen.

Licht positief

In navolging van het wegvallen van de bezorgomzet heeft Sligro direct een groot pakket aan maatregelen in gang gezet om de terugval in omzet, zo veel mogelijk in kostenafbouw te compenseren. In combinatie met het gebruik van steunmaatregelen die vanuit onze overheden worden geboden verwacht de groothandel uit Veghel dat in de maanden waarin de corona-maatregelen op de horeca van kracht zijn de EBITDA nog break even tot licht positief zal zijn. Als de markt herstelt zal ook de winstgevendheid van de groothandel weer verbeteren.

Sligro overlegt tevens met de met banken om tot een plan te komen waarbij ‘liquiditeit en financiering geborgd is, ook als de druk verder zou toenemen’. Daarnaast worden alle lopende investering en samenwerkingsverbanden bekeken. Voor zover deze niet direct opportuun zijn worden ze tijdelijk stopgezet. De samenwerking met Heineken wordt wel doorgezet. Verder kijkt Sligro of het vaart kan maken met de verkoop van enkel vastgoedobjecten.

(Bericht gecorrigeerd op 20-3-2020 om 9.36 uur)

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Noodloket voor coronagedupeerden is open

Coronaregeling - Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) heeft vandaag de eerder aangekondigde regeling Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS) geopend. Deze kabinetsmaatregel, eerder bekend gemaakt als Noodloket, is voor ondernemers die rechtstreeks getroffen worden door de maatregelen het kabinet in de coronacrisis.

Lees bericht

AB InBev helpt horecarelaties met extra steunpakket

Bierbrouwer – AB InBev  stelt voor alle horecaklanten en pandeigenaren huurbetaling voor de maand april uit. Daarbovenop neemt de brouwer aangebroken fusten en tankbier retour, met kosteloze vervanging door volle fusten of teruggave van liters kelderbier bij heropening van de horeca. De bierbrouwer maakte het steunpakket vandaag bekend.

Lees bericht
© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid