Ook FEBO gaat voedselverspilling te lijf met Too Good To Go


Eerst 23 locaties later gaan alle FEBO-locaties samenwerken met Too Good To Go

Formulenieuws – De 23 vestigingen van cafetariaformule FEBO gaan de strijd aan tegen voedselverspilling.  Via de Too Good To Go-app kunnen snackliefhebbers Snackboxen bestellen met daarin de dagverse producten van FEBO die de houdbaarheidsdatum naderen, maar nog te lekker zijn om weggegooid te worden.

Het gaat om snacks zoals kroketten, speciaaltjes, grillburgers en kipkrokantjes. FEBO hoopt op die manier haar dagelijks vers geproduceerde snacks aan het einde van de houdbaarheidsdatum te redden van de afvalbak. Er zijn inmiddels als diverse foodketens die met Too Good To Go samenwerken in strijd tegen voedselverspilling.

Positief

Later dit jaar sluiten alle overige FEBO vestigingen zich aan bij Too Good To Go, zo laat de formule weten. De app zet zich in om nog eetbare producten op een bord te laten belanden, in plaats van in de vuilnisbak. Een missie die perfect past bij de doelstellingen van FEBO. Dennis De Borst, directeur FEBO: “De afgelopen weken hebben we een succesvolle pilot gedraaid in 23 vestigingen. We kregen veel positieve reacties van zowel gasten als FEBO medewerkers. We zien dat het onze medewerkers voldoening geeft om de Snackboxen te maken en we krijgen positieve reacties van onze gasten. Een win-win-win situatie dus.” Julia Fruitema van Too Good To Go over de samenwerking met FEBO: “Het is onwijs gaaf om de inzet van alle vestigingen te zien. Elke FEBO vestigingsmanager mag trots zijn op zijn of haar team en hun bijdrage om voedselverspilling tegen te gaan. We kijken uit naar de volgende stappen in onze samenwerking om de vestigingen in de richting van nog minder derving te begeleiden.”

Bron: FEBO/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



FEBO opent vestiging op Schiphol Plaza

Formulenieuws - Snackbarketen FEBO heeft haar deuren geopend op Amsterdam Schiphol Airport. De winkel van travel retailer Avolta (voorheen HMSHost) is de eerste vestiging van het merk op een luchthaven in Nederland.

Lees bericht

Minder verspilling brood en banket blijkt uit NVB Monitor

Voedselverspilling – Brood is het product dat het meest wordt verspild. Dat komt vooral omdat het een dagvers product is. Daarom zet de Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij (NVB) zich in om de reststromen en verspilling in de keten inzichtelijk te maken, zodat ze gericht kunnen werken aan reductie. En met resultaat, zo laat de NVB weten. Op basis van de...

Lees bericht

Orbisk bestaat 5 jaar en heeft inmiddels 737.520 kilo voedsel gered

Voedselverspilling - Orbisk, een Nederlandse scale-up die zich inzet voor een duurzamer voedselsysteem, bestaat vijf jaar. Het jubileum wordt gevierd met de lancering van een Impact Report. Uit dit eerste rapport blijkt onder andere dat Orbisk wereldwijd 737.520 kilo voedsel heeft gered uit de afvalbak, wat neerkomt op zo'n 1,6 miljoen maaltijden.

Lees bericht


Orbisk en Accor-hotels streven naar halvering voedselverspilling

Voedselverspilling - Accor Group is één van de eerste grote hotelketen die haar wereldwijde voedselverspilling actief gaat terugdringen. In een samenwerking met de voedselafvalmonitor van Orbisk gaat de hotelorganisatie in honderden Accor hotels de komende maanden een start maken met het tegengaan van voedselverspilling. Die slimme technologie moet chefs helpen hun voedselafval te meten en met de helft terug te...

Lees bericht

Cafetariaformule Kwalitaria ziet vega aandeel groeien

Formulenieuws – De vraag naar vegetarisch groeit nog steeds, merkt ook Kwalitaria. En daarmee groeit ook het aanbod van de cafetariaformule. De ruim 135 vestigingen hebben een steeds uitgebreider vega assortiment met onder andere burgers, snacks en friet specials.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid