Paolo Marino pakt goud tijdens NK Pizza bakken 2023


V.l.n.r: Fabrizio de Maio (3), Paolo Marino (1) en Giacomo Zagami (2)

Wedstrijd – De hoofdprijs van het NK Pizza bakken 2023 is voor Paolo Marino van Mangia Pizza & Pasta Centrum in Amsterdam. De Italiaan gaf tijdens de Horecava een groot deelnemersveld het nakijken.

Paolo Marino was één van veertien deelnemers tijdens het NK Pizza bakken 2023. Hij overtuigde de vakkundige jury met 'Evolution of Tradition', een pizza met buffelstracciatella, ansjovis, olijfpoeder en pijnboompitten. “Ik ben hier heel erg blij mee, want ik steek veel tijd in mijn producten en ben altijd bezig mezelf te verbeteren. Ik heb nu zes jaar in pizzeria's over de hele wereld gewerkt en dit is mijn eerste prijs.”

Top 3

Volgens de jury blonk de winnende pizza uit in evenwicht, elegantie en versheid. Vooral het deeg gooide hoge ogen. “Een mooie combinatie van een Romeinse en Napolitaanse pizza, dus niet alleen een krokante rand, maar ook een krokante binnenkant”, aldus de jury. Giacomo Zagami van Il Municipio in Denekamp werd tweede met zijn pizza Il Municipio. Hij kreeg complimenten voor het gebruik van seizoensproducten. Fabrizio de Maio van Mangia Pizza & Pasta Zeedijk in Amsterdam pakte het brons met 'It's Possible', een vegan pizza met onder meer avocado, zongedroogde tomaatjes, tofu, rucola en walnoten.

Italiaanse geweld

Thom Vink, leerling op het ROC Mondriaan in Zoetermeer, viel niet in de prijzen maar kreeg wel een pluim van jurylid Robert Kranenborg voor zijn Pizza Kabeljauw. Volgens de topchef was het 'een gedurfde pizza en een uitstekende prestatie tussen al het geweld van de Italianen'. De opdracht tijdens het NK Pizza bakken was om ter plaatse op het podium, binnen vijftien minuten, twee identieke creaties te maken. De jury heeft gelet op uitstraling, creativiteit, smaakbeleving, eetbaarheid, samenstelling en inkoopprijs.

Jury

De jury van het NK Pizza bakken 2023 bestond uit Renato Bosco (eigenaar van Saporè in San Martino, Marcel Losekoot (eigenaar van en mastertrainer bij De Pizza Academy), Giovanni d’Apice (culinair adviseur, kookboekenschrijver en eigenaar Artixitra), Robert Kranenborg (SVH Meesterkok, culinair adviseur en ondernemer) en Chef Erik van der Kooij (pizzabakker bekend van TikTok, Instagram en YouTube).

Bron: De Lekkerste Wedstrijden/@FoodClicks

De winnende pizza tijdens het NK pizza bakken 2023

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Vrumona presenteert nieuw design Pepsi in grootse campagne

Campagne - Vrumona, licentiepartner van PepsiCo, introduceert het nieuwe design voor Pepsi in de grootste campagne ooit. Het wordt de eerste update in 14 jaar tijd. De nieuwe visuele identiteit wordt in meer dan 120 markten uitgerold, waaronder in Nederland. Bezoekers aan de Horecava beleefde de primeur van de nieuwe merkuitstraling.

Lees bericht



Horecava toont te weinig antwoorden op de horeca-uitdagingen

Vakbeurzen - Afgelopen week kon horeca minnend Nederland zich op de Horecava weer te goed doen aan allerlei hapjes en drankjes en andere inspiratie voor de foodservicesector. Volgens de organisatie bezochten ruim 64.000 bezoekers deze foodbeurs voor professionals. Veel nieuws kregen die niet te zien. Natuurlijk er waren aanbieders met nieuwe snacks, nieuwe verpakkingen, maar veel verder dan een ander kleurtje,...

Lees bericht



Tawfik el Shanwany van LouLou Pizzabar winnaar NK Pizza bakken 2024

Wedstrijd - Tawfik el Shanwany van LouLou Pizzabar in Amsterdam heeft het NK Pizza bakken 2024 op de Horecava gewonnen. De jury was vol lof over zijn deeg en kooktechnieken. De ondernemer toonde zich na afloop verbaasd, omdat hij erg heeft getwijfeld of hij wel mee moest doen met de wedstrijd, want eigenlijk had hij geen tijd.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid