Picnic bereikt mijlpaal: miljoen bezorgingen in Amersfoort


Als verrassing voor de miljoenste bezorging was er een éénpersoonsfanfareband

Bezorgdienst – In Amersfoort heeft online supermarkt Picnic een mijlpaal bereikt: als eerste plaats in Nederland zijn er 1 miljoen bezorgingen gedaan. Zo laat het bedrijf weten.

De miljoenste bezorging werd afgeleverd bij de Amersfoortse Maaike Hooft en haar zoontjes Luuk en Willem. Terwijl ze dachten dat de boodschappen werden bezorgd, zette de websuper hen in het zonnetje met een eenmansfanfareband. De allereerste Picnic-runner in Amersfoort en tegenwoordig regiochef, Jeroen Boumeester, bracht uiteraard de bestelde boodschappen.

Bakermat

Amersfoort is de bakermat van Picnic. Sinds de websuper er in 2015 van start ging, is het aantal klanten flink gegroeid. Niet alleen Picnic, maar ook het aantal inwoners van Amersfoort groeide. Dat zag de online supermarkt aan de verkoop van beschuit met muisjes. Bijna 5.000 keer werd beschuit met muisjes besteld. Roze muisjes gingen iets vaker in het mandje dan blauwe.

150.000 kilo CO2

Om de 1 miljoen bezorgingen te kunnen doen, hebben de elektrische karretjes ruim 1,4 miljoen kilometer afgelegd. “Door niet op diesel te rijden hebben we omgerekend meer dan 150.000 kilo aan CO2 bespaard”, zegt medeoprichter van Picnic Joris Beckers.

Bron: Picnic/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Kip het meest populair bij Brabanders met carnaval

Bezorgmarkt – Carnaval vieren maakt hongerig en dat ziet bezorgdienst Deliveroo in de cijfers; een stijging van twintig procent in de bestellingen, terwijl dat in de rest van het land slechts vijf procent is. Uit die cijfers blijkt ook dat kip het meest populair is bij de carnavalsvierders in Brabant.

Lees bericht

Picnic bezorgt melk van de boer rechtstreeks thuis

Bezorgsuper – Vandaag start online supermarkt Picnic met het direct van de boerderij aan huis bezorgen van halfvolle en volle melk. De melk van de familie Oostdam uit Bodegraven wordt op de boerderij gepasteuriseerd, verpakt in flessen en via Picnic samen met andere boodschappen gratis aan huis gebracht.

Lees bericht


3 miljoen Nederlanders gebruiken online supermarkt

Onderzoek – Het aantal mensen dat online boodschappen doet zit in de lift en is sinds 2016 bijna verdubbeld. Het afgelopen jaar hebben bijna 3 miljoen Nederlanders boodschappen gedaan bij een online supermarkt. Dit blijkt uit de tweede editie van de Smart Food Monitor, onderzoek van online onderzoekbureau Multiscope onder 7.300 Nederlanders. Van alle Nederlanders heeft 21% in het afgelopen jaar besteld bij een online...

Lees bericht


De 10 meest bestelde gerechten bij Deliveroo

Bezorgdienst – Maaltijdenbezorgservice Deliveroo stelt vaker lijstjes samen. Nu tegen het einde van het jaar maken zij melding van de meest bestelde gerechten het afgelopen jaar en hoe die gerechten zich verhouden tot de bestelde gerechten in de rest van de wereld. Naast het lijstje van de meest bestelde gerechten, waagde de maaltijdenbezorgservice zich ook aan een voorspelling voor 2020: Deliveroo’s 10...

Lees bericht

Online supermarkt Picnic gaat volgende groeifase in en robotiseert dc

Online - Websuper Picnic heeft in een nieuwe financieringsronde 250 miljoen euro opgehaald en start in Utrecht met de bouw en inrichting van een vrijwel volledig gerobotiseerd distributiecentrum. Met die mededeling kwam de directie van het bedrijf woensdag naar buiten. De 250 miljoen euro komt voor een belangrijk deel bij alle bestaande aandeelhouders vandaan. Daarnaast verstrekt ABN AMRO het bedrijf een lening....

Lees bericht© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid