Picnic start pilot met inzamelen potten en flessen voor hergebruik


In Alphen aan den Rijn kunnen klanten van Picnic hun lege glazen flessen en potten gewoon meegeven aan de boodschappenbezorger

Online supermarkt – Picnic start op 27 september in de regio Alphen aan den Rijn met het inzamelen van glazen verpakkingen voor hergebruik. De online supermarkt haalt de glazen potten en flessen waar geen statiegeld op zit zelf op bij de klanten thuis. Het gaat om een pilot van tien weken, waarin de bezorgsupermarkt samenwerkt met de Nederlandse startup PAKT.

PAKT zet zich in voor het hergebruik van glas door het na reiniging weer aan te bieden aan de betreffende leverancier. Leveranciers die zich bij het de startup hebben aangesloten zijn onder meer groentefabrikant HAK en Kesbeke tafelzuren. Elke Nederlander gooit jaarlijks gemiddeld 27 kilo glas weg, volgens cijfers van Milieu Centraal. Dat glas wordt in de glasbak kapot gegooid voordat het weer wordt omgesmolten tot een nieuw product. “Erg inefficiënt en niet erg duurzaam”, aldus Picnic-medeoprichter Michiel Muller. “Alleen al in Alphen aan den Rijn kan er met dit nieuwe initiatief zo’n drie miljoen kilo glas per jaar worden hergebruikt zonder dat er glas verloren gaat.”

Automatisch proces

Inwoners van Alphen kunnen de glazen verpakkingen, net als gebruikte batterijen en DHL-pakketten, meegeven aan de Picnic-bezorger wanneer deze hun bestelling komt leveren. PAKT haalt de glazen verpakkingen vervolgens op bij de hub van Picnic in Alphen aan den Rijn. Zij sorteren de flessen en potten en maken ze schoon zodat de fabrikant ze weer kan vullen. Het gehele proces is geautomatiseerd. Muller denkt dat de komende tien weken tienduizenden glazen verpakkingen te kunnen verzamelen. Ook omdat de klanten niet meer de deur uit hoeven om hun glas in de glasbak te gooien.

Klanten van Picnic in Alphen aan den Rijn worden via flyers bij de boodschappen en een emailcampagne gewezen op de mogelijkheid hun glazen verpakkingen voor hergebruik mee te geven aan Picnic.

Bron: Picnic/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Duitse Edeka neemt deel De Groot Fresh Group over

Overname - De Duitse marktleider in de supermarktsector Edeka neemt bedrijfsonderdelen over van een Nederlandse agf-leverancier. Het gaat om ‘De Groot Fresh Group’ in Hedel. De overnemende partij is Everest, de inkoopdochter van Edeka, waar ook Jumbo en Picnic lid van zijn. Dat meldt vakblad FoodPersonality.

Lees bericht


Paardekooper presenteert tweede Duurzaamheidsverslag

Verpakkingen - Als aanjager van duurzaamheid binnen de verpakkingsindustrie zet Koninklijke Paardekooper Group in op een duurzamere toekomst. Het familiebedrijf presenteert daarom de tweede editie van het Duurzaamheidsverslag, waarin de organisatie aangeeft niet alleen de CO2-voetafdruk van de eigen organisatie te verminderen, maar ook die van hun klanten en partners.

Lees bericht


Steeds vaker worden flessen en blikjes ingeleverd

Statiegeld - Eén jaar na de invoering van statiegeld op blikjes, wordt op dit moment ongeveer 65% ingeleverd. Naar inschatting komt het inzamelpercentage voor alle plastic drankflessen, groot en klein, met én zonder statiegeld over 2023 op 71% uit. Dit is in lijn met de verwachting. Dat laat Verpact, voorheen Stichting Afvalfonds Verpakkingen, weten.

Lees bericht



Frans van Engelen volgt Arjen van Strien op bij Hak

Benoeming - Frans van Engelen (37) start per 18 maart als nieuwe commercieel directeur van groente- en peulvruchtenfabrikant Hak. Van Engelen volgt Arjen van Strien op, die deze rol ruim tien jaar heeft vervuld. Ook treedt Van Engelen toe tot de directie van Hak.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid