Plant-based burger bij Duitse Burger King goedkoper dan vleesvariant


Een op de vijf verkochte burgers bij Burger King Duitsland is al plant-based, maar nu wordt ook de prijs nog eens lager dan de vleesvariant

Formulenieuws – Een op de vijf verkochte burgers bij Burger King Duitsland is al plant-based, maar nu gaat de fastfoodketen bij onze oosterburen de prijs van de burgers ook nog eens lager maken dan de vleesvariant. Doel van de prijsverlaging is de plantaardige variant voor zoveel mogelijk mensen bereikbaar maken.

De stap om de burgers goedkoper te maken van de vleesburgers wordt algemeen in Duitsland gezien als grote volgende stap in de voedselrevolutie. Burger King is vooralsnog de eerste keten die tot deze aanpak is gekomen. In Nederland wordt door retailers wel geëxperimenteerd door vleesproducten net zo duur te prijzen als vleesloze, maar voor een lagere prijs aanbieden wordt og niet gedaan.

De vraag is gaat de stap leiden tot een nog groter aandeel plantaardige burgers bij de restaurantketen. In hoeverre de burger gezonder is dan de vleesvariant is niet bekend. Een lagere prijs kan wel aanleiding zijn voor een groep consumenten om over te schakelen naar plantaardig. Zeker als het de burger in smaak voldoet.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Tomra introduceert de ‘slimme prullenbak’ SmartBin

Introductie – Emballagefabrikant Tomra en Tikkie introduceren op de Horecava de SmartBin. Bij deze ‘slimme prullenbak’ kunnen gasten van horeca- en fastfoodketens zelf hun herbruikbare bekers inleveren en het betaalde statiegeld via een Tikkie QR-code direct op hun rekening laten storten.

Lees bericht



McDonald’s breidt keuze meatless uit en gaat gast ‘sturen’

Formulenieuws - McDonald’s breidt het assortiment vleesloze producten verder uit en gaat gasten in hun keuze meer sturen. De restaurantformule zet niet alleen vier nieuwe meatlessproducten op het menu, maar gaat die ook prominenter communiceren. McDonald’s hoopt hiermee routinematige keuzes van gasten te doorbreken.

Lees bericht

Subway meeste vegan opties van grote fastfood ketens

Analyse - In Nederland heeft Subway de meeste vegan opties van alle grote fastfoodketens. Bij deze lunchformule is 12% van de hoofdgerechten helemaal plantaardig te bestellen. Ook bieden ze iedere woensdag de ‘Vegan Supreme’ patty op basis van quinoa en kikkererwten aan als ‘Sub of the Day’.

Lees bericht






© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid