PlantLab verviervoudigt Amsterdamse productielocatie


Indoor farming – PlantLab, de pionier in indoor farming, breidt zijn Nederlandse productielocatie fors uit. In Amsterdam is vanaf november bijna 15.000 vierkante meter beschikbaar voor de teelt van groente en kruiden, zoals tomaten, komkommer, basilicum en munt. Dat betekent dat de capaciteit van het bedrijf in de hoofdstad bijna vier keer zo groot wordt.

In de voormalige IBM-fabriek aan de Johan Huizingalaan, tegenwoordig B. Smart City Hub geheten, is nu nog zo’n 4.000 vierkante meter aan ruimte beschikbaar voor het telen van indoor gewassen. Daar komt straks ruim 11.000 vierkante meter bij. Michiel Peters, CEO van PlantLab: “Dit stelt ons in staat om nog meer mensen in Amsterdam snel na de oogst van voedsel te voorzien. We gaan onder meer de teelt van tomaten, komkommer, kruiden en verschillende slasoorten opschalen. Zo kunnen we op grotere schaal dan nu leveren aan online supermarkt Picnic, die letterlijk onze buurman is, en groothandel Van Gelder groente & fruit. Tevens kunnen we onze technologie verder optimaliseren.”

R&D-centrum

PlantLab heeft in Den Bosch zijn R&D-centrum, wereldwijd het grootste op het gebied van indoor farming, en in Amsterdam een commerciële productielocatie. Behalve in Amsterdam heeft PlantLab ook een productielocatie in Indianapolis, in de Amerikaanse staat Indiana. Daarnaast wil de scale-up op korte termijn gaan telen op de Bahama’s en Curaçao en uiteindelijk verder uitbreiden in de VS. Bij PlantLab werken inmiddels meer dan 80 mensen.

PlantLab/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Bill Gates investeert via zijn trust miljoenen in Picnic

Bezorgdienst - Online supermarkt Picnic heeft in een nieuwe financieringsronde € 600 miljoen opgehaald om zijn groei in Europa te versnellen. Bill Gates leidde via zijn Bill & Melinda Gates Foundation Trust leidde de financieringsronde, Ook de bestaande investeerders deden mee.

Lees bericht


Toekomstvisies centraal tijdens Rotterdams Upstream festival

Festival – Upstream is een meerdaags festival in Rotterdam, waar scale-up founders, investeerders, studenten, beleidsmakers en corporates met lef samenkomen om te praten over de grote veranderingen die de wereld zal moeten ondergaan. Het delen van visies van topondernemers op het terrein van circulariteit spelen een belangrijk rol tijdens het festival.

Lees bericht

Beyond Meatballs voortaan verkrijgbaar in Nederland

Introductie - De plantaardige gehaktballetjes van Beyond Meat zijn vanaf nu ook verkrijgbaar in Nederland. De plantaardige gehaktballetjes worden lokaal geproduceerd en liggen bij 450 Albert Heijn-winkels in de schappen en zij verkrijgbaar bij ah.nl en via online supermarkt Picnic.

Lees bericht

Online supermarkt Picnic breidt uit naar Frankrijk

Bezorgsuper – Online supermarkt Picnic breidt uit naar Frankrijk. Enkele weken geleden startte het Nederlandse bedrijf een besloten pilot bij 300 testklanten in de noordelijke regio Valenciennes, dicht bij de grens met België. Picnic is al actief in Duitsland.

Lees bericht


Omzetherstel horeca in 2021 gaat voor krimp bij supers zorgen

Analyse – In 2020 stijgt de omzet van supermarkten met 8 procent en van speciaalzaken met 7 procent. Van die groei hangt ongeveer 5 tot 6 procentpunt samen met de corona-uitbraak. Afhankelijk van het tijdstip waarop de horeca weer meer ruimte krijgt zal de omzet van supermarkten in 2021 met 2% en van speciaalzaken met 3% dalen.

Lees bericht

Vis van horecaleverancier Schmidt Zeevis voortaan bij Picnic

Bezorgsuper – Klanten van online supermarkt Picnic kunnen voortaan de verse vis van visspecialist Koninklijke Schmidt Zeevis bestellen. Beide bedrijven starten in de regio’s Rotterdam en Amsterdam een samenwerking. Later kunnen ook de andere bezorggebieden van Picnic gebruik maken van de samenwerking.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid