Plus De Greef opent toekomstgerichte tabakszaak in Almere


Officiële opening van de tabaksspeciaalzaak door echtpaar de Greef van Plus de Greef

Tabakspeciaalzaak – Na Soesterberg opent een tweede Plus-ondernemer een tabaksspeciaalzaak naast de supermarkt. Plus De Greef in Almere opende vrijdag de deuren van zijn ‘toekomstgerichte’ tabakszaak. ‘Met deze nieuwe zaak kunnen we volwassen rokers goed informeren over rookvrije alternatieven’.

Ondernemer Ed de Greef is al 24 jaar gevestigd in de seizoenenbuurt in Almere. In die jaren werden ook de aangrenzende wijken gebouwd, zoals de oostvaardersbuurt en de eilandenbuurt. De Greef heeft met zijn team zich al die jaren ingezet om de consument goed te bedienen. Het aanbieden van rookwaren hoort daarbij. Maar met de veranderende wetgeving vraagt het van ondernemers wel uitdagingen die service vast te kunnen blijven houden. De Greef: ‘Als het aan Den Haag ligt, wordt het vanaf 2024 verboden om rookwaren in de supermarkt te verkopen. Dat brengt een behoorlijke wijziging in het kassapark van de Plus supermarkt in Almere met zich mee’. Maar ook het roken als zodanig is veranderd. Er zijn veel meer alternatieven gekomen. Met een nieuw assortiment rookvrije producten staat het team van Tabak & Gifts in Almere nu klaar om volwassen rokers goed te informeren over alternatieven.

Win-win

Door de geplande ombouw van het kassapark in de supermarkt naar meer zelfscan kwam het vraagstuk van de verkoop van rookwaren op tafel te liggen voor Plus De Greef. Reden om een toekomstbestendige oplossing te bedenken voor tabak. De servicebalie kende door de vele handelingen nu al vaak lange wachtrijen. Door te stoppen met de verkoop van tabaksproducten bij de servicebalie en deze te verplaatsen naar een aparte tabaksspeciaalzaak is meer ruimte gecreëerd in de supermarkt om het zelfscanplein verder uit te breiden. Volgens De Greef is er nu sprake van een win-win situatie. ‘Klanten in de supermarkt worden sneller geholpen en volwassen rokers kunnen in de tabaksspeciaalzaak niet alleen snel worden geholpen, maar ook terecht voor informatie over rookvrije alternatieven die een betere keuze zijn dan het doorroken van sigaretten of shag’.

Kansspelen

Daarnaast zet Tabak & Gifts Almere 100% in op leeftijdsverificatie. Tabak- en nicotine houdende producten en andere rookwaren zijn immers alleen voor meerderjarigen. In de nieuwe zaak kunnen klanten ook terecht voor kansspelen.

Bron: Plus De Greef/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

‘Kwart supermarktomzet tabak naar tankstations en tabakszaken’

Tankstations - In de eerste vier weken van het jaar is de verkoop van tabak hard gedaald bij de supermarkten, terwijl de tankstations en de tabaks- en gemakszaken de omzet fors zagen toenemen. Volgens cijfers van marktonderzoekbureau Circana lag de omzet bij supermarkten 25% lager. Opvallend want vooralsnog zijn alleen de eigen filialen van Albert Heijn gestopt met de verkoop van...

Lees bericht



Jumbo test nieuwe servicebalie zonder tabaksverkoop

Supermarkten - Jumbo start in een viertal supermarkten een nieuwe servicebalie, die een antwoord moet geven op het verkoopverbod van tabak in supermarkten volgend jaar. De servicebalie is daarvoor ook op een andere plek geplaatst in de winkel en zit nu voor de kassagroep. Feit is wel dat er geen tabak meer wordt verkocht.

Lees bericht

PLUS verruimt assortiment biologische melk

Supermarkt - Sinds juni 2021 is alle dagverse melk, karnemelk en yoghurt in een literpak en halve literpak van het PLUS huismerk, standaard biologisch. Deze week zet PLUS een volgende grote stap: alle anderhalve- en twee literpakken dagverse melk zijn ook standaard biologisch.

Lees bericht



Plus-proef met HelloFresh landelijk uitgerold

Maaltijdboxen – Vanaf deze week zijn tweepersoons HelloFresh-maaltijden exclusief verkrijgbaar bij PLUS. Na een succesvolle pilot in vijf PLUS supermarkten wordt het concept nu uitgerold in alle 260 winkels. De boxen bevatten alle ingrediënten voor een avondmaaltijd voor twee personen. Elke week zijn er drie gerechten verkrijgbaar en is er keuze uit ‘Vlees’, ‘Vis’ en ‘Veggie’. Met dit aanbod springen HelloFresh...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid