Plus in Soesterberg opent afzonderlijke tabakszaak


Op de foto tweede van rechts Fernando Livestro en verder v.l.n.r. Jaynee, Lizette, Maarten, Dino en Yannick, de medewerkers van de tabakszaak / Foto bij: Plus Soest

Tabak – Plus-ondernemer Gerard van Soest in Soesterberg is naar alle waarschijnlijkheid  de eerste supermarktondernemer die in de aanloop naar het verbod op de tabaksverkoop vanaf 2024 de tabak uit de supermarkt heeft gehaald en een nieuwe tabakswinkel is gestart. De tabakszaak is donderdag open gegaan.

De tabakszaak heet ‘Rookwarenspeciaalzaak Soesterberg’ en is gevestigd naast de Plus. In een persbericht waarover supermarktblad FoodPersonality bericht, melden eigenaar Van Soest en supermarktmanager Livestro: “Deze speciaalzaak biedt ons de mogelijkheid om onze klanten ook in de toekomst te bedienen en zo het hele mandje voor de klant beschikbaar te hebben. Bovendien stelt de nieuwe zaak ons in staat om volwassen rokers goed te informeren over rookvrije alternatieven.”

Modernisering

Van Soest en Livestro melden verder in hun bericht dat er een modernisering van het kassapark dringend gewenst was – meer zelfscan dus. Maar dat leverde de vraag op wat zij dan met de servicecounter zouden moeten, terwijl ze over twee jaar geen tabak meer mogen verkopen. Bovendien werd melding gemaakt van vaak lange wachtrijen en veel verschillende handelingen bij de servicebalie. De keuze viel daarom op ‘tabak eruit, meer ruimte voor de zelfscankassa’s etc.’, en dan de tabak nu alvast presenteren in een afzonderlijke tabakszaak.

De ruimte van de tabakszaak is groot genoeg om klanten met een winkelwagen te kunnen ontvangen. De tabakszaak heeft twee kassa’s.

Bron: FoodPersonality/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Eerste pilotwinkel geopend van PLUS Vandaag

Formulenieuws – PLUS heeft de eerste winkel geopend met het nieuwe formuleconcept: PLUS Vandaag. De winkel is geopend in Noorden. Volgende week worden nog een tweetal winkels volgens dit nieuwe formuleconcept geopend, in Niekerk en Den Haag.

Lees bericht


‘Online supermarkten nemen de bezorgmarkt over’

Analyse - De populariteit voor online supermarkten is afgelopen jaar enorm gestegen. In één jaar zien de online supermarkten het zoekvolume naar hun bezorgservices 195% stijgen, terwijl de populariteit van de fysieke supermarkt met bijna 50% is gedaald. Dat blijkt uit het onderzoek naar online zoekgedrag dat het onderzoeksbureau RouteLogic heeft uitgevoerd.

Lees bericht

PLUS verruimt assortiment biologische melk

Supermarkt - Sinds juni 2021 is alle dagverse melk, karnemelk en yoghurt in een literpak en halve literpak van het PLUS huismerk, standaard biologisch. Deze week zet PLUS een volgende grote stap: alle anderhalve- en twee literpakken dagverse melk zijn ook standaard biologisch.

Lees bericht

Supermarkten zien omzet ook in 2021 toenemen

Supermarkt – In 2021 hebben de Nederlandse supermarkten €44.6 miljard omzet gedraaid. Dit is weliswaar een lichte daling van -0.2%, echter door de extra 53e week in 2020, had 2021 één week minder. Gecorrigeerd voor deze extra week zou de groei +1.7% zijn geweest.

Lees bericht


PLUS en Coop voortaan één bedrijf

Supermarkten - De fusie tussen PLUS en Coop, die afgelopen september 2021 werd aangekondigd, is nu bekrachtigd. Vanaf maandag vormen de twee supermarkten samen één nieuwe coöperatie onder de naam PLUS.

Lees bericht

ACM keurt fusie PLUS en COOP goed

Supermarkten - De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft de fusie tussen PLUS en COOP goedgekeurd. Dat hebben beide partijen gezamenlijk woensdag bekendgemaakt. Naar verwachting zal de transactie op korte termijn worden afgerond.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid