PLUS supermarkten starten met verkoop brood van gisteren


De bakkerij-afdeling van Plus Noorden

Supermarkt - PLUS zet een volgende stap in de strijd tegen voedselverspilling en start met de verkoop van brood van gisteren. Brood van de versafdeling dat niet op de dag zelf verkocht wordt, kost een dag later 25 cent, 50 cent of 75 cent. Brood van gisteren, is duidelijkherkenbaar door stickers en speciale borden en de volgende dag tot 11.00 uur te koop.

Klanten betalen voor Brood van gisteren 25 cent voor een half dagvers brood. Een dagvers heel brood, dagverse broodjes en halve Korenlanders kosten 50 cent. Hele Korenlanders broden krijgen met brood van gisteren een prijskaartje van 75 cent. Joris Bons, unit manager bij PLUS: “We ambiëren in 2030 om 50% minder te verspillen dan in 2015. Voorkomen, verminderen en verwaarden zijn daarbij de sleutelwoorden. Daarmee willen we ons dervingspercentage verder verlagen. De introductie van brood van gisteren draagt hieraan bij. Brood van een dag eerder is ook vandaag nog steeds goed”.

Minder verspilling

Brood is een van de meest verspilde producten, blijkt uit onderzoek van Wageningen University & Research (WUR). Relatief worden er elke dag te veel broden gebakken en daarmee verspild, omdat ze niet allemaal verkocht worden. Bovendien gooien consumenten thuis ook brood weg. De introductie van brood van gisteren is daarom een belangrijke volgende stap om zo min mogelijk voedsel te verspillen.

De supermarktorganisatie is sinds 2020 partner van de Stichting Samen tegen Voedselverspilling en doet sindsdien mee met de landelijke Verspillingsvrije week. Daarnaast werkt PLUS al jaren samen met de app tegen verspilling Too Good To Go. Inmiddels zijn er al 950.000 Magic Boxen opgehaald in de winkels.

Bron: PLUS/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Al 45 Jumbo-locaties gestopt met tabaksverkoop

Supermarkt -  Jumbo bouwt de tabaksverkoop bij de servicebalies in de supermarkten langzaam verder af. Inmiddels zijn er zo’n 45 servicepunten zonder tabak, waarvan zo’n 25 verkooppunten bij franchisers. Supermarkten mogen nog tot 1 juli dit jaar tabak verkopen. Daarna moeten alle vestigingen vanwege een wettelijk verbod zijn gestopt.

Lees bericht


Vakcentrum: tabaksban supers in strijd met Europese Dienstenrichtlijn

Tabak - Het Vakcentrum heeft in een brief aan staatsecretaris van Ooijen van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) nogmaals bezwaar gemaakt tegen het voorgenomen verbod op verkoop van tabak in supermarkten. Het Vakcentrum verwijst daarbij naar het advies van de Raad van State waarin naar die Europese Dienstenrichtlijn verwezen wordt.

Lees bericht

Minder verspilling brood en banket blijkt uit NVB Monitor

Voedselverspilling – Brood is het product dat het meest wordt verspild. Dat komt vooral omdat het een dagvers product is. Daarom zet de Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij (NVB) zich in om de reststromen en verspilling in de keten inzichtelijk te maken, zodat ze gericht kunnen werken aan reductie. En met resultaat, zo laat de NVB weten. Op basis van de...

Lees bericht

Orbisk bestaat 5 jaar en heeft inmiddels 737.520 kilo voedsel gered

Voedselverspilling - Orbisk, een Nederlandse scale-up die zich inzet voor een duurzamer voedselsysteem, bestaat vijf jaar. Het jubileum wordt gevierd met de lancering van een Impact Report. Uit dit eerste rapport blijkt onder andere dat Orbisk wereldwijd 737.520 kilo voedsel heeft gered uit de afvalbak, wat neerkomt op zo'n 1,6 miljoen maaltijden.

Lees bericht


Jumbo Supermarkten stopt met de vers vleespromoties

Supermarkten - Jumbo stopt als eerste supermarktketen met vleespromoties in al haar winkels en online in Nederland. Dit besluit draagt bij aan het streven om in 2030 60% van de verkochte eiwitten van plantaardige oorsprong te laten zijn en 40% van dierlijke ingrediënten. Het gaat om de vers vleespromoties , niet die van vleeswaren.

Lees bericht

Orbisk en Accor-hotels streven naar halvering voedselverspilling

Voedselverspilling - Accor Group is één van de eerste grote hotelketen die haar wereldwijde voedselverspilling actief gaat terugdringen. In een samenwerking met de voedselafvalmonitor van Orbisk gaat de hotelorganisatie in honderden Accor hotels de komende maanden een start maken met het tegengaan van voedselverspilling. Die slimme technologie moet chefs helpen hun voedselafval te meten en met de helft terug te...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid