ProFri biedt samen met NHN vaste energieprijzen aan


ProFri-directeur Frans van Rooij laakt wetsvoorstel dat gemeenten straks mogelijkheden geeft snackbars en fastfoodrestaurants te verbieden

Energiecontract - Vakvereniging ProFri bood samen met haar energiepartner COMCAM al eerder dit jaar leden energiebundels aan tegen lage tarieven. Met Nieuwe Horeca Nederland (NHN) zet ProFri nu een tandje bij. Naast frituurzaken kunnen ook andere bedrijven aanhaken bij de najaarsbundel. De prijzen voor 2023 en 2024 leveren ondernemers veelal blije gezichten op, volgens ProFri.

Leden van ProFri die nog niet zijn overgestapt kunnen zich via de website van de vereniging aanmelden voor deze bundel met vaste energieprijzen. Andere bedrijven kunnen zich aanmelden via de website van NHN. De prijzen gelden zolang deze nieuwe energiebundel ruimte biedt, laat ProFri weten.

0,86 cent voor gas in 2024

De prijzen van de nieuwe bundel, werden afgelopen maandag, samen met de energieprijzen voor 2024, gepresenteerd tijdens de jaarvergadering van ProFri. In 2023 betalen bedrijven die zich nu melden maximaal €1,46604 per kuub gas en voor stroom €0,294 per kWh op piekuren en €0,168 in de daluren. In 2024 daalt de gasprijs naar maximaal €0,86053 en is de stroomprijs per kWh respectievelijk €0,2001 en €0,1395. De genoemde prijzen zijn exclusief energiebelasting en btw. Ondernemers die willen inschrijven, moeten lid zijn of worden van vakvereniging ProFri of zich aansluiten bij Nieuwe Horeca Nederland (NHN) en tekenen voor een periode van vijf jaar.

Rust in de zaak

COMCAM, de energiepartner van ProFri/NHN, is een inkoper met een slimme inkoopstrategie op de termijnmarkt, laat ProFri weten. Frans van Rooij zegt namens beide organisaties: “Zowel de overheid als marktdeskundigen verwachten dat de onrust op de energiemarkt voorlopig blijft aanhouden. Eerder dit jaar hebben we al veel leden kunnen helpen aan vaste lage prijzen. De prijzen in de nieuwe bundel liggen weliswaar hoger, maar je weet wel waar je aan toe bent en dat zorgt voor rust in je hoofd.” Met de bekendmaking van deze prijzen weet iedereen die eerder is ingestapt nu ook wat hij in 2024 gaat betalen. Van Rooij: “De samenwerking met COMCAM werpt opnieuw zijn vruchten af. Voor de leden die onlangs de overeenkomst getekend hebben met daarin een hoger gastarief, gaan we zorgen dat deze wordt aangepast. We staan tenslotte voor het collectief.”

Verduurzamen en besparen

Van Rooij: “Steeds meer andere ondernemers dan ondernemers met frituurzaken kloppen bij ons aan. Ook fabrikanten en toeleveranciers. Ze willen net zoals veel van onze leden af van hun onvoorspelbare en vaak torenhoge energierekening. Met de stichting NHN kunnen we meer bedrijven de helpende hand reiken.” NHN gaat samen met COMCAM ook kijken hoe horecaondernemers het beste geholpen kunnen worden bij de energietransitie, eigen opwek en het verminderen van het verbruik. Deze bedrijven zijn pas een bijdrage verschuldigd aan NHN wanneer de overeenkomst met COMCAM is getekend of als een bedrijf gebruik wil maken van een van de andere diensten of voordelen.

Van Rooij raadt alle horecaondernemers aan tijdig te beslissen en niet te wachten tot het huidige contract daadwerkelijk afloopt. “Meld je dus ook aan als jouw energiecontract pas in de loop van 2023 afloopt.”

Bron: ProFri/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

ProFri laakt wetsvoorstel ‘gemeentelijk snackbarverbod’

Politiek - ProFri, de vakvereniging van frituurbedrijven, laakt het wetsvoorstel dat gemeenten de mogelijkheid geeft nieuwe snackbars uit hun openbare ruimte te weren. Volgens de vereniging is er sprake van ‘grachtengordelpolitiek’, omdat mensen elkaar op dit onderwerp napraten en de wetenschappelijke onderbouwing ontbreekt.

Lees bericht


Keurmerk Goed Gefrituurd voor Lekkerrr en De Daltons

Erkenning - Het vakmanschap en bakmanschap van Jan-Willem Voet is bekroond met het keurmerk Goed Gefrituurd van brancheorganisatie ProFri, de vakvereniging voor professionele frituurders. Voets bedrijf Lekkerrr Hoogzandveld in het gelijknamige winkelcentrum in Nieuwegein mag het bijbehorende keurmerkschildje nu uitdragen. Net als Robbert Jan de Veen van de Daltons in Voorthuizen.

Lees bericht


ProFri gaat energiecrisis bij snackbars in kaart brengen

Cafetaria’s - Vakvereniging ProFri start een energie-enquête onder cafetaria’s, snackbars en frituren. De belangenvereniging wil inventariseren hoe groot de problemen zijn bij deze ondernemers als gevolg van de hoge energieprijzen. Volgens ProFri zijn er al tientallen cafetaria’s vanwege de oplopende kosten gestopt en overwegen honderden ondernemers te stoppen.

Lees bericht


NHN is nieuwe belangenbehartiger in de horeca

Cafetaria – ‘Een nieuwe stem in de horeca.’ Zo presenteert Nieuwe Horeca Nederland ‘(NHN) zich sinds dinsdag online. De nieuwe branchestichting in oprichting wil in eerste instantie de horecabedrijven in ons land perspectief bieden met hun ‘torenhoge energierekening. Maar NHN wil ook een eigentijds alternatief als belangenbehartiger in transitietijd.

Lees bericht

Keurmerken voor cafetaria Liana en Restaria Nieuwveld

Keurmerk - Cafetaria Liana in Sint Willebrord heeft andermaal het keurmerk Goed Gefrituurd ontvangen, het bewijs van uitmuntend vakmanschap voor frituurspeciaalzaken. Het Brabantse snackbedrijf beschikte al over dit keurmerk, maar vanwege een nieuwe eigenaar was een hertoetsing noodzakelijk. Ook Restaria Nieuwveld in Poortugaal ontving het keurmerk.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid