ProFri start onderzoek naar corona-effecten cafetaria’s


Onderzoek – ProFri start een groot onderzoek naar de coronamaatregelen onder frituurspeciaalzaken. De vakvereniging wil op deze wijze inzicht krijgen welke effecten de lockdown heeft gehad voor cafetaria’s, snackbars en frituren in ons land.

Volgens de vakvereniging is het van het grootste belang dat de feiten en cijfers duidelijk worden. “Het geeft ons handvatten om de belangen van de branche bij de overheid en organisaties te kunnen dienen,” zo laat ProFri weten. Alle frituurprofessionals, dus ook niet-leden worden opgeroepen om aan dit onderzoek mee te werken.

Nu per 1 juni weer eters ter plekke welkom zijn, vindt ProFri de tijd rijp om de gevolgen van én omgang met de corona-lockdown in kaart te brengen. In het onderzoek wordt de ondernemers gevraagd welke maatregelen ze hebben getroffen. Ook komt de omgang met medewerkers, gasten en leveranciers aan bod. Verder wordt gevraagd naar de omzetderving als gevolg van de lockdown.

20 vragen

Het onderzoek vindt helemaal online plaats; er worden 20 vragen gesteld die grotendeels door het zetten van vinkjes kunnen worden beantwoord. Het invullen van het onderzoek kost 8 tot 10 minuten. Ondernemers die meedoen, blijven in principe anoniem, tenzij ze aangeven hun antwoorden indien nodig te willen toelichten. ProFri benadrukt het belang van het onderzoek, juist omdat het de resultaten wil delen met het ministerie van economische zaken en klimaat en de verschillende overlegorganen.

Meedoen aan het onderzoek kan via: www.profri.nl/onderzoek

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Alide van Toor beoogd opvolger Frans van Rooij bij Profri

Benoeming – Alida van Toor (1965) is voorgedragen als beoogd voorzitter van Vereniging Professionele Frituurders (ProFri). Zij volgt daarmee Frans van Rooij op die terugtreedt als voorman van de vakvereniging. Van Toor was van 2006 tot eind 2022 eigenaresse van cafetaria De Halte in Meerkerk.

Lees bericht


Cafetariaomzet groeit in februari met 2,4%

Cafetaria – De omzetten in de cafetariasector zijn in januari en februari dit jaar enigszins toegenomen ten opzichte van dezelfde maanden vorig jaar, met 2,8% in totaal. In de maand februari nam de omzet met 2,4% toe in vergelijking met dezelfde maand in 2023.

Lees bericht

ILT gaat strenger controleren op naleving SUP-regels

Controle - De ILT (Inspectie Leefomgeving en Transport) gaat cafetaria’s strenger controleren op de naleving van de nieuwe verpakkingsregels, de zogenaamde Singel Use Plastic (SUP)-regels. Daarvoor waarschuwt vakvereniging ProFr, die daarover bericht heeft ontvangen van de inspectiedienst.

Lees bericht

Foodsector blij met uitblijven strenge controle verpakkingsregels

Politiek – CBL en branchevereniging ProFri voor professionele frituurders zijn blij met de uitspraak van demissionair staatssecretaris Vivianne Heijnen van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat over het in de ijskast zetten van de controles op de nieuwe verpakkingsregels. Zij heeft besloten dat deze weliswaar blijven, maar dat de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) ze niet streng gaat controleren. Ook het...

Lees bericht


Frans van Rooij vertrekt als directeur ProFri

Persoonlijk – Frans van Rooij, directeur van branchevereniging ProFri, heeft tijdens de algemene ledenvergadering van de vereniging voor professionele frituurders, bekendgemaakt dat hij al zijn functies neerlegt. Een opvolger is nog niet gevonden.

Lees bericht

Cafetariaomzet 8,4% hoger in 2023 vooral door online

Analyse - De omzetontwikkeling van de cafetaria’s is tot en met september van dit jaar met 8,4% gestegen ten opzichte van vorig jaar. De groei werd vooral gerealiseerd door online dat met 10,5% toenam, veel sneller dan de7,7% groei via de kassa van het cafetariabedrijf werd gehaald. Het aandeel online kwam hierdoor uit op 25%, dat wil zeggen dat nog een derde...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid