Promotiecampagne voor een meer plantaardiger voedingspatroon


Plantaardig - Met de slogan Zo kan het ook is deze week de eerste landelijke campagne voor een plantaardiger voedingspatroon gelanceerd. Initiatiefnemer Green Protein Alliance wil met deze meerjarige campagne laten zien dat je kunt kiezen tussen dierlijke en plantaardige producten. Volgens de laatste voedselconsumptiepeiling, halen Nederlanders 61% van hun eiwitten uit dierlijke producten en 39% uit plantaardige producten. Het herstel van deze balans naar minimaal 50/50 in ons menu is cruciaal voor een gezonde en duurzame toekomst voor mens en klimaat. Ondanks dat we de goede kant op gaan, verschuift deze balans niet snel genoeg. De #zokanhetook campagne moet het herstel van deze balans versnellen.  Veranderen van gewoontegedrag Het veranderen van een voedselpatroon is lastig, omdat het vaak gewoontegedrag is. Bovendien ontbreekt bij veel Nederlanders de kennis over hoe je dit het beste aan kan pakken. De #zokanhetook campagne speelt hierop in door concreet te laten zien welke plantaardige keuzes er gemaakt kunnen worden. Bijvoorbeeld door duidelijk zichtbaar te maken dat peulvruchten een goede keuze zijn voor een dagje geen vlees. Nieuwe klassiekers               De #zokanhetook campagne maakt gebruik van opvallende beelden van populaire dierlijke producten, zoals een hamburger, frikandel, pak melk, gekookt ei en haring. Op deze beelden is te zien hoe hiervoor ook plantaardige keuzes gemaakt kunnen worden zoals kidney bonen, edamame boontjes, amandelen, champignons en wakamé zeewier. Centraal in de campagne staat het platform Zokanhetook.nu en de bijbehorende social mediakanalen. Hier vindt men recepten, zoals de ‘nieuwe klassiekers’. Deze laten zien hoe een pasta bolognese is om te toveren in een plantaardig recept door slechts het gehakt door linzen te vervangen.  Encyclopedie Op het platform is bovendien een uitgebreide plantaardige producten encyclopedie te vinden. Hierin kunnen consumenten voor al hun dierlijke producten de beschikbare plantaardige mogelijkheden vinden. Van paddenstoelenshoarma tot sojaslagroom, plantaardige yoghurt, linzengehakt en zeewierburgers. Bron: Schouten/@FoodClicks Plantaardig - Met de slogan Zo kan het ook is deze week de eerste landelijke campagne voor een plantaardiger voedingspatroon gelanceerd. Initiatiefnemer Green Protein Alliance wil met deze meerjarige campagne laten zien dat je kunt kiezen tussen dierlijke en plantaardige producten. Volgens de laatste voedselconsumptiepeiling, halen Nederlanders 61% van hun eiwitten uit dierlijke producten en 39% uit plantaardige producten. Het herstel van deze balans naar minimaal 50/50 in ons menu is cruciaal voor een gezonde en duurzame toekomst voor mens en klimaat. Ondanks dat we de goede kant op gaan, verschuift deze balans niet snel genoeg. De #zokanhetook campagne moet het herstel van deze balans versnellen.  Veranderen van gewoontegedrag Het veranderen van een voedselpatroon is lastig, omdat het vaak gewoontegedrag is. Bovendien ontbreekt bij veel Nederlanders de kennis over hoe je dit het beste aan kan pakken. De #zokanhetook campagne speelt hierop in door concreet te laten zien welke plantaardige keuzes er gemaakt kunnen worden. Bijvoorbeeld door duidelijk zichtbaar te maken dat peulvruchten een goede keuze zijn voor een dagje geen vlees. Nieuwe klassiekers               De #zokanhetook campagne maakt gebruik van opvallende beelden van populaire dierlijke producten, zoals een hamburger, frikandel, pak melk, gekookt ei en haring. Op deze beelden is te zien hoe hiervoor ook plantaardige keuzes gemaakt kunnen worden zoals kidney bonen, edamame boontjes, amandelen, champignons en wakamé zeewier. Centraal in de campagne staat het platform Zokanhetook.nu en de bijbehorende social mediakanalen. Hier vindt men recepten, zoals de ‘nieuwe klassiekers’. Deze laten zien hoe een pasta bolognese is om te toveren in een plantaardig recept door slechts het gehakt door linzen te vervangen.  Encyclopedie Op het platform is bovendien een uitgebreide plantaardige producten encyclopedie te vinden. Hierin kunnen consumenten voor al hun dierlijke producten de beschikbare plantaardige mogelijkheden vinden. Van paddenstoelenshoarma tot sojaslagroom, plantaardige yoghurt, linzengehakt en zeewierburgers. Bron: Schouten/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Sfeervolle Belgische Tavola laat bezoekers echt genieten

Vakbeurs – Aan culinaire hoogtepuntjes geen gebrek op de Belgische vakbeurs Tavola in Kortrijk. Dit driedaagse horecaevenement trekt traditioneel ook altijd veel Nederlandse vakbezoekers. Belangrijkste reden is dat de horecabeurs veel specialiteiten laat zien en de foodprofessional ook echt kan genieten van de kwaliteit van de producten.

Lees bericht


Jumbo Supermarkten stopt met de vers vleespromoties

Supermarkten - Jumbo stopt als eerste supermarktketen met vleespromoties in al haar winkels en online in Nederland. Dit besluit draagt bij aan het streven om in 2030 60% van de verkochte eiwitten van plantaardige oorsprong te laten zijn en 40% van dierlijke ingrediënten. Het gaat om de vers vleespromoties , niet die van vleeswaren.

Lees bericht

Duurzame inkoop realiseer je stap voor stap

Bijeenkomst - Hoe kom je tot een meer duurzame inkoop en hoe overtuig je de eigen organisatie van het belang van een inkoop met minder milieu-impact. Die vragen stonden centraal bij een bijeenkomst maandag van Greendish en BrightGreen in het Beatrixgebouw in Utrecht. Als een ding duidelijk werd tijdens de bijeenkomt, was het wel dat grote stappen niet per definitie...

Lees bericht

Leev wil vaart maken met verduurzaming

Verduurzamen - Het biologische merk Leev heeft zichzelf ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen gesteld. Het merk dat voedzame alternatieven voor ontbijt, lunch en tussendoortjes levert, is sinds begin dit jaar klimaatneutraal in haar eigen operatie. Leev streeft nu naar 35% reductie in haar zogenaamde Scope 3 emissies in 2030. Tevens is het bezig met het behalen van het B Corp certificaat.

Lees bericht


JRE-Nederland doet mee aan Week Zonder Vlees & Zuivel

Actieweek – JRE-Jeunes Restaurateurs doet mee aan de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel. De restaurants willen de gasten een week traceren op eten en te drinken, zonder vlees en zuivel. De restaurateurs zijn van mening dat “deze kleine moeite een onvoorstelbaar positieve impact kan hebben op mens, dier en milieu”.

Lees bericht

Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel start zevende editie

Actie – De zevende editie van de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel is maandag van start gegaan. Bedoeling van de actieweek is mensen laten zien hoe eenvoudig het is om zonder vlees en zuivel te leven en wat de impact daarvan is op het klimaat. Deze editie is er extra aandacht voor Gen Z en Gen Alpha. Zij worden uitgedaagd om...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid