Recepten winnen voor thuis met game-app van Orangerie De Pol


Mark Captein: 'Het is uniek om als restaurant een eigen game-app te hebben' / Foto bij: Karien Nieuwenhuis van Lemon Foodfotografie

Restaurant – Orangerie De Pol in Doetinchem heeft een app ontwikkeld waarmee gasten via een game spelenderwijs recepten voor thuis én een amuse in het restaurant kunnen winnen. Deelnemers aan de game moeten zoveel mogelijk ingrediënten snijden om kans te maken op een beloning.

De Orangerie De Pol-app is een knipoog naar het populaire spelletje Fruit Ninja en gratis te downloaden in de app-store. In de game staat chef-kok en eigenaar Mark Captein afgebeeld in de keuken, die op commando de juiste ingrediënten letterlijk in de pan moet hakken door op het juiste moment op de juiste plek te swipen over het telefoonscherm. Als dit een aantal keer succesvol wordt uitgevoerd, speelt de deelnemer een recept voor een thuisgerecht vrij. Captein: ‘Het is uniek om als restaurant een eigen game te hebben. Een vaste gast van Engine Software heeft de game een aantal jaar geleden ontworpen. De game is nu geupdate met nieuwe, eigentijdse gerechten’. Met het spel zijn niet alleen recepten te winnen, wie ver in de game komt, krijgt ook een reward. Op vertoon daarvan ontvangen mensen dan een extra amuse.

Orangerie De Pol is gevestigd in het landelijke buitengebied van Doetinchem. Het restaurant is aangesloten bij JRE-Nederland, een organisatie voor jonge veelbelovende restaurateurs. Captein werd in 2021 uitgeroepen tot JRE Chef van het Jaar.

Bron: Orangerie De Pol/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Fastned opent eerste Belgische shop bij snellaadstation

Buitenland - Fastned, het Europese snellaadbedrijf, heeft vandaag zijn allereerste shop en restaurant geopend. De opening van de shop is een volgende stap in Fastneds ontwikkeling, die het elektrische laden nog aangenamer moet maken. De shop ligt aan de E19 tussen Antwerpen en Breda ter hoogte van Brecht.

Lees bericht



JRE-Nederland doet mee aan Week Zonder Vlees & Zuivel

Actieweek – JRE-Jeunes Restaurateurs doet mee aan de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel. De restaurants willen de gasten een week traceren op eten en te drinken, zonder vlees en zuivel. De restaurateurs zijn van mening dat “deze kleine moeite een onvoorstelbaar positieve impact kan hebben op mens, dier en milieu”.

Lees bericht

Marco van Bergen sluit zijn Udens toprestaurant OONIVOO

Horeca - Het Udense toprestaurant OONIVOO WineSpired sluit per 30 december 2023 definitief de deuren. Dat heeft eigenaar Marco van Bergen laten weten. Inflatie en de energiecrisis, die volgen op het verlies van de Michelinster en drie horecalockdowns zijn de reden. Hij is nog op zoek naar een partij die de lopende huurovereenkomst en de inrichting van het restaurant wil overnemen.

Lees bericht



RIJKS na ingrijpende verbouwing weer open

Horeca - Na een ingrijpende renovatie opent RIJKS, het restaurant van het Rijksmuseum, opnieuw haar deuren aan het Museumplein. “Na bijna 10 jaar werd het tijd voor de next step. In het nieuwe RIJKS hebben we meegenomen wat we hebben geleerd in de afgelopen jaren. We zijn de verbeterde versie van onszelf geworden,” aldus Executive Chef Joris Bijdendijk namens zijn team.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid