Recordaantal bezoekers bij Gastvrij Rotterdam
Beurzen – De 7e editie van Gastvrij Rotterdam trok volgens de organisatie 16.303 vakbezoekers. Een stijging van 14,3% ten opzichte van de editie vorig jaar en het hoogste aantal ooit. Naast diverse ‘themapleinen’ kende de horecabeurs zo’n 150 wedstrijden, uitreikingen, proeverijen en demonstraties. Bij de vakwedstrijden ook finales, zoals de World Cup Oyster Opening, de Nederland Finale van de Bocuse d'Or, de Young Chef Award, de AD Gouden Pollepels en Het Glazen Kalf. De beurs werd afgelopen maandag officieel geopend door Thérèse Boer en Herman den Blijker. Nieuwe themapleinen dit jaar waren het Horeca Netwerk Meet up Paviljoen, het Cocktails & Beans Paviljoen en het Vegan Taste Lab. Winnaar van de Nederlandse finale Bocuse d’Or werd Marco van der Wijngaard van restaurant ’t Amsterdammertje* in Loenen aan de Vecht. Hij gaat Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in Tallinn in juni 2020. En chefkok Anti Lepik uit Estland wist bij de Oyster Opening Wold Cup 2019 te imponeren door in een tijd van 2.34 minuten 30 dertig platte Zeeuwse oesters vakkundig te openen. Gastvrij Rotterdam 2020 De volgende editie van Gastvrij Rotterdam vindt plaats van maandag 21 tot en met woensdag 23 september 2020 in Rotterdam Ahoy. Bron: @FoodClicks Beurzen – De 7e editie van Gastvrij Rotterdam trok volgens de organisatie 16.303 vakbezoekers. Een stijging van 14,3% ten opzichte van de editie vorig jaar en het hoogste aantal ooit. Naast diverse ‘themapleinen’ kende de horecabeurs zo’n 150 wedstrijden, uitreikingen, proeverijen en demonstraties. Bij de vakwedstrijden ook finales, zoals de World Cup Oyster Opening, de Nederland Finale van de Bocuse d'Or, de Young Chef Award, de AD Gouden Pollepels en Het Glazen Kalf. De beurs werd afgelopen maandag officieel geopend door Thérèse Boer en Herman den Blijker. Nieuwe themapleinen dit jaar waren het Horeca Netwerk Meet up Paviljoen, het Cocktails & Beans Paviljoen en het Vegan Taste Lab. Winnaar van de Nederlandse finale Bocuse d’Or werd Marco van der Wijngaard van restaurant ’t Amsterdammertje* in Loenen aan de Vecht. Hij gaat Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in Tallinn in juni 2020. En chefkok Anti Lepik uit Estland wist bij de Oyster Opening Wold Cup 2019 te imponeren door in een tijd van 2.34 minuten 30 dertig platte Zeeuwse oesters vakkundig te openen. Gastvrij Rotterdam 2020 De volgende editie van Gastvrij Rotterdam vindt plaats van maandag 21 tot en met woensdag 23 september 2020 in Rotterdam Ahoy. Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Royal Swinkels introduceert biologisch gebrouwen FreeBrew
Introductie - Royal Swinkels introduceert een caloriearme craft soda op basis van mout. FreeBrew is gemaakt van biologische ingrediënten en mouten van gerst, haver, tarwe en spelt. De alcoholvrije dorstlesser doorloopt hetzelfde brouwproces als bier, zonder dat er alcohol wordt gevormd, en komt in de smaken bloedsinaasappel, citroen en framboos.
Lees berichtMarco van der Wijngaard net niet in wereldfinale Bocuse d’Or
Wedstrijd - Het Nederlandse Bocuse d’Or team met chef Marco van der Wijngaard en commis Stijn de Jong (beiden Sterklas) zijn er net niet in geslaagd om een plek te winnen in de wereldfinale van Bocuse d’Or. Het team kreeg een penalty en eindigde ondanks een goede prestatie tijdens de Europese finale in het Noorse Trondheim de 11de...
Lees bericht75% standruimte Gastvrij Rotterdam 2024 is verkocht
Vakbeurs - De belangstelling voor de 11e editie van Gastvrij Rotterdam, die van 23 tot en met 25 september 2024 wordt gehouden in Rotterdam Ahoy, is groot. Dit laat de organisatie weten. 75% van de beschikbare standruimte zou zijn verkocht.
Lees berichtAnne-Wies van Oosten genomineerd voor Wijnvrouw van het Jaar
Verkiezing - Tijdens een besloten diner met Marimar Torres van Familia Torres wijnen uit Californië, heeft de vakjury van Wijnvrouw van het Jaar 2024 Anne-Wies van Oosten aangekondigd als tweede kanshebber voor de titel.
Lees berichtCafetariaformule Kwalitaria ziet vega aandeel groeien
Formulenieuws – De vraag naar vegetarisch groeit nog steeds, merkt ook Kwalitaria. En daarmee groeit ook het aanbod van de cafetariaformule. De ruim 135 vestigingen hebben een steeds uitgebreider vega assortiment met onder andere burgers, snacks en friet specials.
Lees berichtNieuw bij Captain Food de plantaardige gehaktbal
Introductie – De plantaardige gehaktbal is te gebruiken voor het bekende broodjes bal, als onderdeel van een maaltijd, direct eetbaar vanuit de jus of als een berehap met pindasaus. De nieuwe vleesloze bal van Captain Food smaakt als half-om-half gehakt en is vrijwel overal voor inzetbaar.
Lees bericht