Redefine Meat volop zichtbaar in de horeca tijdens Week zonder Vlees

Actie - Meer dan 50 restaurants in Nederland doen mee aan de campagne van Redefine Meat tijdens de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel, die maandag 6 maart begint. De hele week kunnen gasten op deze locaties kennismaken met het geprinte ‘vleesproduct’. Redefine Meat is alleen verkrijgbaar in foodservice.
Redefine Meat noemt zichzelf een pionier op het gebied van nieuw vlees. De campagne die maandag van start gaat, moet het vleesalternatief zichtbaar maken in d horeca. Redefine Meat roept de Nederlandse horeca daarom op om mee te doen en bewustwording te creëren aan tafel, omdat voor veel mensen een stukje vlees niet mag ontbreken op het restaurant menu. Maar ook de horeca heeft een aandeel in het aanbieden van betere keuzes ten behoeve van het klimaat, aldus Redefine Meat in een toelichting. Met de campagne trachten ze horecaondernemers en haar gasten te inspireren met het nieuwe vlees, waarmee ze een overtuigend alternatief bieden voor dierlijk vlees, zonder afbreuk te doen aan de vleeservaring.
4 unieke gerechten
Het initiatief wordt ondersteund door Michelin-sterrenchef Peter Gast, die het nieuwe vlees aan een ultieme kwaliteitstest onderwerpt tijdens een speciaal vijfgangendiner in Bistrobar Berlin in Nijmegen. Peter Gast, eigenaar van Graphite Amsterdam en chef-kok, is deze week co-host bij Bistrobar Berlin. Hiervoor heeft hij een speciaal 4 unieke gerechten gecreëerd met Redefine Meat voor gasten die in de week zonder vlees toch van vlees willen genieten.
52 restaurants
Verder zijn er landelijk 52 restaurants die in de week een speciale korting bieden op Redefine Meat gerechten. Onder het mom ‘Neem de grootste vleeshebber die je kent mee uiteten’ biedt Redefine Meat de kans om voordelig het nieuwe vlees te proberen. Dit initiatief heeft als doel om vooral de carnivoren onder ons te laten ervaren dat je kan blijven genieten van vlees, zonder vlees. De deelnemende locaties variëren van casual tot fine dining restaurants en sterrenrestaurants, en landelijke ketens als Ron Gastrobar Indonesia, de Bijenkorf en Holland Casino.
Innovation Award
Alle producten waaronder de tenderloin, striploin en de runderbavette komen terug op de menu’s van de deelnemende restaurants. Dit laatste product won onlangs de Horecava Innovation Award gewonnen voor de beste innovatie van het jaar.
De deelnemende restaurants en bedrijven zijn:
Ron's Gastrobar Indonesia (Laren, Ouderkerk aan de Amstel)
Abel. Grand café restaurant (Portugaal)
Restaurant Alexander (Leiden)
Het Spieghelhuys (Nederhorst)
Bar Bistro Calypso (Eindhoven)
Luden Den Haag (Den Haag)
Restaurant De Pastorie (Zeeland)
Koks Gemert (Gemert)
NHOW Amsterdam (Amsterdam)
Dear Mama (Amsterdam)
Restaurant Zuiver (Vlieland)
Jongwijs Restaurant (Westzaan)
De Waterraaf (Assendelft)
Frontaal Little Bar (Utrecht)
Bistrobar Berlin (Nijmegen)
Greenrebel (Den Haag)
Holland Casino (Amsterdam, Breda, Enschede, Rotterdam, Scheveningen, Valkenburg, Eindhoven, Groningen, Leeuwarden, Nijmegen, Zandvoort, Utrecht, Venlo).
De Bijenkorf (Amsterdam, Eindhoven, Den Haag, Rotterdam en Utrecht)
En 15 Moments & More-tankstationlocaties van de Vissers Energy Group (Zevenbergschen Hoek, Bergen op Zoom, Rumpt, Bladel, Venray, ’s Heer Arendskerke, Horst, Meerssen, Zaltbommel, Amersfoort, Maasbree, Zevenbergschenhoek, Wilp, Babberich, Weert)
Bron: Redefine Meat/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Eerste Vissers Energy Moments & More bij Argos-locatie
Servicestation - Vissers Energy Group heeft een eerste locatie geopend van de eigen shopformule Moments & More bij een Argos-tankstation. Het is de 18e locatie van Moments & More, maar niet de eerste bij een onbemand tankstation.
Lees berichtVierde Frietboutique met IJsboutique opent in Rotterdam
Patatzaak – Frietboutique opent in de Rotterdamse wijk Kralingen een vierde locatie. Vanaf vrijdag 7 april kunnen friet en ijsliefhebbers bij de nieuwe locatie in de Lusthofstraat terecht. De nieuwe locatie heeft ook een IJsboutique met schepijs.
Lees berichtMoments & More aan de slag met ‘het nieuwe vlees’ van Redefine Meat
Actie -Tussen het culinaire geweld van de tophorecazaken die een actie houden met het plantaardige nieuwe vlees van Redefine Meat staan ook de 15 Moments & More-tankstationlocaties van Vissers Energy Group. De tankstationgroep vernieuwt en verduurzaamt continu en een plantaardig aanbod tijdens de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel past daar bij.
Lees berichtRedefine Meat overall winnaar Horecava Innovation Award
Verkiezing - Maandag 9 januari is tijdens de opening van Horecava 2023 bekendgemaakt wie de winnaars zijn van de Horecava Innovation Awards2023. Puck Wilbers, de juryvoorzitter, reikte de awards uit voor de categorieën; food & beverage, equipment & services, concepts, interior & design, digital, apps & social media en duurzaamheid. Overall winnaar werd Redefine Meat.
Lees berichtRedefine Meat verrast bezoekers Sial met spectaculaire show
Vakbeurzen - Een spectaculaire show van het Israëlische bedrijf Redefine Meat, de leverancier van de plantaardige biefstuk van Loetje, samen met honderden andere aanbieders die niet direct met innovaties zijn gekomen, maar wel hun bestaande producten hebben verbeterd. De jaarlijkse Sial in Parijs, de grootste levensmiddelenbeurs ter wereld, pakte ook deze editie weer uit.
Lees berichtVissers Energy opent Hot Sandwiches & More by Delimore
Petrol – Geen Moments & More, maar Hot Sandwiches & More. Dat is de naam van het nieuwe shopconcept van Vissers Energy Group in Nijmegen. Een modern shopconcept dat zich meer richt op een jongere doelgroep.
Lees bericht