Reeuwijk krijgt de dertigste Loetje locatie


Loetje in Reeuwijk opent in de zomer van 2022 aan het water

Formulenieuws - Er is de afgelopen jaren al veel over gezegd en geschreven, maar nu zijn de plannen definitief; in de zomer van 2022 opent de restaurantketen een nieuwe locatie aan Elfhoeven. Het wordt de dertigste vestiging voor het biefstukrestaurant.

2022 wordt ook een jubileumjaar voor Loetje, het restaurantbedrijf bestaat dan namelijk  45 jaar bestaat. CEO Sandra van Halderen van Loetje is blij met de locatie aan één van de Reeuwijkse plassen “We zijn heel blij dat wij alsnog vandaag onze handtekening hebben mogen zetten. Het is écht een prachtige locatie voor Loetje, waar onze gasten straks naast onze gerechten, kunnen genieten van het mooie uitzicht over het water’.

De bouw van de locatie is in volle gang en gaat in de zomer van 2022 open. Ondanks de voortdurende coronabeperkingen, is Reeuwijk niet de enige locatie die Loetje in 2022 zal gaan openen. In januari jaar opent Loetje Houten en ook in Den Haag (Binckhorst) en Zwolle worden komend voorjaar nieuwe restaurants geopend.

Loetje 45 jaar

Zeg je Loetje, dan zeg je biefstuk, geserveerd in jus, met frites en wit brood, op een no-nonsense wijze. Maar tegenwoordig staan er ook vega burgers of pokébowls op het menu. Wat in 1977 begon als een gezellig buurt- en een biljartcafé in Amsterdam Zuid is in 45 jaar uitgegroeid tot een keten met 27 restaurants verspreid over heel Nederland.

Sinds juli 2020 is Loetje onderdeel van het Restaurant Company Europe (RCE). Met meer dan 75 restaurant- en cafélocaties is RCE de grootste horecagroep van Nederland. Naast Loetje maken horecaconcepten als Happy Italy, Beers & Barrels en Stan, aangevuld met stand-alone locaties als Waag in Leiden en De Vooruitgang in Eindhoven onderdeel uit van de groep.

Bron: RCE/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Fastned opent eerste Belgische shop bij snellaadstation

Buitenland - Fastned, het Europese snellaadbedrijf, heeft vandaag zijn allereerste shop en restaurant geopend. De opening van de shop is een volgende stap in Fastneds ontwikkeling, die het elektrische laden nog aangenamer moet maken. De shop ligt aan de E19 tussen Antwerpen en Breda ter hoogte van Brecht.

Lees bericht



De Beren populairste restaurantketen Nederland

Onderzoek – De Beren is de best bezochte restaurantketen in Nederland (14%). Bovendien is De Beren de laatst bezochte keten voor 10% van de Nederlanders. Personen in de leeftijd van 18 tot en met 34 jaar bezoeken het vaakst een restaurantketen (65%).

Lees bericht

Loetje heropent restaurant in Hilversum

Formulenieuws – Loetje,  de biefstukkenformule van horecabedrijf Restaurant Company Europe (RCE), blijft groeien en vernieuwen. Vorige week vrijdag ging na een grote verbouwing en uitbreiding de locatie open aan de Gooische Brink passage in Hilversum open.

Lees bericht


Marco van Bergen sluit zijn Udens toprestaurant OONIVOO

Horeca - Het Udense toprestaurant OONIVOO WineSpired sluit per 30 december 2023 definitief de deuren. Dat heeft eigenaar Marco van Bergen laten weten. Inflatie en de energiecrisis, die volgen op het verlies van de Michelinster en drie horecalockdowns zijn de reden. Hij is nog op zoek naar een partij die de lopende huurovereenkomst en de inrichting van het restaurant wil overnemen.

Lees bericht

Redefine Meat voortaan ook bij AH online en Crisp

Plantaardig - Redefine Meat is voortaan toch voor thuis te bestellen via Albert Heijn online en Crisp. Aanvankelijk richtte het merk voor plantaardige vleesproducten zich volledig op foodservicebedrijven. Het gaat om zes plantaardige vleesproducten, waaronder Redefine Rundergehakt, Premium Burger, Lamskebab, Bratwurst, Pulled Pork en Pulled Beef.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid