Reiziger doneert statiegeld Schiphol aan goede doelen


Inzamelen van plastic flesjes op Schiphol

Statiegeld - Amsterdam Airport Schiphol, HMSHost International en Vermaat gaan gezamenlijk het statiegeld voor kleine PET-flesjes doneren aan goede doelen van Amref Flying Doctors en Made Blue. Deze twee goede doelen gaan het geld gebruiken om projecten voor schoon drinkwater in Afrika te financieren, maar ook voor veilige sanitaire voorzieningen en goede hygiëne.

Om het de lege flesjes te verzamelen voor de goede doelen zijn verschillende donatiebakken verdeeld over de pieren. Daarnaast staan er inzamelingspunten buiten de grote horecagelegenheden, bij enkele grote kantoren en vlak na check-in in Vertrek 1,2 en 3. Bij de veiligheidscontrole zijn tientallen donatiebakken geplaatst waar passagiers hun lege flessen kunnen afgeven.

Zero-waste luchthaven

Vanaf 1 juli 2021 wordt op kleine PET-flessen € 0,15 statiegeld gerekend. De donatiebakken zijn opgezet in samenwerking met horeca en andere partners op de luchthaven. HMSHost International zorgt ervoor dat de flessen weer in de keten worden gebracht. Passagiers en medewerkers kunnen kleine PET-flessen met statiegeld herkennen aan het statiegeldlogo op het etiket. Schiphol heeft de ambitie om in 2030 een zero-waste luchthaven te zijn.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsBijna twee derde Nederlanders vindt uit eten gaan te duur

Analyse – Bijna twee derde van de Nederlanders vindt uit eten gaan te duur geworden. Jongeren kiezen daarom vaker voor een alternatief om uit eten te gaan, zoals het laten bezorgen van een maaltijd, of zelf koken. Dat meldt het FoodService Instituut Nederland (FSIN) in een analyse van de markt.

Lees bericht

innocent sap- en smoothieflessen voortaan in statiegeldsysteem

Statiegeld- De sap- en smoothieflessen van innocent maken voortaan deel uit van het Nederlandse statiegeldsysteem. Dat heeft het merk na veel lobbyen en campagne voeren voor elkaar gekregen. De flesjes van innocent waren al volledig recyclebaar, maar op deze manier hoopt het bedrijf dat nog meer flessen gerecycled worden.

Lees bericht

Plastic statiegeldflesjes nu in te leveren op stations

Stations – Reizigers op Utrecht Centraal kunnen vanaf dinsdag hun lege flesjes plastic inleveren op het station. NS is daarmee een van de eerste partijen die in publiek domein lege statiegeldflesjes inzamelt. Uiteindelijk wil NS de reiziger op zo’n 50 stations de mogelijkheid bieden plastic statiegeldflesjes in te leveren. Op ieder klein flesje zit sinds enige tijd 15 eurocent statiegeld. Op grote...

Lees bericht


Mike Boks nieuwe General Manager van STACH

Benoeming – Mike Boks treedt per 1 januari 2023 aan als nieuwe General Manager van STACH. Hij neemt de taak over van Stach Schaberg, oprichter van STACH. Schaberg blijft als adviseur betrokken bij Vermaat. Vermaat voegde in 2019 STACH toe aan haar portfolio.

Lees bericht

ING: Horeca laat gematigd positief beeld zien in 2023

Analyse - De horeca maakt dit jaar een grote inhaalslag met een verwachte volumegroei van rond de 30%. Desondanks is de horeca eind 2022 qua volume nog altijd niet terug op het pre-coronaniveau van eind 2019. De vooruitzichten voor de sector voor 2023 zijn gematigd positief met een volumegroei van circa 5%.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid