‘Restaurants mogen blijven bezorgen, afhalen is niet toegestaan


Coronavirus - Hoewel de precieze uitwerking van alle bekendgemaakte maatregelen nog moet volgen, lijkt het er op dat afhalen van eten wordt verboden, maar dat restaurants wel maaltijden mogen bezorgen. Maaltijdenbezorger Thuisbezorg maakt bekend morgen met ondersteunende maatregelen te komen voor de getroffen horecabedrijven.

Dat liet minister Slob tussen de regels door weten op een vraag tijdens de persconferentie zondag. Maar hij gaf ook aan dat daar later meer duidelijkheid over zou komen. Dat het bezorgen van eten is toegestaan, mits daar voorzichtig mee wordt omgegaan, liet ook het van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport weten op social media.

Ook Jiske Groen meldde in een tweet dat Thuisbezorgd vooralsnog gewoon open blijft en dat de overheid zich met de maatregelen vooral richt op het uit eten gaan.Thuisbezorgd.nl kondigde afgelopen vrijdag aan voorlopig contactloos te bezorgen. De bestelling wordt bij de deur achtergelaten, om direct contact tussen klant en bezorger te vermijden. Het bezorgbedrijf maakt tevens bekend morgen met meer maatregelen te komen, om de zeer zwaar geraakte restaurant sector te ondersteunen.

Zondagavond al reden er al tal van nieuwe bezorgers door de straten naar thuisadressen.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Sfeervolle Belgische Tavola laat bezoekers echt genieten

Vakbeurs – Aan culinaire hoogtepuntjes geen gebrek op de Belgische vakbeurs Tavola in Kortrijk. Dit driedaagse horecaevenement trekt traditioneel ook altijd veel Nederlandse vakbezoekers. Belangrijkste reden is dat de horecabeurs veel specialiteiten laat zien en de foodprofessional ook echt kan genieten van de kwaliteit van de producten.

Lees bericht

Schiphol vernieuwt Lounge 2 met nieuwe horecaconcepten

Luchthaven - Schiphol werkt aan de vernieuwing van Lounge 2, het gebied dat zich bevindt na de securitycontrole voor passagiers met bestemmingen veelal buiten Europa. Het horeca- winkelgebied krijgt een nieuwe inrichting, waarbij de beleving van passagiers centraal staat. Er wordt ruimte gemaakt voor nieuwe luxe merken en een vernieuwd aanbod aan horeca- en winkelmogelijkheden. 

Lees bericht



Minder faillissementen in februari, maar horeca stijgt

Analyse - In februari zijn 26 minder bedrijven failliet verklaard dan in januari, meldt het CBS. Dat is een daling van 7 procent. De onderliggende trend van het aantal faillissementen is echter bijna 2 jaar stijgend. Relatief gezien werden er in februari de meeste faillissementen uitgesproken in de sector horeca.

Lees bericht

Strandpaviljoenondernemers verwend met pizza bij opbouw

Strandpaviljoens - De strandpaviljoens zijn volop bezig met de start van het nieuwe seizoen. De tijdelijke locaties worden weer opgebouwd en de jaarrond paviljoens worden klaargemaakt voor het buitenseizoen. Dr. Oetker Professional speelde hierop in om een aantal van hen langs de Nederlandse kust te verrassen met warme pizza’s.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid