REWE ontwikkelt en test vier to go-shopformats


Een van de vier door REWE ontwikkelde shopconcepten

Buitenland – REWE, moedermaatschappij van groothandel Lekkerland in Nederland, heeft een viertal shopconcepten ontwikkeld, die momenteel in Duitsland worden getest. Het gaat om shopconcepten voor hightraffic-locaties, als treinstations en luchthaven en universiteiten, kantoren en ziekenhuizen. De vier ontwikkelde concepten verschillen in productaanbod en gebruikte techniek.

De shopconcepten zijn ingericht op de veranderende vraag bij consumenten en zijn een antwoord op de trend naar meer snelheid en gemak. De REWE to go-locatie op het treinstation in Keulen diende als basis voor de verdere ontwikkeling van de shopconcepten. De self-checkout wordt daar al in 50 procent van de gevallen gebruikt door de bezoeker. Voor Duitse begrippen waar nog veel met contant geld wordt gekocht, is dat ongekend groot. Nederland kent bij dergelijke gemakslocaties op het station vergelijkbare resultaten en in sommige gevallen, zoals Utrecht CS, ligt het gebruik zelfs nog fors hoger.

Onbemand

Volledig onbemande locaties zijn buiten een kantoor en hotelomgeving nog betrekkelijk schaars in Nederland. De Duitse retailorganisatie wil binnen REWE to go nu de conveniencestores verder gaan ontwikkelingen en testen. De vier concepten die daarvoor zijn ontwikkeld verschillen onder meer in de specifieke vormgeving van de aankoop en de gebruikte technologieën, variërend van self-checkout tot kunstmatige intelligentie. Die laatste variant maakt het voor consumenten mogelijk producten te pakken, die na vertrek uit de shopruimte direct worden afgerekend. Camera’s registreren de aankopen en de facturering gebeurt via een betalingsmethode die in de app is opgeslagen.

CRS

REWE ziet innovatie als de sleutel tot verdere groei in het buitenshuiskanaal. Om dit in Nederland te bewerkstelligen is Convenience Retail Solutions (CRS) opgericht als specialisatietak binnen Lekkerland Nederland. In het CRS-team komen retailervaring, productkennis en innovatiekracht bij elkaar. CRS biedt future proof concepts gericht op digitalisering in de shop, maar ook onbemande shop oplossingen. De Vending Tower is de eerste onbemande shop oplossing van CRS met een gevarieerd en convenience productaanbod welke perfect aansluit bij de on-the-go consument. Daarnaast is vanuit CRS een onbemand project opgezet met De Haan Minerale Oliën (DHMO) in Amsterdam Noord met de 24/7 onbemande Kiosk. Beide concepten voor onbemande tankstations worden de komende periode breder in de markt uitgerold.

Josefs BOX

Rewe opende onlangs ook  onlangs het onbemande shopconcept ‘Josefs BOX’ in het Duitse Oberfrankische gemeente Pettstadt. De shop is bedoeld om de toekomstige voorziening van vers voedsel en dagelijkse producten in de gemeente te garanderen. Het testconcept is een zogenaamde ‘walk-in store’. Op een verkoopoppervlakte van zo'n 39 vierkante meter kan de klant lokaal, zonder personeel, zeven dagen per dag, 24 uur per dag winkelen. Klanten kunnen kiezen uit een assortiment van ongeveer 700 artikelen voor alle dagelijkse benodigdheden, van appels tot tandenborstels. Afrekenen vindt plaats bij een self-checkout, met een EC- of creditcard.

Bron: @FoodClicks

Het onbemande shopconcept bij DHMO in Amsterdam Noord dat in samenwerking met CRS is neergezet
Nieuw onbemand shopconcept Josefs BOX van REWE voor winkelarme gebieden

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Duitse Edeka neemt deel De Groot Fresh Group over

Overname - De Duitse marktleider in de supermarktsector Edeka neemt bedrijfsonderdelen over van een Nederlandse agf-leverancier. Het gaat om ‘De Groot Fresh Group’ in Hedel. De overnemende partij is Everest, de inkoopdochter van Edeka, waar ook Jumbo en Picnic lid van zijn. Dat meldt vakblad FoodPersonality.

Lees bericht


REWE Duitsland opent eerste plantaardige supermarkt

Buitenland – Het gaat om een experiment, maar de REWE Group heeft onlangs in Berlijn een volledig plantaardige supermarkt geopend. De retailorganisatie wil  met de pilot 'Rewe voll pflanzlich' laten zien hoe gevarieerd en hoe groot het plantaardig aanbod is.

Lees bericht


TotalEnergies Bijleveld eerste Circle K store in Nederland

Tankstation – Het TotalEnergies station Bijleveld aan de A12 ter hoogte van Harmelen is voorzien van het Circle K store concept en is hiermee de eerste in Nederland. In slechts zeven dagen is de shop volledig omgebouwd en zijn de wereldwijd succesvolle Shop-, Food-, Drinks- & Coffee-concepten van het merk Circle K gelanceerd.

Lees bericht


Strandpaviljoenondernemers verwend met pizza bij opbouw

Strandpaviljoens - De strandpaviljoens zijn volop bezig met de start van het nieuwe seizoen. De tijdelijke locaties worden weer opgebouwd en de jaarrond paviljoens worden klaargemaakt voor het buitenseizoen. Dr. Oetker Professional speelde hierop in om een aantal van hen langs de Nederlandse kust te verrassen met warme pizza’s.

Lees bericht

Sligro stopt met verkoop tabak per 1 juli 2024

Tabak - Groothandel Sligro stopt met de verkoop van tabak en rookwaren per 1 juli 2024. In de bezorgservicetak van het bedrijf is sprake van nog twee lopende contracten, die ook na 1 juli 2024, worden gerespecteerd, zo laat de groothandel uit Veghel bij de presentatie van de jaarcijfers weten.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid