Robbert de Veen (De Daltons) komt met de duurste Hamburger ter Wereld


Robbert de Veen aan het werk in zijn cafetaria De Daltons in Voorthuizen

Recordpoging – Op 28 juni 2021 gaat Robbert de Veen van cafetaria De Daltons in Voorthuizen een officiële record poging doen om de aller duurste hamburger ooit te maken. Dat heeft de creatieve horecaondernemer vandaag, op de Internationale Hamburger Day,  laten weten.

De hamburger krijgt de naam “The Golden Boy” en heeft een waarde van €5000,-. Van Veen wil met zijn hamburger een poging doen om in het Guiness Book of World Records te komen. Het eerste exemplaar van de duurste hamburger zal tijdens de recordpoging worden verkocht. De opbrengst van de hamburger wordt volledig gedoneerd aan de voedselbank.

Diego Buik

De duurste hamburger ter wereld is in 2018 geclaimd door de Nederlandse burgerspecialist Diego Buik in Rotterdam. Die burger kostte toen 2.050 euro, maar staat niet  officieel gemeld. De duurste hamburger volgens Guinness World Records is gevestigd in 2011 en gerealiseerd door het Amerikaanse bedrijf Juicys Foods in Corvallis, Oregon, VS. De hamburger heeft een prijs van $5.000 en een gewicht van 352,44 kg. Het record dat Robbert de Veen wil verbeteren.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Kwalitaria doneert 30.000 euro aan kinderen Voedselbank

Formulenieuws - Namens alle 136 vestigingen heeft Kwalitaria een cheque ter waarde van 30.000 euro uitgereikt aan Stichting Kinderen van de Voedselbank. Het bedrag is mede tot stand gekomen door de gasten van de cafetariaformule: voor elk verkocht kindermenu gaat er een donatie naar de stichting, die zich inzet tegen de maatschappelijke gevolgen van kinderarmoede in Nederland.

Lees bericht


Medewerkers horeca hebben financiële last van inflatie

Onderzoek - Bijna de helft (46 procent) van de Nederlandse eerstelijnsmedewerkers in dienstverlenende sectoren zoals de horeca, werkte dit jaar meer uren om hun levensonderhoud te bekostigen. Maar ondanks die extra uren was het toch ook nog noodzakelijk voor medewerkers om extra financiële maatregelen te nemen.

Lees bericht

Rotterdam krijgt met SMASH een nieuwe hamburgerervaring

Horecaconcept – Rotterdam moet binnenkort een nieuw horecaconcept krijgen waar alles draait om de hamburger. Initiatiefnemer Diego Buik belooft een bescheiden menukaart maar ‘met de vertrouwde kwaliteit van Chef Diego en Diego’s Burgers, vertaald naar een 'diner-concept' met burgers, friet en dranken’.

Lees berichtKeurmerk Goed Gefrituurd voor Lekkerrr en De Daltons

Erkenning - Het vakmanschap en bakmanschap van Jan-Willem Voet is bekroond met het keurmerk Goed Gefrituurd van brancheorganisatie ProFri, de vakvereniging voor professionele frituurders. Voets bedrijf Lekkerrr Hoogzandveld in het gelijknamige winkelcentrum in Nieuwegein mag het bijbehorende keurmerkschildje nu uitdragen. Net als Robbert Jan de Veen van de Daltons in Voorthuizen.

Lees bericht

Voedselproducenten gaan donaties aan Voedselbank verhogen

Voedselbanken – Voedselbank verwacht stijging van minimaal 40% nieuwe klanten. Om die groei aan te kunnen hebben de voedselproducenten Unox, Iglo, Hak en Bolletje het initiatief genomen om meer producten te doneren. Als ‘Wintercollectief’ schieten zij de Voedselbank te hulp om gezinnen te helpen die dat nodig hebben.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid