Roberto Payer verlaat na 52 jaar Hilton en Astoria Hotel


Hotel - Met ingang van 1 januari 2022 treedt de 71-jarige Roberto Payer terug als general manager van Waldorf Astoria Amsterdam, onderdeel van Hilton. Na een loopbaan van meer dan 52 jaar beëindigt Payer zijn uitzonderlijk lange dienstverband met Hilton.

Payer blijft echter als zelfstandig consultant verbonden aan de internationale hotelketen. Bij Waldorf Astoria Amsterdam neemt Katharina Schlaipfer, afkomstig van Conrad Algarve, Portugal zijn functie van general manager over.

Roberto Payer was een gastheer puur sang en regelmatig te zien op televisie als het ging om de Italiaanse keuken of gastronomie in het algemeen. Hij is ook meermalen onderscheiden voor zijn verdiensten voor Hilton en voor de gastvrijheidsindustrie. Koninklijk werd hij onderscheiden als Officier in de Orde van Oranje Nassau. Niet alleen voor zijn verdiensten als hotelier, maar ook voor zijn bestuurlijke functies in tal van maatschappelijke en culturele organisaties.

Kroon op werk

In de jaren ’10 stond hij aan de wieg van de plannen voor het Waldorf Astoria Amsterdam. Een uniek project met een voor Nederland ongekende nieuwe vorm van topluxe in de hotellerie. De opening van het hotel in mei 2014 beschouwt hij als kroon op zijn werk.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Orbisk bestaat 5 jaar en heeft inmiddels 737.520 kilo voedsel gered

Voedselverspilling - Orbisk, een Nederlandse scale-up die zich inzet voor een duurzamer voedselsysteem, bestaat vijf jaar. Het jubileum wordt gevierd met de lancering van een Impact Report. Uit dit eerste rapport blijkt onder andere dat Orbisk wereldwijd 737.520 kilo voedsel heeft gered uit de afvalbak, wat neerkomt op zo'n 1,6 miljoen maaltijden.

Lees bericht




Restaurant Roberto’s viert 30ste verjaardag

Jubileum - Het Italiaanse restaurant Roberto’s, gevestigd in Hilton Amsterdam, bestaat 30 jaar. Om dit te vieren, brengt Roberto’s een ode aan de Pura Cucina Italiana, geïnspireerd op de legendarische Italiaanse spaghetti Western 'The Good, the Bad and the Ugly' - 'Il buono, il brutto, il cattivo' - van Sergio Leone.

Lees bericht






© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid