Rozey opent tweede vega(n) restaurant in Delft


Restaurant - Vega(n) restaurant Rozey opent een tweede locatie. Na een vestiging in Rotterdam, komt er nu een tweede vestiging in Delft.

De Delftenaren kunnen hier onbeperkt een van de 55 verschillende veggie en vegan gerechtjes eten voor een vaste prijs. De nieuwe locatie van Rozey is gevestigd in een oude kegelbaan op de Zocherweg, naast het Agnetapark. Het historische pand biedt ruimte aan circa 110 gasten binnen en nog eens 40 in de binnentuin.

Franchise

Het stylish dining concept komt uit de koker van foodstylist Roos Rutjes. Voor de zaak in Delft zijn ze een samenwerking aangegaan met franchisenemers Natascha en Robert Pol. Beiden zijn ervaren horecaondernemers. Bij Rozey in Delft is 75 procent van de kaart vegan en 25 procent vega. Populaire gerechten op de kaart zijn de Rozey mini burger met ‘cheddar’, steak watermeloen met portjus en gerookte amandelen, de crispy sushirol met sojasaus en oesterzwammen ‘Peking Style’ in een Chinees pannenkoekje. Genoeg om van te watertanden.

Duurzame leveranciers

De bedenkers van Rozey hebben als uitgangpunt dat zowel ingrediënten en producten als leveranciers zo min mogelijk belastend zijn voor mens, dier en planeet. Daardoor werken ze nu met de biologische koffiebonen van Smit & Dorlas, groenten en fruit van het Hollandse bedrijf Van Gelder, thee van Pukka, havermelk van Oatly, BOS icetea, biologisch bier van Brouwerij De Leckere en de planten van Ogreen. Op de wijnkaart staan de natuurwijnen van Terra Vites.

Bron: Rozey/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Royal Swinkels introduceert biologisch gebrouwen FreeBrew

Introductie - Royal Swinkels introduceert een caloriearme craft soda op basis van mout. FreeBrew is gemaakt van biologische ingrediënten en mouten van gerst, haver, tarwe en spelt. De alcoholvrije dorstlesser doorloopt hetzelfde brouwproces als bier, zonder dat er alcohol wordt gevormd, en komt in de smaken bloedsinaasappel, citroen en framboos.

Lees bericht


Cafetariaformule Kwalitaria ziet vega aandeel groeien

Formulenieuws – De vraag naar vegetarisch groeit nog steeds, merkt ook Kwalitaria. En daarmee groeit ook het aanbod van de cafetariaformule. De ruim 135 vestigingen hebben een steeds uitgebreider vega assortiment met onder andere burgers, snacks en friet specials.

Lees bericht

Nieuw bij Captain Food de plantaardige gehaktbal

Introductie – De plantaardige gehaktbal is te gebruiken voor het bekende broodjes bal, als onderdeel van een maaltijd, direct eetbaar vanuit de jus of als een berehap met pindasaus. De nieuwe vleesloze bal van Captain Food smaakt als half-om-half gehakt en is vrijwel overal voor inzetbaar.

Lees bericht



Frikandel meest bestelde product op Nieuwjaarsdag

Analyse – Traditioneel maakt Thuisbezorgd aan het einde van het jaar een overzicht van de meest populaire bestelde gerechten. Dit jaar is het overzicht uitgebreider en biedt de analyse van de bestellingen een aardige inzage in het consumptiegedrag van de Nederlander bij bestellingen. Een overzicht van de Nederlandse trek in frikandel speciaal op nieuwjaarsdag en de grootste zoetekauw van Nederland, tot...

Lees bericht

Marco van Bergen sluit zijn Udens toprestaurant OONIVOO

Horeca - Het Udense toprestaurant OONIVOO WineSpired sluit per 30 december 2023 definitief de deuren. Dat heeft eigenaar Marco van Bergen laten weten. Inflatie en de energiecrisis, die volgen op het verlies van de Michelinster en drie horecalockdowns zijn de reden. Hij is nog op zoek naar een partij die de lopende huurovereenkomst en de inrichting van het restaurant wil overnemen.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid