Schouten introduceert de ‘Krokante dipper zonder kip’


Introductie - Het Giessense familiebedrijf Schouten Europe introduceert de ‘Krokante dipper zonder kip’. Met dit volledig plantaardige product speelt Schouten in op de groeiende vraag naar plant-based snacks. Het terugdringen van de consumptie van vlees wordt wereldwijd gezien als één van de belangrijkste pijlers om de klimaatverandering tegen te gaan, zo laat Schouten weten.

De Krokante dipper zonder kip is vooral bedoeld als ‘pub food’, zeker nu de mensen de horeca weer vaker weten te vinden. Schouten’s product manager Annemiek Vervoort: “Het bewustzijn over het belang van gezondere en duurzamere snacks is, bij zowel aanbieders als de consument, enorm gegroeid. Het genieten mag echter niet ontbreken. We bieden nu een product dat aan deze criteria voldoet”.

De Krokante dipper heeft eiwitten uit tarwe, soja en erwt als basis. De plantaardige kip is licht gekruid en heeft een krokante bite. Kees van den Heuvel, Trade Marketeer bij Schouten, constateert dat vleesvervangers niet alleen meer bij de warme maaltijd worden gegeten. “De laatste jaren zien we dat consumenten steeds vaker eiwitrijke tussendoortjes nuttigen. Het groeiende plant-based aanbod in het Out-of-Home kanaal speelt hierbij een stimulerende rol”.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Schouten Europe en Grassa willen vleesvervangers van graseiwit

Samenwerking - Met eiwit uit gras vleesvervangers ontwikkelen. Dát is het doel van de samenwerking tussen het Brabantse familiebedrijf Schouten Europe en het Noord-Limburgse Grassa. Graseiwit is een geschikt alternatief voor soja, een ingrediënt dat nu vaak in vleesvervangers wordt gebruikt. Grassa en Schouten gaan de komende jaren de toepassingsmogelijkheden van graseiwit in vleesvervangers, onderzoeken en testen.

Lees berichtSchouten Europe bij top innovatieve MKB-foodbedrijven in Nederland

Verkiezing - Schouten Europe heeft een tweede plaats behaald in de prestigieuze KVK Innovatie Top 100. Het Brabantse familiebedrijf mag zich daarmee het meeste innovatieve MKB-foodbedrijf van Nederland noemen. Schouten ontwikkelt en produceert vlees- en visvervangers en behaalde de toppositie met haar plantaardige tonijn. De eerste plaats was voor Grown.bio dat een duurzaam alternatief voor piepschuim ontwikkelde.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid