Sligro België voortaan aangestuurd vanuit Nederland


In België beliep de omzettoename van de Sligro Food Group in 2023 75,4 procent

Herstructurering – Sligro gaat de Belgische en Nederlandse groothandelsactiviteiten voortaan vanuit één directie organiseren. Nu worden de Belgische activiteiten nog aangestuurd door Rudi Petit-Jean, maar die vertrekt per 30 september. Zijn Nederlandse collega Dries Bögels neemt de taken over.

Petit-Jean blijft tot eind september actief bij Sligro België om de organisatorische herstructurering in goede banen te leiden. Petit-Jean kwam in 2017 over van Gamma om Sligro België verder uit te bouwen na de overname van het Belgische ISPC. Sligro is de laatste jaren bezig met een fors investeringsprogramma in België, zowel in uitbreiding van distributielocaties als ook in software en aanpassingen in logistieke systemen.

Metro

Sligro is inmiddels binnen foodservice marktleider in België. Eind vorig jaar maakte Sligro bekend dat het de groothandelsactiviteiten van Metro wilde overnemen. Daarbij ging het om negen Metro-locaties (Antwerpen Zuid, Wevelgem, Luik, Hasselt, Middelkerke, Namen, Sint-Katelijne-Waver, Brussel en Vorst). In april kreeg Sligro toestemming voor die overname nadat eerder bezwaar was aangetekend. Dat bezwaar werd door het Hof van Beroep niet gehonoreerd.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Groothandel Sligro ontvangt keurmerk PSO ‘Trede 2’

Groothandel – Groothandel Sligro in Veghel heeft Trede 2 verdiend van de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). PSO is een wetenschappelijk onderbouwd kwaliteitskeurmerk van TNO en een instrument dat inzicht geeft in de mate waarin organisaties is ingericht op sociaal ondernemen. Uit de erkenning blijkt dat Sligro meer dan gemiddeld gericht is op sociaal ondernemen en op de arbeidsparticipatie van kwetsbare groepen op...

Lees bericht





Sligro stopt met verkoop tabak per 1 juli 2024

Tabak - Groothandel Sligro stopt met de verkoop van tabak en rookwaren per 1 juli 2024. In de bezorgservicetak van het bedrijf is sprake van nog twee lopende contracten, die ook na 1 juli 2024, worden gerespecteerd, zo laat de groothandel uit Veghel bij de presentatie van de jaarcijfers weten.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid