Spare Rib Express wil burger met extra Vitamine B, ijzer en calcium


Vegan burgers zijn vaak met zonnebloemolie bereid, maar dat zou tijdelijk kunnen veranderen door plantaardige olie te gebruiken

Formulenieuws – De vegetarische burgers verkopen goed bij Spare Rib Express. Het afzetaandeel van de vegetarische categorie bedraagt inmiddels al 7%.“Dat is beter dan verwacht”, aldus woordvoerder Spare Rib Express. De formule gaat hier nog meer op inzetten, bijvoorbeeld met een burger met extra Vitamine B, ijzer en calcium.

De foodserviceformule heeft de vegetarische burgers sinds januari van dit jaar in het assortiment zitten. De producten spreken vooral flexitariërs aan. Een groep die landelijk ook toeneemt en sinds 2016 met zo’n 7% is gegroeid naar circa 5 miljoen Nederlanders.

Volgens het Smart Food Monitor, een onderzoek van Multiscope (bron: Multiscope) is een kwart van de Nederlanders de afgelopen jaren bewuster gaan eten. Vegetarisch of vleesloos past bij die trend. Dus ook de burgers bij Spare Rib Express. Gezondheid (75%) en kwaliteit (75%) zijn de belangrijkste criteria bij het kiezen van eten.

Burger met extra’s

Klanten van Spare Rib Express zijn ook tevreden over de kwaliteit, blijkt uit de reviews. In de toekomst wordt er nog meer ingezet op het verbeteren van de kwaliteit en het uitbrengen van speciale burgers. Zo is de formule bezig met het ontwikkelen van een burger met extra Vitamine B, ijzer en calcium. Deze zal aan het einde van het jaar worden geïntroduceerd.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Spare Rib Express opent 80e bezorgrestaurant in Gouda

Formulenieuws – Fastfoodformule Spare Rib Express heeft in Gouda de deuren geopend van het 80e bezorgrestaurant. Franchisenemers van de locatie zijn de broers Bob en Niels van der Wende die al drie andere restaurants van de formule runnen. Sinds 2020 zijn de broers al bij de franchiseformule aangesloten.

Lees bericht



Groningen krijgt tweede Spare Rib to go

Formulenieuws - Spare Rib Express breidt uit in Groningen met een tweede To Go locatie in de stad. Met deze vestiging aan de Helperzoom opent de foodservice formule haar 74e bezorgrestaurant. De shop is geopend in samenwerking met petrolformule TinQ.

Lees bericht

‘Nederland telt meer flexitariërs dan vleeseters’

Onderzoek - Meer dan de helft van de Nederlanders (53%) eet minimaal maandelijks vleesvervangers. Dat meldt onderzoeksbureau Markteffect. Het bureau voert jaarlijks onderzoek uit naar het sentiment rondom vleesvervangers en dit jaar blijkt dat een aanzienlijk deel van de Nederlanders minder vlees is gaan eten.

Lees bericht


Broers van der Wende openen tweede Spare Rib Express

Formulenieuws - Al maanden keken de broers uit naar de opening van hun tweede Spare Rib Express. Na Drachtsteden wilden zij een tweede locatie in Sliedrecht om hun gasten van een snelle bezorgmaaltijd te voorzien. Onlangs werd het bezorgrestaurant officieel geopend.

Lees bericht

Spare Rib To Go Doetinchem verdubbelt omzet

Formulenieuws - De foodserviceformule Spare Rib Express opende begin vorig jaar de tweede To Go locatie in Doetinchem. Dit tweede bezorgrestaurant is opgezet in samenwerking met de petrolformule Tinq en wist de omzet in het eerste jaar ten opzichte van de jaarbegroting te verdubbelen.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid