Takeaway door GrubHub naar de top 3 grootste maaltijdbezorgers


Overname – Just Eat Takeaway is door de goedkeuring van de aandeelhouders om het Amerikaanse GrubHub over te nemen naar de top 3 gestegen als grootste maaltijdbezorger ter wereld. Het moederbedrijf van Thuisbezorgd zet door de overname een eerste stap in de Verenigde Staten.

Met de overname is een bedrag gemoeid van 7,3 miljard dollar (circa 6,4 miljard euro). Daarmee behoort de deal ook direct tot een van de grootste overnames van een Nederlands bedrijf. De nieuwe combinatie gaat wereldwijd rond de 90 miljoen maaltijden per maand bezorgen.

Jitse Groen, oprichter van Just Eat Takeaway, heeft altijd aangegeven de grootste te willen zijn in de landen waarin het bezorgbedrijf actief is. Die ambitie is volgens de topman noodzakelijk omdat je anders voorbij wordt gestreefd door andere partijen. De uitbreiding nu met het Amerikaanse GrubHup is daarom geen doel op zich, maar noodzakelijk om de internationale groeiambities te kunnen bewaren.

Het hoofdkantoor van Just Eat Takeaway blijft in Amsterdam.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

De tien beste hamburgerlocaties voor World Hamburger Day

Hamburgerzaken - Op vrijdag 28 mei is het World Hamburger Day. En de hamburger blijft onverminderd populair in ons land. Dat blijkt ook uit data van bestelsite Thuisbezorgd.nl. Het afgelopen jaar bestelden Nederlanders maar liefst 77% meer burgers dan het jaar daarvoor. Maar ook internationaal doet de hamburger het goed.

Lees bericht


Just Eat Takeaway boekt 54% omzetplus, maar ook verlies

Bezorgdienst - Just Eat Takeaway, het bedrijf achter de maaltijdleverancier Thuisbezorgd, boekte vorig jaar een omzet van 2,4 miljard euro. Dat is 54 procent meer dan in 2019. Maar ondanks dit resultaat boekte het bezorgbedrijf een verlies van 151 miljoen euro, 31 procent meer dan in het jaar voor-corona. Dat heeft het bedrijf woensdag bekendgemaak

Lees bericht

Online supermarkt Crisp haalt 30 miljoen euro op

Online supermarkt - De online supermarkt Crisp heeft in een kapitaalronde 30 miljoen euro opgehaald bij een groep internationale investeerders. Onder die investeerder ook Nederlandse topondernemers als Jitse Groen, oprichter van JustEat Takeaway en de oprichters van de betaaldienst Adyen. Dat meldt nu.nl

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid