Takeaway door GrubHub naar de top 3 grootste maaltijdbezorgers


Just Eat Takeaway zit momenteel in een onrustige fase

Overname – Just Eat Takeaway is door de goedkeuring van de aandeelhouders om het Amerikaanse GrubHub over te nemen naar de top 3 gestegen als grootste maaltijdbezorger ter wereld. Het moederbedrijf van Thuisbezorgd zet door de overname een eerste stap in de Verenigde Staten.

Met de overname is een bedrag gemoeid van 7,3 miljard dollar (circa 6,4 miljard euro). Daarmee behoort de deal ook direct tot een van de grootste overnames van een Nederlands bedrijf. De nieuwe combinatie gaat wereldwijd rond de 90 miljoen maaltijden per maand bezorgen.

Jitse Groen, oprichter van Just Eat Takeaway, heeft altijd aangegeven de grootste te willen zijn in de landen waarin het bezorgbedrijf actief is. Die ambitie is volgens de topman noodzakelijk omdat je anders voorbij wordt gestreefd door andere partijen. De uitbreiding nu met het Amerikaanse GrubHup is daarom geen doel op zich, maar noodzakelijk om de internationale groeiambities te kunnen bewaren.

Het hoofdkantoor van Just Eat Takeaway blijft in Amsterdam.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsNog meer onrust bij Just Eat Takeaway

Bezorgdienst – Bij Just Eat Takeaway, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, was er al gerommel vanwege een onrustige aandeelhouder over de aankoop van het Amerikaanse Grubhub. Daar komt het vertrek van president-commissaris Adriaan Nühn bij. En vervolgens is er dan ook nog het voorlopige vertrek van Operationeel directeur Jörg Gerbig vanwege mogelijk grensoverschrijdend gedrag. Het zorgt voor nog meer...

Lees bericht

Ghost kitchen Casper wil minimaal vijf locaties in Nederland

Dark kitchen - Casper, een succesvolle Belgische bezorg- en afhaalketen, zet voet op Nederlandse bodem. Met een groei-injectie van vijf miljoen euro, geleid door Slingshot Ventures, wil het bedrijf tot 2024 vijftig locaties openen in Europa, te starten met alvast vijf vestigingen in Nederland. De eerste locatie opent in juni in Den Haag.

Lees bericht

SPAR laat boodschappen via thuisbezorgd bezorgen

Formulenieuws - SPAR Nederland en Thuisbezorgd.nl, onderdeel van Just Eat Takeaway.com, starten pilot om nu ook boodschappen te bezorgen in Nederland via het platform. Het gaat om een assortiment van zo’n 1000 geselecteerde producten, waaronder brood, melk en andere verse ingrediënten tot toiletartikelen en andere last-minute benodigdheden.

Lees bericht


La Place breidt thuisbezorging uit met Uber Eats

Formulenieuws – Na Thuisbezorgd.nl gaat La Place de thuisbezorging verder uitbreiden met Uber Eats. Voortaan is het mogelijk om alle producten en gerechten van La Place via het online bestelplatform Ubereats.com of de Uber Eats-app thuisbezorgd te krijgen.

Lees bericht
© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid