The Dutch Weed Burger introduceert vegan Sea Nuggets
Introductie - Na de Weed Burger, Balls, Dogg en Seawharma, introduceert vegan merk The Dutch Weed Burger nu de Sea Nuggets. Net als in alle andere producten van The Dutch Weed Burger is zeewier het belangrijkste ingrediënt.
De gebruikte zeewier is eiwitrijk en bevat nutriënten zoals calcium, jodium, vezels én omega vetten en is lokaal geteeld in de Oosterschelde in Zeeland. De Sea Nuggets zijn het eerste product in de categorie ‘vegan seafood’.
De Sea Nuggets kunnen worden ingezet als tussendoortje voor kids, als borrelsnack in de horeca en late night snack op festivals. The Dutch Weed Burger wil ook op het bord van de consument liggen en is daarom verkrijgbaar bij Albert Hein. Volgens de producent zijn de Sea Nuggets door hun witvisachtige structuur en een knapperige batter aan de buitenkant, verrijkt met microalgen en Japanse panko en de ziltige smaak goed te combineren met noodles, in de buddha bowl, of gewoon naast de aardappels of in de pasta pesto.
Spin-off
The Dutch Weed Burger is een plantaardig voedingsbedrijf, gevestigd in Amsterdam. Het bedrijf is in 2012 opgericht door Lisette Kreischer en Mark Kulsdom, als een spin-off van hun gelijknamige documentaire waarin werd gezocht naar de beste recepten om de consumptie van zeewier te integreren bij het grote publiek. De eerste Weed Burgers werden verkocht vanaf een bakfiets in de straten van Amsterdam.
Bron: The Dutch Weed Burger/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Half-om-half gehakt bij AH voortaan ook met rund en kip
Duurzaamheid – Binnen twee weken komt Albert Heijn met gehakt, worstjes en hamburgers die bestaan uit vlees gemengd van kippenvlees en rundvlees. Die producten hebben niet alleen minder CO2-uitstoot, maar worden ook goedkoper aangeboden in de winkels. De supermarktketen maakte de innovatie bekend tijdens de presentatie van het zevende duurzaamheidsverslag.
Lees berichtKarma Kebab-oprichter Hidde Stolkwijk legt taken neer
Persoonlijk - Hidde Stolkwijk, één van de oprichters van vegan foodconcept Karma Kebab, heeft besloten zijn taken per eind mei neer te leggen. Wat hij hierna gaat doen is niet bekend. Stolkwijk maakt zijn vertrek bekend op Linkedin.
Lees berichtREWE Duitsland opent eerste plantaardige supermarkt
Buitenland – Het gaat om een experiment, maar de REWE Group heeft onlangs in Berlijn een volledig plantaardige supermarkt geopend. De retailorganisatie wil met de pilot 'Rewe voll pflanzlich' laten zien hoe gevarieerd en hoe groot het plantaardig aanbod is.
Lees berichtAH en Holland Food Service gaan samenwerken in de zorg
Samenwerking - Albert Heijn Zakelijk en Holland Food Service hebben elkaar gevonden in het bedienen van de zorg op het gebied van eten en drinken. Door elkaars capaciteiten te versterken willen zij een nieuwe standaard creëren in de zorg.
Lees berichtPlant FWD Week wil inspireren vaker plantaardig te kiezen
Actie - Plant FWD organiseert de eerste Plant FWD Week, waar ruim 40 restaurants, waaronder Cannibale Royale, Restaurant Flore **, The Lobby, Chez Nina, Yerba en Madre, mensen worden geïnspireerd vaker plantaardig te eten.
Lees berichtWouter Kolk vertrekt bij Ahold Delhaize
Persoonlijk - Wouter Kolk vertrekt aan het eind van dit jaar bij Ahold Delhaize. Kolk is als directeur voor Europa en Indonesië onder meer verantwoordelijk voor Albert Heijn.
Lees bericht