The Farm Kitchen neemt De Kookfabriek over


The Farm Kitchen neemt de locaties over van De Kookfabriek en heten voortaan The Farm Kitchen's Kookfabriek

Overname – The Farm Kitchen neemt De kookfabriek over. Met de overname komen de vestigingen van De Kookfabriek in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven en Groningen in de handen van The Farm Kitchen. Deze gaan verder onder de naam The Farm Kitchen’s Kookfabriek. Dit is dinsdag bekendgemaakt.

De Kookfabriek is in Nederland inmiddels een begrip voor food-evenementen, -workshops en -masterclasses voor bedrijven, vrienden en familie. Het ‘nieuwe eten’ dat op De Kookfabriek-locaties, door new generation topchefs, onder de aandacht wordt gebracht, moet door de overname een verdere versnelling krijgen.

Bij The Farm Kitchen wordt gekookt met de dagelijkse oogst van lokale regeneratieve boeren. “De boeren zijn onze hero’s. Samen gaan we onze bezoekers de rijkdom van de Nederlandse bodem laten ontdekken; mooie producten, met next level smaak. De aarde is onze Executive Chef en Earth’s Own Cuisine is wat wij serveren,” aldus Jonathan Karpathios, medeoprichter van The Farm Kitchen. Zo komen er altijd gezonde gerechten op tafel te staan van ingrediënten met de mooiste natuurlijke kleuren die rijker zijn aan smaak. Bij The Farm Kitchen draait het om het verleiding, genieten, beleven en ontdekken.

Verduurzamen

De samenwerking met regeneratieve, lokale boeren voor alle groentes zorgt niet alleen voor goede producten, maar gaat ook om een duurzame aanpak. De samenwerking zorgt er namelijk niet alleen voor dat het aantal kilometers van land naar bord teruggaat van 30.000 naar 30 kilometer, maar ook direct voor een verbetering van de grond waar de producten op worden verbouwd met het oog op herstel van het voedingssysteem en het klimaat. Met de overname van De Kookfabriek zet het bedrijf deze missie kracht bij. “De coronacrisis heeft ons aan het nadenken gezet over de inhoud van onze kookworkshops en de producten die we hierin gebruiken. De manier van werken van The Farm Kitchen, gecombineerd met hun groeiambitie, spraken ons aan. Samen gaan wij een prachtig aanbod creëren voor onze gasten, die vaak ook op zoek zijn naar gezondere voeding met een verhaal. Wij gaan laten zien dat er juist met plantaardige recepten iets magisch op tafel komt te staan,” aldus Jan Maarten Kruyt, mede-eigenaar van De Kookfabriek.

Kookworkshops

In The Farm Kitchen’s Kookfabriek kunnen mensen en bedrijven terecht voor diverse kookworkshops van onder meer Alain Alain Caron, Mounir Toub en Julius Jaspers, en binnenkort ook de Nederlandse New Generation groente-chef Jonathan Karpathios en Lotte Vermeer. The Farm Kitchen is opgericht door groente chef Jonathan Karpathios en ‘nature impact’ ondernemer Xander Meijer. Sinds 2018 werken de ondernemers gezamenlijke aan een goede en gezonde voedselketen.

Bron: The Farm Kitchen/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Compass Group nieuwe cateringpartner ProRail

Catering  – Compass Group en ProRail gaan samen aan de slag met duurzame bedrijfscatering volgens het concept Food Station. Dit concept is speciaal voor ProRail gecreëerd. Compass Group vervult voor ProRail de rol van foodregisseur met NULA, het eigen duurzaamheidsplatform van Compass Group.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid