Compass Group nieuwe cateringpartner ProRail


Catering  – Compass Group en ProRail gaan samen aan de slag met duurzame bedrijfscatering volgens het concept Food Station. Dit concept is speciaal voor ProRail gecreëerd. Compass Group vervult voor ProRail de rol van foodregisseur met NULA, het eigen duurzaamheidsplatform van Compass Group.

Het duurzaamheidsplatform NULA staat centraal binnen de dienstverlening van Compass Group. Dit platform wordt ondersteund door partnerschappen met "The Farm Kitchen", "The Colour Kitchen", "Buy Social", "Absoluta" en "Local2Local". Hiermee biedt de cateraar een breed assortiment lokale, seizoensgebonden en maatschappelijk verantwoorde producten. Daarnaast richten de activiteiten van NULA zich op 100%-circulaire bedrijfskleding en lanceert het een plasticvrij bedrijfsrestaurant in 2022.

Met het inzetten van creatieve concepten onder de paraplu van Food Station met NULA als duurzaamheidsplatform gaat de Compass Group saakvol, gezond en duurzaam eten en drinken inzetten voor alle medewerkers en gasten van Prorail verspreid over het hele land. "De samenwerking met Compass Group gaat ons helpen om ook in onze eigen bedrijfsvoering in 2027 eco-neutraal te opereren”, aldus Martine Atzema, manager Human Facility Management. “Wij kijken daarom zeer uit naar de nieuwe samenwerking waarin we samen zorgen voor minder CO2-uitstoot in onze cateringservices. Catering is vaak de facilitaire activiteit met de grootste CO2-uitstoot. Met NULA gaan wij daar verandering in brengen en dragen wij tegelijkertijd bij aan gezamenlijke duurzaamheidsambities.”

Compass Group

Compass Group biedt met de merken Eurest, Eurest Services, Famous Flavours en Xandrion hospitality oplossingen op het gebied van food en services voor verschillende segmenten. De groep is actief in 45 landen.

Bron: Compass/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Sodexo en WNF zetten ‘aardig eten’ op de kaart

Catering - Vanaf  maandag, 15 april, gaan food & facilitair dienstverlener Sodexo en WWF-NL een samenwerking aan om Nederlandse werknemers duurzamer en gezonder te laten eten. Met deze samenwerking worden in ruim 100 bedrijfsrestaurants gerechten die minder impact hebben op natuurverlies en klimaatverandering onder de aandacht gebracht.

Lees bericht


CIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf

Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit.  Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.

Lees bericht

Foodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit

Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...

Lees bericht

Leo catering lanceert lifestyle visie met Mind&Health

Catering - Leo catering start met lifestyle visie, waarbij het streven naar een integraal gezonde levensstijl centraal staat. Leo catering is van mening dat het als cateraar meer kan bijdragen aan vitaliteit dan alleen met voeding en heeft daarvoor een partnership gesloten met Mind&Health.  

Lees bericht


FHC Formulebeheer viert landelijke meewerkdag

Formulenieuws - FHC Formulebeheer, de franchisegever van de cafetariaformules Family, Foodmaster en het scholencateringconcept VITAL, heeft haar landelijke meewerkdag gehouden. Vanuit het hoofdkantoor, van inkoop tot marketing, hebben alle medewerkers van FHC Formulebeheer zich een dag lang ingezet bij diverse vestigingen door heel het land.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid