Thuisbezorgd.nl verwacht recorddrukte op Nieuwjaarsdag


Op Nieuwjaarsdag liggen de bestellingen drie keer hoger dan op een normale dag

Bezorgservice - Thuisbezorgd.nl maakt zich wederom op voor recorddrukte op Nieuwjaarsdag. Vorig jaar beleefde op 1 januari de etenbestelsite de drukste dag ooit. Toen werden er op die Nieuwjaarsdag ruim drie keer zoveel bestellingen gedaan als op een reguliere dag, en 30 procent meer dan op Nieuwjaarsdag 2020.

Thuisbezorgd.nl verwacht dat de drukte dit jaar nog groter zal worden. Van de 12.000 aangesloten restaurants op het platform zijn op Nieuwjaarsdag veel bedrijven geopend voor bezorging en afhalen.

Uit de bestellingen, die zijn gedaan op eerdere Nieuwjaarsdagen blijkt dat de eerste dag van het nieuwe jaar er vooral eentje is van ‘guilty pleasures’. Thuisbezorgd.nl meldt dan ook dat een analyse van de top 5 meest bestelde gerechten op 1 januari 2021 laat zien dat de gezonde voornemens voor het nieuwe jaar nog even op zich laten wachten. De meest bestelde gerechten op 1 januari 2021 waren namelijk:

1. Frikandel

2. Kapsalon döner

3. Pizza margherita

4. Kaassoufflé

5. Big Mac 

Goede voornemens

Goede voornemens gaan pas in op 2 januari. Vanaf dat moment worden er ook veel meer bewustere keuzes gemaakt. Zo blijkt uit de cijfers van 2021 dat het aantal vegetarische en vegan bestellingen op die dag maar liefst 57% hoger ligt dan normaal.

‘s Middags

De meeste bestellingen op Nieuwjaarsdag worden overigens ‘s middags gedaan voor 16.00 uur. Op 1 januari 2021 ging dat om ruim een kwart van alle bestellingen. Normaal gesproken ligt de bestelpiek in Nederland tussen 17.00 en 21.00 uur (69% van de bestellingen) en lunch (tussen 12.00-16.00) vertegenwoordigt normaal gesproken zo'n 22% van de bestellingen.

Eigen bezorgdienst

Naast vele duizenden bij Thuisbezorgd.nl aangesloten restaurants die zelf de bezorging verzorgen, biedt Thuisbezorgd.nl sinds 2016 ook een eigen bezorgdienst aan voor restaurants die hier niet over beschikken. Deze service, met bezorgers in loondienst, is inmiddels in meer dan 30 steden in Nederland beschikbaar.

Bron: Thuisbezorgd/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

ING voorspelt uitdagend jaar voor de horeca

Analyse – Ondanks een laag consumentenvertrouwen, maakt de horeca een goede start in 2023. Consumenten gaven in het eerste kwartaal maar liefst 7% meer uit dan een jaar geleden. Maar voor heel 2023 verwacht ING Research toch problemen en voorziet de bank een uitdagend jaar.

Lees bericht


Michelin Sterren bekendgemaakt in theater DeLaMar

Uitreiking - Michelin heeft vandaag de selectie van de Michelin Gids Nederland 2023 bekendgemaakt in het Amsterdamse DeLaMar Theater. De selectie omvat 504 restaurants, waaronder 125 restaurants bekroond met ten minste één ster en 98 Bib Gourmand restaurants. De selectie van dit jaar wordt verrijkt met één restaurant met twee sterren, 17 restaurants met één ster, 4 Groene Sterren en 8 Bib Gourmand restaurants.

Lees bericht

Het Laatste Tafeltje nu als Do It Yourself (DIY) platform

Techniek - Sinds 2017 brengt Het Laatste Tafeltje horecazaken en gasten bij elkaar. Het platform telt ruim 100.000 gebruikers en zorgt hiermee voor extra gasten op de minder drukke dagen en specifieke tijden. Nu introduceert Het Laatste Tafeltje een Do It Yourself (DIY)  horeca marketingconcept waarbij algehele vrijheid en gebruiksgemak voor zakelijke klanten centraal staan.

Lees bericht

Thuisbezorgd bekroont beste bezorgrestaurants

Verkiezing - Nederlandse bestellers bij Thuisbezorgd hebben restaurant ‘Burgers & Frites’ uit Rotterdam verkozen tot beste bezorgrestaurant van Nederland. Dat werd gisteravond tijdens de uitreiking van de jaarlijkse Thuisbezorgd.nl Awards in Zeist bekend gemaakt.

Lees bericht


Winnaars Gault&Millau Awards 2023 bekend gemaakt

Uitreiking – Het Utrechtse Tivoli vormde voor de tweede keer het toneel van de Gault&Millau-uitreiking, die samenhangt met het uitbrengen van Gault&Millau gids 2023. Was die gids met de boordelingen van de belangrijkste restaurants vorig jaar nog digitaal, dit jaar had de organisator weer gekozen voor een fysieke gids, zij het een bescheiden exemplaar.

Lees bericht

Huuskes biedt nieuw gepersonaliseerd bestelplatform

Zorg – Totaalleverancier Huuskes in Enschede heeft de eigen Huuskes Shop vernieuwd en deze gepersonaliseerd in vier verschillende bestelplatforms. Waar voorheen de klanten allemaal in dezelfde webshop omgeving zaten, worden zij vanaf dit jaar in vier verschillende webshops onderverdeeld: ziekenhuizen, kleinschalig wonen, grootschalige keukens en restaurants & catering.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid