Thuisbezorgd.nl verwacht recorddrukte op Nieuwjaarsdag


Op Nieuwjaarsdag liggen de bestellingen drie keer hoger dan op een normale dag

Bezorgservice - Thuisbezorgd.nl maakt zich wederom op voor recorddrukte op Nieuwjaarsdag. Vorig jaar beleefde op 1 januari de etenbestelsite de drukste dag ooit. Toen werden er op die Nieuwjaarsdag ruim drie keer zoveel bestellingen gedaan als op een reguliere dag, en 30 procent meer dan op Nieuwjaarsdag 2020.

Thuisbezorgd.nl verwacht dat de drukte dit jaar nog groter zal worden. Van de 12.000 aangesloten restaurants op het platform zijn op Nieuwjaarsdag veel bedrijven geopend voor bezorging en afhalen.

Uit de bestellingen, die zijn gedaan op eerdere Nieuwjaarsdagen blijkt dat de eerste dag van het nieuwe jaar er vooral eentje is van ‘guilty pleasures’. Thuisbezorgd.nl meldt dan ook dat een analyse van de top 5 meest bestelde gerechten op 1 januari 2021 laat zien dat de gezonde voornemens voor het nieuwe jaar nog even op zich laten wachten. De meest bestelde gerechten op 1 januari 2021 waren namelijk:

1. Frikandel

2. Kapsalon döner

3. Pizza margherita

4. Kaassoufflé

5. Big Mac 

Goede voornemens

Goede voornemens gaan pas in op 2 januari. Vanaf dat moment worden er ook veel meer bewustere keuzes gemaakt. Zo blijkt uit de cijfers van 2021 dat het aantal vegetarische en vegan bestellingen op die dag maar liefst 57% hoger ligt dan normaal.

‘s Middags

De meeste bestellingen op Nieuwjaarsdag worden overigens ‘s middags gedaan voor 16.00 uur. Op 1 januari 2021 ging dat om ruim een kwart van alle bestellingen. Normaal gesproken ligt de bestelpiek in Nederland tussen 17.00 en 21.00 uur (69% van de bestellingen) en lunch (tussen 12.00-16.00) vertegenwoordigt normaal gesproken zo'n 22% van de bestellingen.

Eigen bezorgdienst

Naast vele duizenden bij Thuisbezorgd.nl aangesloten restaurants die zelf de bezorging verzorgen, biedt Thuisbezorgd.nl sinds 2016 ook een eigen bezorgdienst aan voor restaurants die hier niet over beschikken. Deze service, met bezorgers in loondienst, is inmiddels in meer dan 30 steden in Nederland beschikbaar.

Bron: Thuisbezorgd/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

La Place heropent op nieuwe locatie vliegveld Madrid Barajas

Formulenieuws - La Place, de Nederlandse foodserviceformule, heeft een nieuwe locatie gekregen op het vliegveld Madrid Barajas. Terminal T4 heeft een aanpassing ondergaan om de groeiende aantallen reizigers op de luchthaven nu en in de toekomst beter van dienst te kunnen zijn. Als onderdeel van de renovatie heeft La Place een nieuwe vestiging geopend in de terminal.

Lees bericht


JRE-Nederland doet mee aan Week Zonder Vlees & Zuivel

Actieweek – JRE-Jeunes Restaurateurs doet mee aan de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel. De restaurants willen de gasten een week traceren op eten en te drinken, zonder vlees en zuivel. De restaurateurs zijn van mening dat “deze kleine moeite een onvoorstelbaar positieve impact kan hebben op mens, dier en milieu”.

Lees bericht

Minder bestellingen, maar beter resultaat bij Just Eat Takeaway

Bezorgdienst - Minder bestellingen, maar toch een beter resultaat. Dat is de kern van de jaarcijfers van moederbedrijf Just Eat Takeaway van het Nederlandse Thuisbezorgd. Het betere resultaat werd vooral geboekt omdat ondernemers meer betaalden aan de maaltijdenbezorgdienst. Het bedrijf wist te melden dat het operationeel resultaat in 2023 naar 324 miljoen euro steeg.

Lees bericht

Mayte Oosterveld van PLUS wordt CFO Just Eat Takeaway

Benoeming - De Raad van Commissarissen van Just Eat Takeaway.com heeft financieel  directeur Mayte Oosterveld van PLUS voorgedragen als Chief Financial Officer en lid van de Raad van Bestuur van Just Eat Takeaway.com. In die functie zal zij Brent Wissink opvolgen die zijn vertrek heeft aangekondigd.

Lees bericht


De winnaars van de Gault&Millau Awards 2024

Verkiezing – Maandagmiddag werd in het Utrechtse Tivoli Vredenburg de winnaars bekend gemaakt van de Gault & Millau Awards 2024. Onder het toeziend oog van de top van de Nederlandse restaurantwereld werden zij op het podium bekroond, in 18 categorieën als ‘Chef van het Jaar’, ‘Jonge Chef van het Jaar’ en ‘Gastheer van het Jaar’. Na afloop van de bijeenkomst werd de nieuwe...

Lees bericht

Ramzy Group gaat samenwerken met Royal Swinkels

Samenwerking - De Ramzy Group en Royal Swinkels Family Brewers gaan samenwerken. De bierbrouwer uit Brabant versterkt hiermee haar positie in de hoofdstad. De Ramzy Group exploiteert in Amsterdam 35 bars, restaurants en hotels en is daarmee een gevestigde speler binnen de Amsterdamse hospitalitysector. Deze samenwerking legt tevens de basis voor verdere Amsterdamse groei van de Ramzy Group.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid