Thuisbezorgd.nl verwacht recorddrukte op Nieuwjaarsdag


Op Nieuwjaarsdag liggen de bestellingen drie keer hoger dan op een normale dag

Bezorgservice - Thuisbezorgd.nl maakt zich wederom op voor recorddrukte op Nieuwjaarsdag. Vorig jaar beleefde op 1 januari de etenbestelsite de drukste dag ooit. Toen werden er op die Nieuwjaarsdag ruim drie keer zoveel bestellingen gedaan als op een reguliere dag, en 30 procent meer dan op Nieuwjaarsdag 2020.

Thuisbezorgd.nl verwacht dat de drukte dit jaar nog groter zal worden. Van de 12.000 aangesloten restaurants op het platform zijn op Nieuwjaarsdag veel bedrijven geopend voor bezorging en afhalen.

Uit de bestellingen, die zijn gedaan op eerdere Nieuwjaarsdagen blijkt dat de eerste dag van het nieuwe jaar er vooral eentje is van ‘guilty pleasures’. Thuisbezorgd.nl meldt dan ook dat een analyse van de top 5 meest bestelde gerechten op 1 januari 2021 laat zien dat de gezonde voornemens voor het nieuwe jaar nog even op zich laten wachten. De meest bestelde gerechten op 1 januari 2021 waren namelijk:

1. Frikandel

2. Kapsalon döner

3. Pizza margherita

4. Kaassoufflé

5. Big Mac 

Goede voornemens

Goede voornemens gaan pas in op 2 januari. Vanaf dat moment worden er ook veel meer bewustere keuzes gemaakt. Zo blijkt uit de cijfers van 2021 dat het aantal vegetarische en vegan bestellingen op die dag maar liefst 57% hoger ligt dan normaal.

‘s Middags

De meeste bestellingen op Nieuwjaarsdag worden overigens ‘s middags gedaan voor 16.00 uur. Op 1 januari 2021 ging dat om ruim een kwart van alle bestellingen. Normaal gesproken ligt de bestelpiek in Nederland tussen 17.00 en 21.00 uur (69% van de bestellingen) en lunch (tussen 12.00-16.00) vertegenwoordigt normaal gesproken zo'n 22% van de bestellingen.

Eigen bezorgdienst

Naast vele duizenden bij Thuisbezorgd.nl aangesloten restaurants die zelf de bezorging verzorgen, biedt Thuisbezorgd.nl sinds 2016 ook een eigen bezorgdienst aan voor restaurants die hier niet over beschikken. Deze service, met bezorgers in loondienst, is inmiddels in meer dan 30 steden in Nederland beschikbaar.

Bron: Thuisbezorgd/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsPlatform voor horeca lanceert marktplaats ‘no waste’

Voedselverspilling - TIPPR, het inspiratieplatform voor de horeca,  lanceert een marktplaats met overschotten en imperfecte producten. Op het platform ‘no Waste’ kunnen fabrikanten en groothandelaren producten aanbieden, die zij niet meer kunnen verkopen, maar voor een horecaondernemer tegen een gunstige prijs nog wel geschikt zijn om te gebruiken.

Lees bericht


Ghost kitchen Casper wil minimaal vijf locaties in Nederland

Dark kitchen - Casper, een succesvolle Belgische bezorg- en afhaalketen, zet voet op Nederlandse bodem. Met een groei-injectie van vijf miljoen euro, geleid door Slingshot Ventures, wil het bedrijf tot 2024 vijftig locaties openen in Europa, te starten met alvast vijf vestigingen in Nederland. De eerste locatie opent in juni in Den Haag.

Lees bericht


SPAR laat boodschappen via thuisbezorgd bezorgen

Formulenieuws - SPAR Nederland en Thuisbezorgd.nl, onderdeel van Just Eat Takeaway.com, starten pilot om nu ook boodschappen te bezorgen in Nederland via het platform. Het gaat om een assortiment van zo’n 1000 geselecteerde producten, waaronder brood, melk en andere verse ingrediënten tot toiletartikelen en andere last-minute benodigdheden.

Lees bericht

La Place breidt thuisbezorging uit met Uber Eats

Formulenieuws – Na Thuisbezorgd.nl gaat La Place de thuisbezorging verder uitbreiden met Uber Eats. Voortaan is het mogelijk om alle producten en gerechten van La Place via het online bestelplatform Ubereats.com of de Uber Eats-app thuisbezorgd te krijgen.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid