Tony’s Chocolonely neemt chocoladefabriek Althaea-De Laet over


Overname – Tony’s Chocolonely neemt Althaea N.V. en De Laet Int. over en voegt deze samen tot chocoladefabriek Althaea-De Laet Int. De overname betekent dat Tony’s vanaf nu haar repen zelf kan produceren, of zoals gezegd wordt in het persbericht: moduleren.

De chocoladefabriek produceerde al voor Tony’s, zelfs vanaf het eerste uur. Maar door het familiebedrijf over te nemen zegt het chocolademerk dat het sneller kan innoveren en flexibeler is in het opschalen.

De chocoladefabriek was al geruime tijd op zoek naar een geschikte partner voor overname, omdat er geen opvolgers waren binnen het familiebedrijf. Nu Tony’s Chocolonely de productiefaciliteit overneemt is die continuïteit gewaarborgd. De overname is ook een eerste stap naar de Tony’s droom: het Tony’s Chocolonely Chocolate Circus. Die fabriek wordt de komende jaren gebouwd in Zaandam.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Tony’s Chocolonely lanceert chocobites Lil’Bits

Introductie – Tony's Chocolonely zoekt de categorie op van de chocobites en komt met Lil’Bits. Met een vijftal smaken gaat het merk, dat het streven heeft om alle chocolade vrij van kinderarbeid en moderne slavernij aan te bieden, de strijd aan met de M&M’s en Maltesers.

Lees bericht

Verkoop Fairtrade producten stijgt met 6%

Fairtrade - In 2022 steeg de verkoop van producten met het Fairtrade keurmerk op de Nederlandse markt met 6% ten opzichte van vorig jaar. In foodproducten was de stijging 8%. Als gevolg van deze volumestijging ontvingen boeren en arbeiders in Afrika, Latijns-Amerika en Azië een hogere Fairtrade premie. De premie lag in 2022 16% hoger dan het voorgaande jaar.

Lees bericht







© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid