Hands Off lanceert plantaardige chocolate chip cookies


De Hands Off Choco dips zijn er in drie varianten

Introductie - Hands Off, het bedrijf dat duurzame en plantaardige chocolade maakt, komt plantaardige chocolate chip cookies. Met deze lancering zet Hands Off een nieuwe stap in hun missie om de lekkerste duurzame chocoladeproducten te maken.

Na chocoladerepen en –bites zet Hands Off nu dus ook een stap in de koekjescategorie. Uit onderzoek onder de eigen doelgroep blijkt dat meer dan 80% van de respondenten behoefte heeft aan een plantaardig alternatief voor de chocolate chip cookies. Hands Off gaat voor plantaardige én duurzamere koekjes; dat betekent geen gebruik van boter, eieren, palmolie of koemelkchocolade.

Het proces van de productontwikkeling van de koekjes duurde ruim een jaar. Na vele fabrieksafwijzingen en oneindig veel koekjesproeverijen is het merk erin geslaagd de plantaardige variant minstens zo lekker te maken als ‘gewone’ chocolate chip cookies. “We hebben ze uitgebreid getest en consumenten proefden helemaal geen verschil”, aldus Hands Off oprichtster Kitty Smeeten.

Voor hoofdmaaltijden is er inmiddels veel keuze aan plantaardige alternatieven, maar bij de verwenproducten wordt weinig stilgestaan bij de climate footprint, is de mening van Smeeten. “Terwijl de footprint van chocolade bijvoorbeeld even hoog is als die van varkensvlees, dat weet bijna niemand.” Ook chocolate chip cookies hebben een hoge climate footprint. ‘Gewone’ chocolate chip cookies stoten gemiddeld 5,0 kg CO2e per kg uit. De plantaardige chocolate chip cookies van Hands Off stoten 2,3 kg CO2e per kg uit, een besparing van 54%.

Drie varianten

Hands Off brengt de cookies uit in drie verschillende smaken: de Double Choc met plantaardige ‘melk’- en pure chocolade en extra cacao, de Choco Chip, een klassieke variant choc-vol chocoladechunks, en de Crunchy Nuts, die naast chocolade ook hazelnootstukjes bevat. De plantaardige chocolate chip cookies van Hands Off bevatten een combinatie van sheaboter en kokosolie in plaats van boter of palmolie en plantaardige ‘melk’chocolade in plaats van gewone melkchocolade.

Bron: Hands Off/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



REWE Duitsland opent eerste plantaardige supermarkt

Buitenland – Het gaat om een experiment, maar de REWE Group heeft onlangs in Berlijn een volledig plantaardige supermarkt geopend. De retailorganisatie wil  met de pilot 'Rewe voll pflanzlich' laten zien hoe gevarieerd en hoe groot het plantaardig aanbod is.

Lees bericht


Sfeervolle Belgische Tavola laat bezoekers echt genieten

Vakbeurs – Aan culinaire hoogtepuntjes geen gebrek op de Belgische vakbeurs Tavola in Kortrijk. Dit driedaagse horecaevenement trekt traditioneel ook altijd veel Nederlandse vakbezoekers. Belangrijkste reden is dat de horecabeurs veel specialiteiten laat zien en de foodprofessional ook echt kan genieten van de kwaliteit van de producten.

Lees bericht


Jumbo Supermarkten stopt met de vers vleespromoties

Supermarkten - Jumbo stopt als eerste supermarktketen met vleespromoties in al haar winkels en online in Nederland. Dit besluit draagt bij aan het streven om in 2030 60% van de verkochte eiwitten van plantaardige oorsprong te laten zijn en 40% van dierlijke ingrediënten. Het gaat om de vers vleespromoties , niet die van vleeswaren.

Lees bericht

Duurzame inkoop realiseer je stap voor stap

Bijeenkomst - Hoe kom je tot een meer duurzame inkoop en hoe overtuig je de eigen organisatie van het belang van een inkoop met minder milieu-impact. Die vragen stonden centraal bij een bijeenkomst maandag van Greendish en BrightGreen in het Beatrixgebouw in Utrecht. Als een ding duidelijk werd tijdens de bijeenkomt, was het wel dat grote stappen niet per definitie...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid