Top Bakkers verder als groep binnen de coöperatie


Vlnr: Rob Besseling (CEO Top Bakkers groep), Peter Dunselman (voorzitter Top Bakkers coöperatie), Mark van der Breggen (CCO/COO Top Bakkers groep)

Coöperatie - Top Bakkers laat weten dat zij volgende stappen zet om alle aangesloten bakkerijen lid te maken van de Top Bakkers coöperatie. Daarmee worden de bakkerijen ook mede-eigenaar van het bedrijf. Daarnaast gaan de bedrijven die onderdeel zijn van de Top Bakkers groep meer samenwerken om gezamenlijk oplossingen te bieden voor de klanten.

Top Bakkers heeft een landelijk netwerk van ambachtelijke bakkerijen waar ze mee samenwerkt om klanten van dagvers brood en banket te voorzien. Sinds de oprichting in 1985 werkt Top Bakkers op een coöperatieve manier met zelfstandige bakkerijen om ambachtelijk brood & banket uit de regio beschikbaar te maken voor iedereen. Het is altijd de wens geweest om Top Bakkers nog meer van de bakkers te maken.

Daarom is de Top Bakkers coöperatie opgericht. Met de coöperatie worden bakkerijen die samenwerken met Top Bakkers verenigd. De coöperatie en haar leden hebben als grootaandeelhouder zeggenschap over het te voeren beleid van Top Bakkers groep. Het motto van de coöperatie is ‘samen sterk, samen trots op het ambacht.’

Inmiddels is het bestuur van (overwegend) bakkers gevormd. Tijdens de eerste ledenvergadering zijn de ook eerste bakkers lid geworden van de coöperatie. Het bestuur bestaat uit Peter Dunselman (voorzitter, Bakkerij Dunselman), Wim Doedens (penningmeester & secretaris) en Cees van Eekeren (Bakker van Eekeren), Harry van Kraaij (Bakkerij ’t Kraayennest) en Edwin Remmerswaal (Meesterbakker Remmerswaal Roodenrijs) als algemeen bestuurslid.

Top Bakkers groep

In de afgelopen jaren is er door een aantal overnames van Top Bakkers een groep van bedrijven ontstaan. Bakkers Brigade, Almost Ready Frozen, Lunch Service Nederland en Taart Brigade maken onderdeel uit van de groep. Elk met hun eigen expertise. Hoewel het verschillende bedrijven zijn, gaat de klant steeds meer de voordelen van de groep ervaren. “De samenwerking wordt intensiever en klantvragen worden steeds meer centraal opgepakt vanuit de groep”, aldus Rob Besseling en Mark van der Breggen. Samen vormen zij de directie van de Top Bakkers groep. “Op deze manier kunnen we het meest veelzijdige assortiment van Nederland aanbieden met complete oplossingen op het gebied van brood en banket, service, ICT en logistiek”.

Bron: Top Bakkers/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Bakkerij Koenen Top Bakker van het jaar 2024

Verkiezing - Bakkerij Koenen uit Westervoort is verkozen tot Top Bakker van het jaar 2024. Dit werd bekend gemaakt op het Bakkersfestijn. Elk jaar reikt Top Bakkers de wisseltrofee uit aan de bakker die het beste scoort op twaalf verschillende onderdelen. Bakkerij Koenen heeft de hoogste score behaald en mag zich een jaar lang Top Bakker van het Jaar noemen.

Lees bericht
Bakkerij ‘t Kraayennest Top Bakker van het jaar 2023

Verkiezing - Bakkerij ‘t Kraayennest uit Nijmegen is verkozen tot Top Bakker van het jaar 2023. Dit werd woensdag bekend gemaakt op het Bakkersfestijn. Elk jaar reikt Top Bakkers de wisseltrofee uit aan de bakker die het beste scoort op twaalf verschillende onderdelen. Bakkerij ‘t Kraayennest heeft de hoogste score behaald en mag zich een jaar lang Top Bakker van het...

Lees berichtBakkersinitiatief circulair brood trekt volop media-aandacht

Duurzaamheid – Het circulaire brood van drie bakkers was al twee maal genomineerd voor de Innovatieprijs van de Horecava, maar afgelopen dagen was het ook nog eens volop in het nieuws. Top Bakkers, een groep van 60 zelfstandige bakkers, heeft zich immers aangesloten bij het initiatief. Afgelopen dagen besteedde het NOS Journaal er aandacht aan, Radio 1, RTLZ en Editie NL. Voedselverspilling is...

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid