Transavia en Thuisbezorgd.nl lanceren als eerste ‘in-flight’ bezorging


Foto bij: Thomas Abraham

Luchthaven - Thuisbezorgd.nl en Transavia zijn gestart met ‘in-flight’ bezorging waarbij passagiers voor de vlucht een maaltijd naar keuze kunnen bestellen. De Nederlandse bedrijven zijn hiermee wereldwijd de eerste met deze service. Passagiers kunnen tot 1 uur voor het boarden bestellen. De maaltijd wordt vers bereid door de keukenbrigade van iFleat en direct aan boord bezorgd.

Transavia vlucht HV 5355 van Amsterdam Airport Schiphol naar Faro had de primeur. De bezorging van een maaltijd betekende het startschot voor de bijzondere samenwerking. Transavia en Thuisbezorgd.nl zijn wereldwijd hiermee de eerste die bestellingen tot 1 uur voor boarding en bezorging aan boord mogelijk maken. Vooralsnog is  de In-flight delivery-service een pilot van Transavia en Thuisbezorgd.nl in samenwerking met iFleat en Amsterdam Airport Schiphol.

De service is tijdens de pilot beschikbaar op vluchten naar vier bestemmingen in Griekenland, Portugal en Italië. Als de proef slaagt wordt de service uitgebreid naar andere vluchten en vliegvelden waar Transavia ook actief is, zoals Rotterdam The Hague Airport en Eindhoven Airport.

Menukeuze

De passagiers op de geselecteerde vluchten worden persoonlijk via de e-mail geïnformeerd over het aanbod van in-flight delivery. Met de Thuisbezorgd.nl service kunnen ze vervolgens bij het Transavia Restaurant kiezen uit tien verschillende maaltijden. iFleat zorgt voor de bereiding en de bezorging. Op het menu staan onder meer vegan salades, verse sushi en authentieke Indonesische rendang. De maaltijd wordt vers bereid en direct bezorgd aan boord door Thuisbezorgd.nl. Het cabinepersoneel van Transavia serveert deze vervolgens uit bij passagiers.

Veilig en verantwoord

Voor Transavia is de samenwerking in coronatijd helemaal handig, omdat de luchtvaartmaatschappij door extra maatregelen gedwongen was het assortiment te beperken. Vooral om de contactmomenten te verminderen tussen bemanning en passagiers. Hierdoor was ook het assortiment aan tussendoortjes of kleine maaltijden tijdelijk gelimiteerd. Door de service met Thuisbezorgd kan het aantal handelingen nu beperkt blijven omdat de maaltijden vooraf worden bereid en betaald. Op die manier kan op een veilige en verantwoorde manier de service naar de passagiers worden verbeterd, ook met verse en gezonde maaltijden. Marcel de Nooijer, CEO Transavia: “Juist in deze ongekende tijd blijft het belangrijk om te innoveren en de service voor onze klanten verder te verbeteren. We starten bescheiden met het aanbieden van deze maaltijdservice op vier bestemmingen. Maar we hebben veel vertrouwen in dit mooie concept en hopen dit verder uit te breiden zodra er weer mogelijkheden zijn.”

Mooie stap

Silvie Cremers, Global Sales Director Thuisbezorgd.nl en Just Eat Takeaway.com: “We zijn constant bezig om onze diensten en producten te verbeteren of uit te breiden. Bijvoorbeeld door bestellen ook op hele andere plekken mogelijk te maken dan alleen thuis, zoals op kantoor en op het station. Met deze bijzondere samenwerking waarbij we verse maaltijden in het vliegtuig bezorgen, zetten we weer een hele mooie stap.” Ook Irene Muysson, Head of Retail, Food & Beverage and Commercial Services at Amsterdam Airport Schiphol is enthousiast over de pilot: “COVID-19 vraagt om nieuwe oplossingen, ook op het gebied van eten en drinken. Samen met partners kijken we naar innovatieve concepten en digitale services die bijdragen aan veiligheid, snelheid en gemak.”

Bron: Transavia/@FoodClicks

V.l.n.r. Jaap Roukens (iFleat), Silvie Cremers (Thuisbezorgd.nl) en Erwin Hoogzaad (Transavia Foto's: Thomas Abraham

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Just Eat Takeaway opent eigen supermarkt in Berlijn

Bezorgdienst - Just Eat Takeaway, het moederbedrijf van Thuisbezorgd, opent een eigen darkstore in Berlijn. De pilot-locatie van Lieferando Express, waaronder Thuisbezorgd in Duitsland werkt, volgt op de succesvolle introductie van het model in Canada, waar het bekend staat als Skip Express Lane.

Lees bericht


Thuisbezorgd gaat boodschappen van Marqt bezorgen

Bezorgdienst - Biologische supermarktketen Marqt gaat samenwerken met Thuisbezorgd.nl. Consumenten kunnen kiezen uit meer dan 300 biologische en milieuvriendelijke producten. De bestelling wordt direct bezorgd vanuit de winkels van Marqt in Amsterdam en Den Haag.

Lees bericht


Ghost kitchen Casper wil minimaal vijf locaties in Nederland

Dark kitchen - Casper, een succesvolle Belgische bezorg- en afhaalketen, zet voet op Nederlandse bodem. Met een groei-injectie van vijf miljoen euro, geleid door Slingshot Ventures, wil het bedrijf tot 2024 vijftig locaties openen in Europa, te starten met alvast vijf vestigingen in Nederland. De eerste locatie opent in juni in Den Haag.

Lees bericht


SPAR laat boodschappen via thuisbezorgd bezorgen

Formulenieuws - SPAR Nederland en Thuisbezorgd.nl, onderdeel van Just Eat Takeaway.com, starten pilot om nu ook boodschappen te bezorgen in Nederland via het platform. Het gaat om een assortiment van zo’n 1000 geselecteerde producten, waaronder brood, melk en andere verse ingrediënten tot toiletartikelen en andere last-minute benodigdheden.

Lees bericht

La Place breidt thuisbezorging uit met Uber Eats

Formulenieuws – Na Thuisbezorgd.nl gaat La Place de thuisbezorging verder uitbreiden met Uber Eats. Voortaan is het mogelijk om alle producten en gerechten van La Place via het online bestelplatform Ubereats.com of de Uber Eats-app thuisbezorgd te krijgen.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid