Tuincentra en woonwinkels vrezen ‘gedoe’ bij nieuwe horecaregels


Foto bij: Horecapunt bij Intratuin Duiven van voor de coronaperiode

Leisure - Met het vervallen van de anderhalvemeterregel zaterdag en andere versoepelingen, moeten horecabedrijven vragen om de coronapas en boven de veertien jaar ook om een identiteitsbewijs. Ook de tuincentra en woonwinkels met horeca moeten aan die regels voldoen. Die vrezen nu bij de uitvoering van de controle ‘gedoe’ bij klanten en hebben problemen met hun rol van politieagent zeggen zij tegenover nu.nl.

Aan het woord komen belangenorganisaties INretail en Tuinbranche Nederland. Los van hun rol van politieagent, die zij krijgen toebedeeld door de overheidsmaatregelen, vinden zij ook de timing van de invoering van de maatregelen een punt. De kerstshows staan namelijk op het punt van beginnen bij de tuincentra en die worden vaak bezocht door mensen als dagje uit. En bij dat dagje uit past dan ook een bezoek aan de horecagelegenheden binnen de tuincentra.

Ikea toont zich in de discussie over de problemen met de coronapas het meest terughoudend en geeft aan te hopen dat de nieuwe regels niet tot vervelende situaties gaan leiden. “Er zijn altijd mensen die het niet eens zijn met de richtlijnen, maar we moeten ons hier helaas aan houden”, aldus de reactie van het woonwarenhuis tegenover nu.nl.

1,5 meter

Directeur Frank van der Heide geeft namens de Nederlandse tuincentra aan dat de club liever de 1,5 meter had gehouden. “Mensen mogen nu vrij de winkel in, hoeven geen afstand meer te houden en mogen lekker rondlopen. Maar als je dan even wil gaan zitten voor koffie, moet je ineens een check laten doen,” aldus Van der Heide.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

IKEA komt met ‘voordelig geprijsde’ plantdog

Formulenieuws – IKEA introduceert de plantdog, een plantaardige variant van de al veertig jaar bestaande populaire hotdog. Net als alle andere plantaardige opties in het IKEA Food aanbod, is deze nieuwe hotdog lager in prijs dan de kipvariant. Op die manier wil het Zweedse woonwarenhuis mensen stimuleren om te kiezen voor een plantaardig alternatief.

Lees bericht


Koffie bij IKEA voortaan ook verkrijgbaar met haverdrank

Formulenieuws - IKEA Nederland biedt klanten en medewerkers vanaf 4 oktober ook de mogelijkheid om koffie te drinken met haverdrank. Door haverdrank als optie aan te bieden naast koemelk, wil het Zweedse woonwarenhuis zoveel mogelijk mensen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met plantaardige voeding.

Lees bericht

IKEA pakt samen met Too Good To Go voedselverspilling aan

Voedselverspilling - Consumenten kunnen voortaan overgebleven IKEA maaltijden en producten bestellen via de Too Good To Go app en deze afhalen bij een IKEA winkel in Nederland. Het warenhuis biedt de overgebleven producten uit het restaurant en de Zweedse delicatessenwinkel - zoals de balletjes – vanaf nu tegen lagere prijzen aan om voedselverspilling tegen te gaan.

Lees bericht



Oprichters Vegetarische Slager stappen in Tea by Me

Participatie – De oprichters van de Vegetarische Slager, Jaap Korteweg en Niko Koffeman, stappen in het Zundertse bedrijf Tea by Me. Door deze participatie kan de Brabantse theemaker zich richten op verdere groei in binnen- en buitenland met Europese theeplantages en de ontwikkeling van de lokale productiefaciliteit.

Lees bericht

Ikea heropent alle restaurants , behalve locatie Amsterdam

Formulenieuws – Alle restaurants van warenhuis Ikea gaan op dinsdag 1 september weer open, met uitzondering van de locatie Amsterdam. De regels in de hoofdstad zijn aangescherpt door een lokale stijging in het aantal coronabesmettingen. Ikea vindt het daarom verstandig de opening van deze locatie nog even uit te stellen.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid