Twan Hakvoort tweede SVH Meesterhorecaondernemer


V.l.n.r. Koen Bakker, Twan Hakvoort, Paul van Oers en Ricardo Eshuis

Geslaagd - Twan Hakvoort, eigenaar van hotel, restaurant grandcafé ’t Voorhuys in Emmeloord, is onlangs geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterhorecaondernemer. Hij is daarmee de tweede horecaondernemer in Nederland die deze titel heeft behaald, en de 300ste SVH Meester van Nederland.

Met deze meestertitel wordt de hoogste graad van vakbekwaamheid op het gebied van ondernemen in de horeca geborgd.De Meesterproef nam twee dagen in beslag, om zo voldoende tijd te hebben om alle aspecten van het runnen van een onderneming op meesterlijk niveau te kunnen beoordelen. De proef werd afgenomen door drievoudig SVH Meester Paul van Oers (Hotel Management School Maastricht track Foodservice), SVH Meesterhorecaondernemer Koen Bakker (Het Hooihuis in Roosendaal), Ricardo Eshuis (directeur SVH) en Hanneke Westland (Secretaris SVH Meestertitels).

Voorzitter van de commissie SVH Meesterproef Koen Bakker is erg onder de indruk van de nieuwe Meester: “Op alle domeinen waarop beoordeeld wordt, personeel, finance, marketing, sales en ondernemen scoort Twan geweldig en is het bijzonder indrukwekkend wat hij kan overleggen als bewijs van zijn meesterlijkheid. Een boegbeeld.”

SVH Meestertitels

De titel SVH Meesterhorecaondernemer is een manier om kwaliteit zichtbaar te maken en om kwaliteit leveren te stimuleren. De meester heeft een voorbeeldfunctie naar medewerkers en andere ondernemers en biedt een wenkend perspectief voor jongeren. Met het slagen van Twan Hakvoort heeft Nederland in totaal 300 SVH Meesters, die samen 316 SVH Meestertitels hebben behaald, verdeeld over de zes SVH Meestertitels (SVH Meesterkok, Meesterhorecaondernemer, Meesterijsbereider, Meesterkok, Meesterschenker en Wijnmeester). In 1980 is de eerste SVH Meesterkok geslaagd voor de Meesterproef.

Bron: SVH/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Jonge talenten gekroond als Talent van de Toekomst

Wedstrijd – Deze week  zijn de gastronomische talenten van Nederland de strijd met elkaar aangegaan tijdens Talent van de Toekomst 2024. De eerste editie sinds 2019 van deze jaarlijkse vakwedstrijd, die voor de tiende keer werd gehouden. In totaal hebben 70 jonge koks en gastheren & -vrouwen meegedaan.

Lees bericht




SVH en VANG Buitenshuis starten e-learning duurzame horeca

Opleiding - Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en VANG Buitenshuis, een uitvoeringsorgaan van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, gaan samen aan de slag voor een meer duurzame horeca. Beide partijen willen ondernemers met een e-learning voorbeelden en kennis aanreiken, zodat zij meer kunnen bijdragen aan het bereiken van een duurzame bedrijfsvoering en daarmee de klimaatdoelstellingen.

Lees bericht


De Werf Beste Leerbedrijf en Mark Benneker Beste Leermeester

Verkiezing - Restaurant De Werf uit Veere is uitgeroepen tot winnaar van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2022/2023. Op de tweede plaats staat ’t Voorhuys in Emmeloord, gevolgd door De Hof in Renswoude. Mark Benneker van ’t Kruisselt in De Lutte kreeg de titel Beste Leermeester Horeca 2022/2023 uitgereikt.

Lees bericht

Eerste ‘Horeca Hart’ uitgereikt aan Eric Frericks

Uitreiking - Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) heeft een nieuwe prijs in het leven geroepen voor mensen die de horecasector op een mooie manier uitdragen. De award hiervoor heet het 'Horeca Hart', Het eerste ‘Horeca Hart’ werd uitgereikt aan Eric Frericks, werkzaam in de keuken bij Prins Heerlijk in Tilburg. Hij ontving de award uit handen van SVH directeur Ricardo Eshuis.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid