Tweede Amsterdamse themadag over behoud van personeel


Hoe houd je personeel vast in de horeca? / Foto bij: KHN

Personeel – Koninklijke Horeca Nederland (KHN Amsterdam), House of Hospitality, SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca), Horecava en de Gemeente Amsterdam hebben de handen ineen geslagen en organiseren, na een geslaagde eerste editie, een tweede themadag op maandag 2 maart a.s. in de Rai te Amsterdam.

Het vasthouden van personeel wordt steeds lastiger. Ook het vinden van personeel wordt een steeds groter probleem. Om die problemen het hoofd te bieden wordt de themadag georganiseerd. Want hoe slaag je er als bedrijf in om deze problemen op te lossen of om personeelsverloop zo ver mogelijk terug te dringen?

De themabijenkomst richt zich vooral op behoud van personeel, want personeel dat blijft hoef je in principe niet te vervangen. Uit de onlangs verschenen arbeidsmarktrapportage horeca 2019 door KHN en SVH blijk dat het langer vasthouden van personeel de komende jaren topprioriteit is voor de horecabranche. Welke oplossingen liggen voor handen en wat kan jij als ondernemer, leidinggevende of HR medewerker doen om jouw personeel te boeien, behouden en dus langer vast te houden?

Ricardo Eshuis, directeur SVH: “Er zijn al veel mooie en makkelijk toepasbare oplossingen om medewerkers te verleiden om langer bij een horecabedrijf te blijven werken. Goed werven aan de voorkant en inzetten op behoud aan de achterkant: het is het antwoord op de vraag hoe je je brigades duurzaam gevuld houdt. Dat ook de gemeente Amsterdam een prominente rol heeft in de organisatie van deze themadag, geeft wel aan hoe belangrijk de Amsterdamse hospitality is als werkgever en banenmotor voor de economie.” Diverse oplossingen worden aangereikt en workshops brengen moeten leiden tot nieuwe inzichten. Deelname is gratis.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Sollicitatiefestival bij food district Liemès in The Wall

Personeel – Twaalf geïnteresseerde sollicitanten en zeven ingevulde vacatures. Dat was het resultaat van een feestelijke sollicitatieavond donderdag 14 oktober van food disctrict Liemès in de Utrechtse Wall. Tijens de special inloop avond met hapje, drankje en dj wist het bedrijf vacatures te vervullen voor bediening, barista's, barpersoneel en koks.

Lees bericht


FSIN-voorzitter wil collectieve promotie horecapersoneel

Actie – De hele foodservicesector heeft er mee te maken: gebrek aan personeel. Van afwasser tot chef-kok en van bedienend personeel tot locatiemanager. FSIN-voorzitter Walter Seib heeft tijdens het zomercongres van het Foodservice Instituut Nederland daarom alle aanwezigen opgeroepen om collectief samen te werken om de foodservicesector gezamenlijk te promoten als een aantrekkelijke werkgever.

Lees bericht

BBB Horeca Summit nieuw op BBB Maastricht

Beurzen – Op 11 tot en met 13 oktober wordt de BBB Maastricht gehouden in het vernieuwde MECC Congrescentrum in Maastricht. Voor de horecaprofessionals is dan weer drie dagen lang proeven, beleven en netwerken. Nieuw dit jaar is de BBB Horeca Summit, die de BBB organiseert in samenwerking met Servicecenter 4Hospitality.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid