Tweede Amsterdamse themadag over behoud van personeel
_721_480_90.jpg)
Personeel – Koninklijke Horeca Nederland (KHN Amsterdam), House of Hospitality, SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca), Horecava en de Gemeente Amsterdam hebben de handen ineen geslagen en organiseren, na een geslaagde eerste editie, een tweede themadag op maandag 2 maart a.s. in de Rai te Amsterdam.
Het vasthouden van personeel wordt steeds lastiger. Ook het vinden van personeel wordt een steeds groter probleem. Om die problemen het hoofd te bieden wordt de themadag georganiseerd. Want hoe slaag je er als bedrijf in om deze problemen op te lossen of om personeelsverloop zo ver mogelijk terug te dringen?
De themabijenkomst richt zich vooral op behoud van personeel, want personeel dat blijft hoef je in principe niet te vervangen. Uit de onlangs verschenen arbeidsmarktrapportage horeca 2019 door KHN en SVH blijk dat het langer vasthouden van personeel de komende jaren topprioriteit is voor de horecabranche. Welke oplossingen liggen voor handen en wat kan jij als ondernemer, leidinggevende of HR medewerker doen om jouw personeel te boeien, behouden en dus langer vast te houden?
Ricardo Eshuis, directeur SVH: “Er zijn al veel mooie en makkelijk toepasbare oplossingen om medewerkers te verleiden om langer bij een horecabedrijf te blijven werken. Goed werven aan de voorkant en inzetten op behoud aan de achterkant: het is het antwoord op de vraag hoe je je brigades duurzaam gevuld houdt. Dat ook de gemeente Amsterdam een prominente rol heeft in de organisatie van deze themadag, geeft wel aan hoe belangrijk de Amsterdamse hospitality is als werkgever en banenmotor voor de economie.” Diverse oplossingen worden aangereikt en workshops brengen moeten leiden tot nieuwe inzichten. Deelname is gratis.
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Horeca gaat speeddaten met talenten
Horeca – Horecabedrijven gaan woensdag speeddaten met talenten. Vanwege het enorme aantal horecavacatures in Utrecht is het voor leerbedrijven van belang zichzelf op de juiste wijze in de kijker te spelen. En dat is precies wat de vertegenwoordigers van ruim 70 horecabedrijven uit de regio Utrecht aanstaande woensdag tijdens de jaarlijkse speeddate op het Horeca & Toerisme College in Nieuwegein zullen proberen
Lees berichtRestaurantplatforms Formitable en Zenchef bundelen krachten
Samenwerking - Het Amsterdamse groeiplatform voor restaurants Formitable en de Parijse ontwikkelaar van restauranttechnologie Zenchef gaan hun krachten bundelen. Door de samenwerking kunnen beide partijen efficiënter innoveren en hun eigen marktpositie in Europa verstevigen.
Lees bericht11.100 horecabedrijven moeten definitieve NOW berekening nog aanvragen
Financieel - Werkgevers in de horeca- en cateringsector, die in de vier aanvraagperiodes tussen oktober 2020 en september 2021 gebruikmaakten van de NOW-regeling hebben in veel gevallen nog geen definitieve berekening van de NOW-regelingen aangevraagd. Het gaat om de NOW-aanvragen NOW 3.1, 3.2, 3.3 en 4. Zo’n 11.100 bedrijven hebben daarvoor nog een kleine maand de tijd. Om de bedrijven daarop te wijzen komt het UWV,...
Lees berichtTwee nieuwe horecaoplossingen bij Sligro: QR-bestellen en Tafel reserveren
Groothandel – Met oplossingen als QR-bestellen en Tafel reserveren wil Sligro een bijdrage leveren aan de problemen in de horeca. Stijgende kosten en het gebrek aan personeel, in combinatie met marges die onder druk staan, zorgen er voor dat het runnen van een rendabele horecazaak niet eenvoudig is.
Lees berichtFoodservice gaat meer pijn voelen dan supermarkt
De druk op de koopkracht van consumenten zal meer gaan worden gevoeld bij horeca, foodservice en voedingsspeciaalzaken dan bij de supermarkten. Dit voorspelt ING Research in een speciaal schrijven richting de groothandels in Nederland.
Lees berichtSVH en VANG Buitenshuis starten e-learning duurzame horeca
Opleiding - Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en VANG Buitenshuis, een uitvoeringsorgaan van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, gaan samen aan de slag voor een meer duurzame horeca. Beide partijen willen ondernemers met een e-learning voorbeelden en kennis aanreiken, zodat zij meer kunnen bijdragen aan het bereiken van een duurzame bedrijfsvoering en daarmee de klimaatdoelstellingen.
Lees bericht