Tweede Amsterdamse themadag over behoud van personeel


Hoe houd je personeel vast in de horeca? / Foto bij: KHN

Personeel – Koninklijke Horeca Nederland (KHN Amsterdam), House of Hospitality, SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca), Horecava en de Gemeente Amsterdam hebben de handen ineen geslagen en organiseren, na een geslaagde eerste editie, een tweede themadag op maandag 2 maart a.s. in de Rai te Amsterdam.

Het vasthouden van personeel wordt steeds lastiger. Ook het vinden van personeel wordt een steeds groter probleem. Om die problemen het hoofd te bieden wordt de themadag georganiseerd. Want hoe slaag je er als bedrijf in om deze problemen op te lossen of om personeelsverloop zo ver mogelijk terug te dringen?

De themabijenkomst richt zich vooral op behoud van personeel, want personeel dat blijft hoef je in principe niet te vervangen. Uit de onlangs verschenen arbeidsmarktrapportage horeca 2019 door KHN en SVH blijk dat het langer vasthouden van personeel de komende jaren topprioriteit is voor de horecabranche. Welke oplossingen liggen voor handen en wat kan jij als ondernemer, leidinggevende of HR medewerker doen om jouw personeel te boeien, behouden en dus langer vast te houden?

Ricardo Eshuis, directeur SVH: “Er zijn al veel mooie en makkelijk toepasbare oplossingen om medewerkers te verleiden om langer bij een horecabedrijf te blijven werken. Goed werven aan de voorkant en inzetten op behoud aan de achterkant: het is het antwoord op de vraag hoe je je brigades duurzaam gevuld houdt. Dat ook de gemeente Amsterdam een prominente rol heeft in de organisatie van deze themadag, geeft wel aan hoe belangrijk de Amsterdamse hospitality is als werkgever en banenmotor voor de economie.” Diverse oplossingen worden aangereikt en workshops brengen moeten leiden tot nieuwe inzichten. Deelname is gratis.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

KHN heeft begrip voor verlenging van de horecasluiting

Horeca – Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft ‘alle begrip’ voor het besluit van het kabinet om de coronamaatregelen met nog eens drie weken te verlengen. Wel maakt de belangenvereniging zich grote zorgen over de financiële gevolgen. Vooral het feit dat een aantal belangrijke data, zoals het paasweekend, Koningsdag en een deel van de meivakantie in het water vallen.

Lees bericht

Horeca blijft dicht tot minstens 28 april

Coronamaatregelen – De horeca blijft gesloten tot minstens 28 april. Ook de scholen, kinderopvangcentra en sportkantines blijven gesloten. Thuiswerken en een minimale afstand tot elkaar bewaren van 1,5 meter en geen groepen groter dan drie personen, blijven, naast de sluiting, de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Dat heeft premier Mark Rutte, namens het kabinet dinsdagavond na het crisisoverleg bekendgemaakt.

Lees bericht

Noodloket voor coronagedupeerden is open

Coronaregeling - Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) heeft vandaag de eerder aangekondigde regeling Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS) geopend. Deze kabinetsmaatregel, eerder bekend gemaakt als Noodloket, is voor ondernemers die rechtstreeks getroffen worden door de maatregelen het kabinet in de coronacrisis.

Lees bericht

AB InBev helpt horecarelaties met extra steunpakket

Bierbrouwer – AB InBev  stelt voor alle horecaklanten en pandeigenaren huurbetaling voor de maand april uit. Daarbovenop neemt de brouwer aangebroken fusten en tankbier retour, met kosteloze vervanging door volle fusten of teruggave van liters kelderbier bij heropening van de horeca. De bierbrouwer maakte het steunpakket vandaag bekend.

Lees bericht


© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid