Tweede Amsterdamse themadag over behoud van personeel


Hoe houd je personeel vast in de horeca? / Foto bij: KHN

Personeel – Koninklijke Horeca Nederland (KHN Amsterdam), House of Hospitality, SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca), Horecava en de Gemeente Amsterdam hebben de handen ineen geslagen en organiseren, na een geslaagde eerste editie, een tweede themadag op maandag 2 maart a.s. in de Rai te Amsterdam.

Het vasthouden van personeel wordt steeds lastiger. Ook het vinden van personeel wordt een steeds groter probleem. Om die problemen het hoofd te bieden wordt de themadag georganiseerd. Want hoe slaag je er als bedrijf in om deze problemen op te lossen of om personeelsverloop zo ver mogelijk terug te dringen?

De themabijenkomst richt zich vooral op behoud van personeel, want personeel dat blijft hoef je in principe niet te vervangen. Uit de onlangs verschenen arbeidsmarktrapportage horeca 2019 door KHN en SVH blijk dat het langer vasthouden van personeel de komende jaren topprioriteit is voor de horecabranche. Welke oplossingen liggen voor handen en wat kan jij als ondernemer, leidinggevende of HR medewerker doen om jouw personeel te boeien, behouden en dus langer vast te houden?

Ricardo Eshuis, directeur SVH: “Er zijn al veel mooie en makkelijk toepasbare oplossingen om medewerkers te verleiden om langer bij een horecabedrijf te blijven werken. Goed werven aan de voorkant en inzetten op behoud aan de achterkant: het is het antwoord op de vraag hoe je je brigades duurzaam gevuld houdt. Dat ook de gemeente Amsterdam een prominente rol heeft in de organisatie van deze themadag, geeft wel aan hoe belangrijk de Amsterdamse hospitality is als werkgever en banenmotor voor de economie.” Diverse oplossingen worden aangereikt en workshops brengen moeten leiden tot nieuwe inzichten. Deelname is gratis.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Thuisbezorging in 4 weken tijd met 20% gestegen

Analyse – De horeca is deze zomer minder hard gestegen dan in de zomer van vorig jaar. Anders ligt dat bij thuisbezorging. Dat blijft maar doorstijgen. De afgelopen 4 weken wederom met 20 procent (van 6,5% van de avondmaaltijden thuis naar 7,9%).

Lees bericht
Vermaat verzorgde 11.000 gasten per dag tijdens F1 in Zandvoort

Catering – Nu het geluid van de F1 is verstomd en Zandvoort weer terug is gegeven aan de strandgasten, maakt Vermaat, een van de horecapartners van het driedaagse event de balans op; tijdens het raceweekend heeft het bedrijf in tien lounges zo’n 11.000 gasten per dag verzorgd met eten, drinken en gastvrijheid.

Lees bericht


Combinatie TAPP en Heineken geeft horecabedrijf insights

Insights - TAPP en bierbrouwer Heineken gaan samenwerken. Het bedrijf dat data verzamelt voorziet Nederlandse horecaondernemers van inzichten op basis van verkoopdata waarmee zij hun bedrijf beter kunnen laten aansluiten op de markt. Door de samenwerking komt de informatie van de scale-up op grote schaal beschikbaar.

Lees bericht
© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid