Tweede visrestaurant Pesca opent in Rotterdam


Het nieuwe visrestaurant Pesca in Rotterdam telt 125 zitplaatsen

Restaurant - Op woensdag 9 november opent Pesca een gloednieuwe locatie aan de Boteersloot in het centrum van Rotterdam. De vestiging is na Amsterdam de tweede locatie van Pesca. Het restaurantconcept heeft een vernieuwende kijk op een visrestaurant.

Als gevolg van een ongekende vraag uit Rotterdam, maar ook de leveringen vanuit het Rotterdamse Schmidt Zeevis, is uitbreiding naar de havenstad de logische volgende stap, laten de initiatiefnemers weten. “Ik heb wel eens geroepen dat iedereen een Pesca in zijn of haar stad moet kunnen vinden”, zegt De Jong. “Het concept staat inmiddels als een huis en we zijn klaar voor expansie.” Dankzij groeikapitaal van honderden crowdfunders kan Pesca, na twee bewogen jaren, eindelijk de eerste stappen zetten om de toekomstplannen te verwezenlijken.

Terug naar de roots

Met de uitbreiding naar Rotterdam gaat Pesca terug naar haar ‘roots’. De afgelopen jaren kon het restaurant worden gefinetuned en het concept is klaar om naar Rotterdam uit te breiden. De stad waar het avontuur jaren geleden begon. Sallaerts: ‘Het is precies een zaak die in Rotterdam nog ontbreekt. We kijken er enorm naar uit om deze stap te maken.’

Pesca

Pesca opende in 2016 haar deuren aan de Rozengracht te Amsterdam. Pesca heeft een vernieuwende kijk op de beleving van een vismarkt in combinatie met een restaurant, maar heeft ook een uitgekiend HR-beleid; een gedeelte van de winst wordt verdeeld onder het team. Pesca heeft daarnaast een eigen Foundation, hiermee worden doelen gesteund die zich inzetten voor schoon drinkwater, gezonde visbestanden en een plasticvrije oceaan.

Het restaurant met een oppervlakte van 400 vierkante meter zit in de voormalige Spaarbank aan de Botersloot in het centrum van Rotterdam.

Bron: Pesca/@FoodClicks

Sfeerbeeld uit Pesca Rotterdam dat recent de deuren opende

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Younique Concepts en Vermaat bundelen de krachten aan de Amstel

Formulenieuws - Younique Concepts en Vermaat gaan samen een vernieuwde invulling geven aan de horecalocatie Amstel1. Daarmee krijgt het partnership tussen de twee bedrijven nog meer vorm.  Beide bedrijven werken al samen met de Pesca pop-ups op de Dutch Grand Prix en de TEFAF, waar Vermaat de food hospitality verzorgt.

Lees bericht


Tweede GemaQ Summit in teken van gezonde toekomst

Event – Het was voor de tweede keer dat GemaQ, de inkoopcoöperatie voor tankstations, een Business Boost Summit organiseerde. Na de eerste in Beekse Bergen, was nu als locaties het AFAS Theater in Leusden gekozen. Naast sprekers, die de aanwezigen tankstationondernemers moesten inspireren en motiveren, ook een dertigtal bedrijven die hun nieuwste producten of technieken presenteerden voor een efficiëntere...

Lees bericht




The Villy opent tweede locatie in Terraced Tower Rotterdam

Hospitalityconcept - Hanex Hospitality Group opent na The Villy Rhapsody in Amsterdam, nu een tweede locaties in de Terraced Tower in Rotterdam. De locatie in het Maritiem District gaat 15 mei open, om de hoek van de Markthal. Met deze nieuwe locatie brengt Hanex ‘village living’ naar het bruisende hart van de Maasstad.

Lees bericht

Weelderig kleurrijk jaren ’70 design bij La Nostra Gigi

Horecaconcept – Pesca, Skylounge Ventuno, MaMa Kelly, het zijn stuk horecaconcepten waar naast goed eten het interieur een belangrijke rol speelt. Zo ook bij La Nostra Gigi aan het Marie Heinekenplein in de Amsterdamse Pijp. Een nieuw horecaconcept dat veel ruimte biedt voor Italiaans shared dining en een borrel; een weelderig en kleurrijke trattoria, cocktailbar en lounge in één.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid