Van Houten brengt ruby chocoladedrank in poedervorm


Innovatie – Een innovatie in de wereld van cacao, zo mag de introductie van de ruby chocoladedrank in poedervorm wel worden gezien. Van Houten is het eerste merk ter wereld dat deze roze chocoladedrank in poedervorm introduceert.

Van Houten is het grootste chocolademerk van cacaoproducent Barry Callebaut. Van Houten staat al meer dan 200 jaar wereldwijd bekend staat om zijn chocoladedranken. Het daarom niet vreemd dat juist Van Houten komt met de innovatie ruby chocoladedrank in poedervorm.

De innovatie wordt in eerste instantie exclusief aangeboden aan de horeca, met name aan barista's en koffiebars. Freek van der Knaap, Vice-President Vending & Beverages EMEA: “Deze chocoladedrank heeft de heerlijke smaak en roze kleur van ruby chocolade, en het poeder lost gemakkelijk op in elk type melk, zowel in warme als koude toepassingen. Dit is een echte innovatie op het gebied van dranken en we zijn er dan ook ontzettend trots op dat we het als eerste kunnen aanbieden aan onze horecapartners. "

In 2017 introduceerde Barry Callebaut ruby als nieuwe, vierde soort chocolade. Door het productieproces blijft de van nature aanwezige fruitige smaak en opvallende roze kleur van de ruby cacaoboon behouden. Er zijn hierdoor ook geen bessen, bessensmaken of kleurstoffen toegevoegd aan het poeder.

Bron: Barry Callebaut/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Verkoop Fairtrade producten stijgt met 6%

Fairtrade - In 2022 steeg de verkoop van producten met het Fairtrade keurmerk op de Nederlandse markt met 6% ten opzichte van vorig jaar. In foodproducten was de stijging 8%. Als gevolg van deze volumestijging ontvingen boeren en arbeiders in Afrika, Latijns-Amerika en Azië een hogere Fairtrade premie. De premie lag in 2022 16% hoger dan het voorgaande jaar.

Lees bericht






Coco & Sebas neemt zestien Leonidas-locaties over

Overname - Het Brabantse premium chocolademerk Coco & Sebas heeft overeenstemming bereikt met de curator van Handelsonderneming Min B.V. over de doorstart van het grootste deel van de door haar geëxploiteerde Leonidas-winkels en de distributieactiviteiten in Roosendaal.

Lees bericht

Pauwels Engineering nieuwe eigenaar Lovechock

Overname - Om de toekomstvisie van het bedrijf te versterken heeft Lovechock BV de krachten gebundeld met het Belgische familiebedrijf Pauwels Engineering NV. Door de fusie kan Lovechock, dat op een duurzame wijze chocolade maakt, sneller groeien.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid